Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sürekli peşinde ve kuyrugunu ısırıyor

zeki52

Elmas 5 Üye
Arkadaşlar uzun bir süre forumda yoktum tatile gitmiştim 8 günlügüne. Bu sabah döndüm ankaraya ve kaplusumun yanına bir tane daha almaya karar verdim aslında daha önceden vaz geçmiştim ama yanlız kalacagını düşündügüm için almak istedim. Ve 3-4 saat önce aldım akvaryuma koydum. Boyu 1 lira büyüklügünde neredeyse resimlerini cektim daha sonra resımını yüklicem. Benim Sheldon bu arada baya büyümüş yanına küçük kaplumbaga gelince cok bariz bir şekilde anlasılıyor :) Neyse Sheldon yeni aldıgım kaplumbaganın kuyrugunu ısırıdı 2 kere (benim rast geldigim oda) Sizce ne yapmalıyım. Biraz daha beklemelimiyim yoksa geri götürmelimiyim. Diger akvaryumum 10 litre ve ona koymak istemiyorum acıkcası. Bana bir öneride bulunmazını istiyorum.

Cvp: Sürekli peşinde ve kuyrugunu ısırıyor

bence geri götür yoksa hayvanın kuyruğunu koparacak. emsal boy bir hayvan almalısın ama ona da saldırmayacağı garanti değil.

O şekilde baktım ama ya çok küçük var yada sheldon dan daha büyügü var :/ kötü hissettim kendimi keşke almasaydım :(

akvaryum ne kadar büyükse o kadar iyi. dar akvaryum kapışmaları beraberinde ilk olanın sahiplenme hissini artırıyor.

Hayvanların cam mekanizmasını algıladıklarını zannetmiyorum. Ben elimi cama yapıştırııyorum halen ısırmaya çalışıyor mesela. Bu şekilde küçük kaplumbağanı araya bir cam yerleştirerek bir süre besleyebilirsen bence zamanla ona alışacaktır. Tabi bunun icin akvaryumun büyük olması ve birazda işin zahmetine katlanman gerekir

Malesef ayırmak gerekiyor. Arkadan saldırılar zarar vermeye yönelik oluyor.

Bi kaç gün daha gözlemlemek istedim ve artık ısırma yaptıgını gormedım hiç. Yan yana güneşleniyorlar hatta. Alışmış olabilirlermi ?

Isırma yoksa şimdilik kabullenmiş gözüküyor. Umarım böyle devam eder.

mailto:/2088x6w.jpg İşte bu da yeni küçüğüm Leonard.

mailto:/34i4v9e.png Bunuda biliyosunuz zaten Sheldon :)

mailto:/2dbpiix.jpg Burdada birlikteler. Güneşlenirken yakalayamadım :)

Maşallah ikisinede. Yeni ufaklığın ilk resimde duruş süper.

Evet benimde çok hoşuma gitti o pozu :)

Geri