Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sürekli saklanmak istiyor

mehmetozbakan

Bronz 4 Üye
Meraba arkadaslar aranıza yeni katıldım ve yeni bir kaplumbağa aldım adı Şaziye. Şimdi bu hayvanı daha 2 gün önce aldım ama hiç yemek yemedi . İlk geldiğinde elime aldığım anda çırpınıyodu kendini bıraktırıyodu ama şimdi o kadar çok kaçmıyo . Yere bırakıyorum bazen akvaryumdan çıkarıp koşuşturuyo ve koltuğun altına gitmeye calısıyo ( sanırım daha hic izin vermedim ) neyse iste akvaryumu da şu çoğunlukla testinin altına ya da içine giriyo ? Neden böyle yapıyor :D mailto:/1f/3/s7k38.jpg Yorumlarınız için tesekkürler yardımınız olacağına inanıyorum.

Lütfen cevap verin

Cvp: ACİL BİR SORUM OLACAK :)

öncelikle renkli tasladan kurturmalısınız ve ısıtıcı filitle silis kum almalısınız ve seranın yemleriyle beslemeyi denemelisiniz yemiyosa üstüne vitamin damlatım vermelisiniz

Neden renkli taslardan kurtuluyorum ? Şu anlık ısıtıcı alamam :/ Ve kumu ada için mi söylüyosıun

Bu arada sağol yorumun için

Öncelikle forum adabına uygun yazılar yazmalısınız. Konunuza gelince Ahmetin de dediği gibi ilk taşlardan kurtulun boş bir zemin bile çok daha iyi olur . Kaplumbağanız çok küçük sizden ürküyor bu yüzden saklanmak istiyor testinin altına içine ve koltuğun altına girmesi normal. Testiyi kaldırmanız gerekiyor su seviyesinide yükseltiniz olabildiği kadar. Resimde kuru alan göremedim eğer yoksa hemen yapmalısınız. Zaten açlığa dayanamayacak kadar olursa yemek yiyecektir.

Önerileriniz için tesekkürler yeniden düzenledim akvaryumu . Şimdi yolluyorm

Kuru alan neyden olabilir nasıl tırmanacak

buyrun arkadaslar ne lazım simdi

Lütfen cevap verin :/

Halı kaydırmazınız varsa kullanılmayan bir cd veya dvd kabını açık hale getirip köşelerinden delik açarak vantuzlarla cama yapıştırabilirsiniz. Üzerine de halı kaydırmazı koymalısınız ki çıkabilsin.

Örnek Video http://www.youtube.com/watch?v=9icGw9HX5EQ

Örnek Resimli Anlatım mailto:/forum/Konu-resimli-kuru-alan-yapimi.html

Restart çok tesekkür ederim

Ama halıkaydırmazım yok

Ya da vantuzum

Ben teşekkür ederim bu arada su seviyesini yüzebileceği bir seviyeye çıkarmalısınız akvaryumdan ne kadar fazla faydalanırsanız kardır .

Mesela kaplumbağayı ne kadar geçsin yüzebilir mi şaziye ? :/ dalga geccme lütfen bilgim yok

Evet akvaryum ebatınız gördüğüm kadarıyla kaplumbağanız için iyi. Ama doldurmamışsınız . Kuru alanı yüksek bir yere yerleştirdikten sonra rampanın en yüksek noktalarına kadar suyu doldurun . Şaziye de alışacaktır yüzmeye . Fakat kuru alan için bir soft ampulde almalısınız günde en az 8 saat açık tutun ki kuru alana çıkıp orada kurulanıp güneşlensin. Kuru alana alışması için yemleri ilk hafta oraya bırakın orayı çok sevecektir böylelikle. Alıştıktan sonra kuru alanın rampasında uyuyacaktır .

valla son bişey soruyorum suyu akvaryumun çoğunu doldurcam şaziyenin boyunu baya baya geçcek rampaya kadar rampa kuru kalcak dimi kuru alanı

RE: ACİL BİR SORUM OLACAK :)

Hali kaydirmaz ve vantuzu buyuk marketlerde tuhafiye tarzi bircok cesitli urun satan magazalarda bulabilirsiniz. Veya cevrenizde birilerine sorun onlar yonlendirecektir.
Ve kaplumbaganizi mumkun oldugunca akvaryumdan cikartmayin ve dokunmayin. Hassas canlilar strese girebilirler ve yere koydugunuzda mikrop kapabilirler, bir anlik dalginliginizla kaybolabilirler. Bu konularda dikkatli olmak gerekir.
Restart uyemiz beslenme ile ilgili yardimci olmus ama daha detayli bilgi almak isterseniz yetkili uyelerimiz gun icinde mutlaka bilgilendirecektir. Umarim kisa zamanda her sey yoluna girer.

Hepinize çok tesekkürler son soruma cevap verin konuyu silin.

Evet kalacak zaten oraya kurulanmaya ve dinlenmeye çıkacak sonra tekrardan suya inecektir. Ama suyun yüksekliğini kuru alanı yapmadan yükseltmeyin.

Öncelikle hoşgeldiniz.

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html
Bu yazıda kaplumbağa bakımı hakkında detaylı bilgiler mevcuttur. Okuyup bilgi edinebilirsiniz. Bunun dışındaki konularda yardımcı olabiliriz. Su seviyesi konusunda olabildiğince (kaçmayacakları şekilde) yükseltebilirsin. Yüzmeleri için ne kadar bol alan olursa, kas gelişimleri ve büyüme evreleri o kadar düzenli olacaktır. Kuru alan hakkında Emre bilgi vermiş. En kısa zamanda ısıtıcı ve filtre almalısın ki hastalık riskini minumuma indirelim. Yem yememe/iştahsızlık su sıcaklığınada bağlı olabiliyor.

Hakaret olarak algılamayın ama işte böyle çoluk çocuğa kapkumbağa alıyorlar sonra rezil oluyor hayvanlar !:fr:

mailto:/1f/3/s7lzf.jpg TAMAMDIR DİMİ ?

Himura Kenshin' Alıntı:
Hakaret olarak algılamayın ama işte böyle çoluk çocuğa kapkumbağa alıyorlar sonra rezil oluyor hayvanlar !:fr:

Himura bak abi kusura bakma ama 15 yaşındayım 3 - 4 tane sokak kedisi , 2 - 3 tane de balık beslemişimdir . Hiçbiri de kısa sürelerde ölmedi hayvanlara aşırı sevgim var.

Suyu yükseltmeniz iyi olmuş kaplumbağanızda sevinmiş gözüküyor . Şimdilik bir büyük taş koyun kuru alan yerine çünkü yorulacaktır yüzdükten sonra ş Daha sonra cd kabından kuru alan yaparsınız.

Cvp: Sürekli saklanmak istiyor

15 mi ? Ha tamam o zaman , kusura bakmayın ben küçük sandım. [ 10 - 13 yasında falan]

Hocam büyük harflerle yazmayın , yazım kurallarına uyun. Genelde 12 - 13 yasındakıler böyle yazar

konuya gelirsek zaten gerekli yorumlar yapılmıs. :rolleyes:

Cvp: Sürekli saklanmak istiyor

Emre abi hayvan yemin ederim mutluluktan napcağını bilemedi :d ciddiyim

evet konu kilit simdi gidip güzel bir tas bulucam .

Geri