Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sürekli kuru alanda uyuyor

pestoece

Yeni Üye
Kaplumbağam 10 cm buyuklugunde yeni aldim onceki sahibinde kotu bakilmisti ben herseyini yeni aldim koydum fakat geldiginden beri kuru alanda uyuyor ve benden korkuyor yüzmek istemiyor yemek yemiyor arada bir kuru alanda ağlıyor acaba depresyona mı girdi noldu bilmiyorum

Yeni bir ortama geçtiklerinde alışma süresi 1-2 hafta bulabilir benim iki kaplumbağamda öyle oldu diyebilirim su ısısı 28 derece olmalı soğuksa o yüzden suya girmiyor olabilir
Bide şöyle bir şey var su seviyesi önemli ben kaplumbağamı az miktarda suya alıştırmıştım 1-2 saat korktuğu için suya girmemişti belki benzer bir durumdur : )
Ekstra
Etrafı izlemeyi güneşlenmeyi seviyorlar bundan dolayı suya girmiyor olabilir

Kaplumbağam 10 cm buyuklugunde yeni aldim onceki sahibinde kotu bakilmisti ben herseyini yeni aldim koydum fakat geldiginden beri kuru alanda uyuyor ve benden korkuyor yüzmek istemiyor yemek yemiyor arada bir kuru alanda ağlıyor acaba depresyona mı girdi noldu bilmiyorum
Kuru alnda guneslenmeyi severler benimkide ara sıra uyuyor suda yuzunce yorulup çıkarlar su soğuk oldumu girmezler belki başka bişey olabilir

Diğer konuda yazdım ekipmanları tamamlayın hayvanın metabolizması canlansın.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Hayvan alanda başını yere yatırıyor mu?

Hırıltılı yada derinden nefes alma var mı?

Nefes alırken başını ileri atıyor mu?

Diğer konuda yazdım ekipmanları tamamlayın hayvanın metabolizması canlansın.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Hayvan alanda başını yere yatırıyor mu?

Hırıltılı yada derinden nefes alma var mı?

Nefes alırken başını ileri atıyor mu?
Hepsini yapıyooo ekipmanları tamamladım

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun ağız aralığından girsin.

Gözlerinde sıkıntı varsa gözlerine de sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın.

Geri