Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sürekli saklanmak istiyor

Cvp: Sürekli saklanmak istiyor

Ben de 17 yaşındayım abi demene gerek yok bir tane emre abi var forumda :)

Face kullanmıyorum maalesef.

Emin in verdiği bakım kılavuzunu okumanı tavsiye ederim. Hayvanlara alakan bu kadar araştırma yapıp hızlı geliştirmeye çalışman çok iyi.
Kısaca suyu 26-28 derece arasında, kuru alanı 31-33 derece arasında tut yeterki.

Birde forum kurallarını okumakta fayda var. Gerçi arkadaşlar ufak birkaç ayrıntıya değindi.

Birbirimize sabır ve anlayış gösterirsek ne kadar hızlı cevap verildiğini gördün. Sağ olsun Emre gayretle ve hızlıca sana yardımcı oldu.

Ufaklığın yemleri ve beslenme konularına da değinmek gerekir. Emin in verdiği linkte beslenme konusunda çok önemli bilgiler var. Kaçırma derim.

mailto:/1f/3/s7pd7.jpg beyler :( yapabildiğim bu kadar koyduğum rampayı sığınak olarak kullanıyor altına saklanıyı üste de rampadan değil tasa tutunarak çıkmaya calısıyor . Ciddiyim öyle yapıyo tutunuyo ama çıkamıyor yardımmm

Suyu biraz daha ykseltirsen rahat cıkabilir

Memolik yükseltince taşın boyunu aşıyo sence mantıklı mı ben tam bilmiyorum

Çıkamıyorsa suyu yükseltmelisin fakat çıkmak istemiyor olabilir kuru alan ısısını yükseltmelisin. Masa lamban varsa oraya ışığı tut kurulanmak için çıkacaktır ve sen ordayken çıkmaması normal. Sana alışması zaman alacak.

tamam masa lambam var hemen dediklerinizi yapıyorum ve rampayı kaldırıyorum o zaman .

çıkmıyor çok üzülüyorum :/

Renkli taşları çıkarın derim AHMEDO nickli kullanıcı gibi.Ayrıca daha 2 gün önce aldım dediniz.Yani daha yeni.Size alışması biraz uzun sürebilir.Bu süre zarfında onu elinize almadan akvaryumdan sevin.Ve yem verirken güzel hitaplar ile seslenerek verin.Örnek;Prensesim veya prensim,gel buraya birtanem kızım veya oğlum gibi.Ayrıca onu her zaman bunaltmayın.Kendince eğleniyor baksanıza şımarık ^^:133::33:

abi sen naptın ya taşları çıkaralı yıllar oldu ( 3 saat olmadı :( ) şuan bak abi :D kayaya bile tırmanıyo artık tırmandı 2 kere tamamen üstüne çıktı

Geri