Güzel olmuş elinize sağlık. Yüksekliği 45-50 cm olsaymış tam ömürlük olurmuş. Kuru alanı beğendim daha önce görmemiştim. Kuru alanın linki varsa aksesuar ve ekipmanlar bölümü, kuru alan başlığında konu açıp linkini yazın arkadaşlar faydalansın.
Akvaryuma gelirsek o kaya ve yapay bitki durabilir. Onun harici kum, taş ve kabukları çıkarın.
Su ısıtıcı üstündeki su çıkış borusu ise onun ön tapasını çıkarın sirkülasyon artsın akvaryum uzun kirler havalanıp emiş borusuna doğru gitsin.
Su emiş borusu ucunda ızgarası varsa yani açık değilse o süngeri çıkarın. Kir süngerde birikir. Filtre çekmez.
Kuru alandaki süngeri destek olsun diye koymuşsunuz ama onu da ara ara kontrol edin. Isırık izi görürseniz çıkarıp alternatif bulun. Kafayı takarsalar parçalayıp yerler. Yutarsalar iyi olmaz.
Plastik kapak lamba çanağına temas etmesin.
İç filtrenin su çıkış yönü ne tarafa bakıyor?
Büyük çevrede hareket varsa tedirgin olduğu için çıkmıyor olabilir. Kapaktan dolayı rahatsız oluyor olabilir. Siz en iyisi lamba tarafı kapağı kaldırın.
Küçüğe 2 damla oranında ağzına girecek kadar ilacı damlatın. Vitaminde günde 1 damla devam edin 1 hafta sonra bakalım. Bu arada hayvana birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası verip deneyin.
Sürekli kuru alanda durmasın. 3 saatte bir suya bırakın su içsin. Kendi çıkamazsa siz çıkarıp koyun.
Gece kuru alanda mı uyuyor?
Teşekkür ederim. İmkanlarım şimdilik bu kadar. Akvaryuma harcayacağım bütçeyi ekipmana ayırdım. Kendim bu kadar yapabildim. Kuru alan için konu açacağım tabi ki. Son hali bu problu iki termometre ekledim biri kuru alanı diğeri suyu ölçüyor.
Kum sipariş ettim, PTT kargo getirecek inşallah. Hepsini çıkaracağım dediğimiz gibi.
Evet çıkış borusu, diğer iç filtrenin yönü dış filtrenin girişine doğru olduğu için o tıpayı çıkarmadım.
Dış filtrenin giriş kısmındaki süngeri çıkardım 5 dk sonra dış filtreden zorlanma sesi geldi çok şükür birşey olmamış, kabuğundan yakalanmış hemen kurtardım. O sebeple hemde yüzeyde temizlensin diye ista marka bu ürünü aldım, harika oldu.
Evet merdiveni biraz paralel yapmak için koydum rahat çıksınlar diye. Süngeri takip edeceğim.
İç filtrenin su çıkış yönü dış filtrenin girişine bakıyor.
Kapağı kaldırdım, o şekilde takip ediyorum kuru alana çıkmaya başladı ama beni görünce direk atıyor kendini suya bu seferde.
Maalesef küçük olanı kaybettik. Elimden geleni yaptım. Veterinerede götürdüm ama kurtaramadık.

Oğlum farkına varmadan yenisini sahiplendik. O da dişi, inşallah ona birşey olmaz.