Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sürekli fanustan çıkmaya çalışıyorlar

aliyildirim

Gümüş 1 Üye
Merhabalar

Maalesef şu sıra fanusta kaplumbağa besliyorum akvaryum alamazsam petshopa geri vereceğim.

Bu güne kadar sorun yoktu 1-2 haftadır gayet normal bir şekilde fanusta duruyorlardı bugün bişey oldu iki kaplumbağam aynı anda habire çıkmaya çalışıyorlar. Bazen ters dönüyorlar birden bir telaşa kapıldılar sanki.

Ne yapmamı önerirsiniz?

Onları rahat bıRakın alışma sürecindeler ama bence akvaryum ve ekipmanlaarı bir an önce temi et :D

Cvp: RE: Sürekli fanustan çıkmaya çalışıyorlar

tosbik57' Alıntı:
Onları rahat bıRakın alışma sürecindeler ama bence akvaryum ve ekipmanlaarı bir an önce temi et :D

2 haftadır rahattılar bugün huysuzlandılar yeni mi alışıyorlar dersiniz? Bugün petshopa sordum kafadan 150 tl lik bir hesap çıkarttı bana. Yani bunu daha ucuza halledebileceğim bir yöntemi yok mudur?

Temel olarak ihtiyaçları nelerdir bunların sabit başlıklara bakıyorum ama çok teferruatlılar

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

Burada temel bilgileri bulabilirsiniz. Kısaca bir özet.
Hayvanlar ölüm fanusunda yaşıyorsa strese girmeleri normal. Hatta bir süredir orada olduklarına göre hasta olmaları işten bile değil.

Camcılara akvaryum yaptırmanız mümkün. Daha ucuza gelir. İki kaplumbağa için bir sene götürecek akvaryum hacmi yaklaşık 80 lt olmalı. Ölçülere karar verip buna göre ekipman alınmalı.

yüzmek istiyolar geniş alan istiyolar etrafı çoktan keşfetmişlerdir daha geniş alan istedikleri için ordan kaçmaya çalışıyolar. Ben 50*50 akvaryum aldım ısıtıcı iç filtre silis kum 100 tl ye patladı yemlerde 35 lira falan tuttu

Cvp: Sürekli fanustan çıkmaya çalışıyorlar

Normaldir Onlar Büyüdükçe Çıkmak İsterler.Bu Onların Oyunu Gibi Bişey Korkmana Gerek Yok Bıdıkda Öyle Normal Yani :smile:

Bence en yakın zamanda akvaryum ve gerekli ekipmanları almalısın.

genelde bu tip kaplarda yeterli ortam oluşmadığı ve ekipman olmadığı için ısınma amaçlı güneş ışığı gördüğü yöne doğru gitmeye çalışırlar. bu sebepten olabilir mi ? hayvanlara iyi bir ortam sağlamak için 500 tl gibi bir parayı gözden çıkarmak gerek. tabi bu söylediğim akvaryum ve orta düzey ekipmanlar açısından. bundan sonraki senelerde alınacaklar her sene için 100 tl altında masraf olacaktır. o da ampul patlaması veya yem çeşidi almak, dış filtre malzemeleri için. ama bakamayacak durumum var diyorsanız petshopa vermek yerine sahiplendirmek yerinde olur.

Geri