Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sürekli uyku hali ve yememe

Tostos59

Yeni Üye
Merhaba, 2 adet Leon ve Miche adında kırmızı yanaklı sahiplendik ve aranıza katıldık. Herkese selamlar, sevgiler. 1 tanesi sürekli uyku halinde, suyun içinde uyuyor, kuru alanda uyuyor, ölü gibi filtrenin dalgasına kendini bırakarak uyuyor, dışarıda uyuyor hep uyuyor. Yemek yemeden kesildi. Normalde elimden yiyorlardı. Bugün esnediğini ve gözünü kaşıdığını farketttim. Görüntüsü bana normal geliyor ama ustad sizsiniz. Şimdilik ısıtıcı ampul ve filtresi var ve 50cmlik bir kaptalar. 100lük akvaryum ve tüm teçhizatlarınıda seçtim. En kısa sürede alacağız. Diğeri çok sağlıklı, kıpır kıpır ve obur. Acaba nesi vardır. Enfeksiyonmu, ciğermi, psikolojikmi :) ne yapmam lazım. Şimdiden teşekkür ederim. (foto için bu kaba aldım)

IMG_20241016_143425.jpg
IMG_20241016_143420.jpg
IMG_20241016_141654.jpg
IMG_20241016_144057_1.jpg

Foruma hoşgeldiniz.

O kaptaki çakılları çıkarın. Su ısıtıcı almanız lazım. Tetra ht 100 watt alın. İleri dönükte kullanabilirsiniz. Bu suya tam batan kaliteli ısıtıcıdır.

Hayvanda kemik erimesi var. Uyuması ve halsizlik bundan kaynaklı. Vitamin damla kullanıyor musunuz?

Yemler ne marka?

Kabın genel bir resmini çekip atabilir misiniz bakayım.

Yarın eczaneden gentagut göz damlası alın.

Desteğiniz ve geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Belirttiğim gibi ekipmanların hepsini toptan sipariş edeceğim. Şuan ısınmayı 2 akkor lamba ile yapıyorum. Su 27 derece, kuru alan 31 derece. İnfrared ile sıksık ölçüyorum. Biz doğal taş işindeyiz. Bunlar gerçek doğal taş kırmasıdır. Boyalı vs sentetik değil. Resimleri ekliyorum. İnşallah iyileşir.
IMG_20241016_211338.jpg
IMG_20241016_211130.jpg
IMG_20241016_211215.jpg
IMG_20241016_211156.jpg
IMG_20241016_211201.jpg

Kabuk jelini direk çöpe atın o zararlı bir faydası yok. Kabuğun nefes almasını önleyip deforme ediyor ve gözlerine zararlı. Bir nevi görsel vernik gibi.

Vitamin damla içinde D vitamin oranı nedir?

Suyu 28 kuru alanı ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Tabandaki salyangoz çakıl herşeyi çıkarın. Bunlar aralarına kir alıp göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan bakteri üretir.

Reslerde sarı silis kum kullanıyoruz. Hayvanlar eşelenip vakit geçirir. Altbağadaki eski plakaları ve bacaklarındaki eski derileri sürtünüp atar. Hazımsızlık çektiklerinde yerler ve bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar. 0.5-1 mm aralığında çapa sahip silis kum olmalı. Vitasand pro78 marka sarı silis kum alın. Bunun ölçüsü uygun.

Akciğer enfeksiyonu ihtimalini de değerlendirelim. Gentagutu sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına 2 damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ruj sürer gibi ağız çevresine üçer damla sürün.

Ayrıca yine sabah akşam gözlerine ikişer damla damlatın. 20-25 dakika kuru yerde bekletin.

Merhaba Cem Bey, önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Kabuk jelini attım.

Onun içinde D vitamini yokmuş. O mineralmiş. Kalsiyum, potasyum, magnezyum vs. D vitamini ne alayım?

28 su, 32 kuru alan tamamdır.

Silis kumu listeme ekledim.

Gentagut alındı, reçenize göre uygulanıyor.

Gelişmeleri tekrar paylaşacağım.

Bu vitamin değil su düzenleyiciymiş. Bunu doğrudan akvaryuma değil. Şayet şebeke suyu kullanıyorsanız önceden 5-10-19 litrelik petşişe damacanaya suyu doldurup içine damlatın. En az bir gün bekletin. Su değişimlerinde dökün. Hayvana doğrudan temas etmesin.

Arıtma cihazınız varsa bunu kullanmanıza gerek yok.

Deep fix reptivit vitamin damla alın. Bu D vitamini içerir. Her gün 1 damla, yem yiyor ise ilk stick yemine damlatıp suda hemen önüne atın yesin, yemiyorsa 45 derece açıyla tutup ağzına 1 damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün birkaç dakika öyle bekletin ağız aralığından girsin.

Merhaba Cem Bey; bahsettiğim komple sistemi sizinde önerilerinizle kendim yaptım. 5gündür yeni sarayları dalar. Adaptasyon süreci biraz uzun süreceğine benziyor. Büyük olan erkek hep su içinde kuru alana çıkmıyor, saklanıyor ve çok yemek istiyor. Küçük olan dişi ise kuru alandan inmiyor ve 2 gündür yemek yemiyor. Yutkunuyor gibi yapıyor 5 10 saniyede bir. Kafasını uzatıyor Yutkunuyor. Gentaguta ve vitamine başladım bugün. İkisi için düşünceleriniz. Sistem için önerileriniz ve düşüncelerinizi bekliyorum. Akvaryumu kendim yaptım. 120x45x35h. Ön ve arka pencere ısıcamı. Diğer yerler 4+4 lamine. Nasıl ne şekilde nelerle yaptığımı isterseniz ayrı konuda da açarım. Teşekkür ederim.
IMG_20241111_205316.jpg
IMG_20241111_205306.jpg
IMG_20241111_205620.jpg
IMG_20241111_205447.jpg
IMG_20241111_205213_edit_47539739364572.jpg
IMG_20241111_205635.jpg
IMG_20241111_205341.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_20241111_205213_edit_47539739364572.jpg
    IMG_20241111_205213_edit_47539739364572.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 17
Akvaryum çok güzel olmuş elinize sağlık ancak tabana 0.5 -1 mm sarı silis kum olması lazım o ufak taşları yutma riskleri var ve pislik tutuyor taşlar onları çıkarın kuru alanda bekleyen için de su sıcaklığını biraz arttırabilirsiniz 32 dereceye iyileşene kadar cem beyin önerdiği şekilde vitamin ve gentaguta devam edin geçmiş olsun kuru alanı nerden aldınız varsa bi linkini atabilirseniz forumdaki arkadaşların işine yarayabilir

O kabukları da çıkarın tek ortadaki büyük olan taş kalsın

He bide sıkışıp çıkamayacakları yerler bırakmamaya çalışın akciğer solunumu yaptıkları için boğulabiliyorlar yani sadelik en güzeli anlayacağınız fazlalık her şey bakteri kaynağı ve hayvanlar için risk teşkil edebiliyor silis kum yeterli ilerki dönemde mangrov kökü koyulabilir sırtlarını kaşısınlar diye diğer her şey gereksiz

Güzel olmuş elinize sağlık. Yüksekliği 45-50 cm olsaymış tam ömürlük olurmuş. Kuru alanı beğendim daha önce görmemiştim. Kuru alanın linki varsa aksesuar ve ekipmanlar bölümü, kuru alan başlığında konu açıp linkini yazın arkadaşlar faydalansın.

Akvaryuma gelirsek o kaya ve yapay bitki durabilir. Onun harici kum, taş ve kabukları çıkarın.

Su ısıtıcı üstündeki su çıkış borusu ise onun ön tapasını çıkarın sirkülasyon artsın akvaryum uzun kirler havalanıp emiş borusuna doğru gitsin.

Su emiş borusu ucunda ızgarası varsa yani açık değilse o süngeri çıkarın. Kir süngerde birikir. Filtre çekmez.

Kuru alandaki süngeri destek olsun diye koymuşsunuz ama onu da ara ara kontrol edin. Isırık izi görürseniz çıkarıp alternatif bulun. Kafayı takarsalar parçalayıp yerler. Yutarsalar iyi olmaz.

Plastik kapak lamba çanağına temas etmesin.

İç filtrenin su çıkış yönü ne tarafa bakıyor?

Büyük çevrede hareket varsa tedirgin olduğu için çıkmıyor olabilir. Kapaktan dolayı rahatsız oluyor olabilir. Siz en iyisi lamba tarafı kapağı kaldırın.

Küçüğe 2 damla oranında ağzına girecek kadar ilacı damlatın. Vitaminde günde 1 damla devam edin 1 hafta sonra bakalım. Bu arada hayvana birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası verip deneyin.

Sürekli kuru alanda durmasın. 3 saatte bir suya bırakın su içsin. Kendi çıkamazsa siz çıkarıp koyun.

Gece kuru alanda mı uyuyor?

Akvaryum çok güzel olmuş elinize sağlık ancak tabana 0.5 -1 mm sarı silis kum olması lazım o ufak taşları yutma riskleri var ve pislik tutuyor taşlar onları çıkarın kuru alanda bekleyen için de su sıcaklığını biraz arttırabilirsiniz 32 dereceye iyileşene kadar cem beyin önerdiği şekilde vitamin ve gentaguta devam edin geçmiş olsun kuru alanı nerden aldınız varsa bi linkini atabilirseniz forumdaki arkadaşların işine yarayabilir
Teşekkür ederim hemen yazamadım, maalesef dişi olan o küçüğü kaybettik. 3kez hasta oldu iyileşti hasta oldu iyileşti sonuncuda kaldıramadı. Helallik isteyip gömdük yapacak birşey yok. Şimdi yeni bir dişi sahiplendik. Onunla ilgieniyorum.

Güzel olmuş elinize sağlık. Yüksekliği 45-50 cm olsaymış tam ömürlük olurmuş. Kuru alanı beğendim daha önce görmemiştim. Kuru alanın linki varsa aksesuar ve ekipmanlar bölümü, kuru alan başlığında konu açıp linkini yazın arkadaşlar faydalansın.

Akvaryuma gelirsek o kaya ve yapay bitki durabilir. Onun harici kum, taş ve kabukları çıkarın.

Su ısıtıcı üstündeki su çıkış borusu ise onun ön tapasını çıkarın sirkülasyon artsın akvaryum uzun kirler havalanıp emiş borusuna doğru gitsin.

Su emiş borusu ucunda ızgarası varsa yani açık değilse o süngeri çıkarın. Kir süngerde birikir. Filtre çekmez.

Kuru alandaki süngeri destek olsun diye koymuşsunuz ama onu da ara ara kontrol edin. Isırık izi görürseniz çıkarıp alternatif bulun. Kafayı takarsalar parçalayıp yerler. Yutarsalar iyi olmaz.

Plastik kapak lamba çanağına temas etmesin.

İç filtrenin su çıkış yönü ne tarafa bakıyor?

Büyük çevrede hareket varsa tedirgin olduğu için çıkmıyor olabilir. Kapaktan dolayı rahatsız oluyor olabilir. Siz en iyisi lamba tarafı kapağı kaldırın.

Küçüğe 2 damla oranında ağzına girecek kadar ilacı damlatın. Vitaminde günde 1 damla devam edin 1 hafta sonra bakalım. Bu arada hayvana birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası verip deneyin.

Sürekli kuru alanda durmasın. 3 saatte bir suya bırakın su içsin. Kendi çıkamazsa siz çıkarıp koyun.

Gece kuru alanda mı uyuyor?
Teşekkür ederim. İmkanlarım şimdilik bu kadar. Akvaryuma harcayacağım bütçeyi ekipmana ayırdım. Kendim bu kadar yapabildim. Kuru alan için konu açacağım tabi ki. Son hali bu problu iki termometre ekledim biri kuru alanı diğeri suyu ölçüyor.
IMG_20241115_012035.jpg

IMG_20241115_022859.jpg

Kum sipariş ettim, PTT kargo getirecek inşallah. Hepsini çıkaracağım dediğimiz gibi.

Evet çıkış borusu, diğer iç filtrenin yönü dış filtrenin girişine doğru olduğu için o tıpayı çıkarmadım.

Dış filtrenin giriş kısmındaki süngeri çıkardım 5 dk sonra dış filtreden zorlanma sesi geldi çok şükür birşey olmamış, kabuğundan yakalanmış hemen kurtardım. O sebeple hemde yüzeyde temizlensin diye ista marka bu ürünü aldım, harika oldu.
IMG_20241115_022549.jpg

Evet merdiveni biraz paralel yapmak için koydum rahat çıksınlar diye. Süngeri takip edeceğim.

İç filtrenin su çıkış yönü dış filtrenin girişine bakıyor.

Kapağı kaldırdım, o şekilde takip ediyorum kuru alana çıkmaya başladı ama beni görünce direk atıyor kendini suya bu seferde.

Maalesef küçük olanı kaybettik. Elimden geleni yaptım. Veterinerede götürdüm ama kurtaramadık. :( Oğlum farkına varmadan yenisini sahiplendik. O da dişi, inşallah ona birşey olmaz.

Her iki filtrenin su çıkış yönünü aynı tarafa çevirirseniz sirkülasyonu destekler.

Su emiş borusu ucu açıksa hayvanı çeker. Bundan kaynaklı boğulup ölen hayvan oldu. Onun için ucunda ızgara olup olmadığını sordum.

Bu taktığınız uca skimmer diyoruz hem tabandan hem yüzeyde gezinen kirleri çeker. Yalnız ikiye bölündüğü için tabanda tekli boruya göre randımanı biraz düşer. Yüzeydekini ise kontrol edin su azaldıkça ekleyin. Aynı hizada tutun. Bunun su içi ucu kapalı değil mi? Yani ızgaralı.

Kuru alan zayıf oldukları tehdide açık bölgedir. En alışık hayvan bile gördüğünde suya atlar. Yalnız odaya girerken yavaş hareket edip o yöne bakmayın. Kamufle olduğunu sanıp bir süre daha kalabilir.

Cinsiyet 10 cm kabuk boyu civarı belli olur. Erkeklerin ön tırnakları uzamaya başlar. Kuyruk büyür. Erkekte uzun, dişide küt ve kalın olur. Anüs kuyruk ucuna yakınsa erkek kabuğa yakınsa dişidir.

Her iki filtrenin su çıkış yönünü aynı tarafa çevirirseniz sirkülasyonu destekler.

Su emiş borusu ucu açıksa hayvanı çeker. Bundan kaynaklı boğulup ölen hayvan oldu. Onun için ucunda ızgara olup olmadığını sordum.

Bu taktığınız uca skimmer diyoruz hem tabandan hem yüzeyde gezinen kirleri çeker. Yalnız ikiye bölündüğü için tabanda tekli boruya göre randımanı biraz düşer. Yüzeydekini ise kontrol edin su azaldıkça ekleyin. Aynı hizada tutun. Bunun su içi ucu kapalı değil mi? Yani ızgaralı.

Kuru alan zayıf oldukları tehdide açık bölgedir. En alışık hayvan bile gördüğünde suya atlar. Yalnız odaya girerken yavaş hareket edip o yöne bakmayın. Kamufle olduğunu sanıp bir süre daha kalabilir.

Cinsiyet 10 cm kabuk boyu civarı belli olur. Erkeklerin ön tırnakları uzamaya başlar. Kuyruk büyür. Erkekte uzun, dişide küt ve kalın olur. Anüs kuyruk ucuna yakınsa erkek kabuğa yakınsa dişidir.
Evet skimmer altı ızgaralı, tetra ex700 hakkını veriyor, su şimdilik temiz. Bu arada kum geldi. Suyunu değiştirip kumu ekledim. Son hali bu şekilde oldu. Sadece kayayı ve salyangozları bıraktım. Büyük olan Gününün çoğunu salyangozlarla debelenerek geçiriyor. Meşgalesi oluyor, bende bıraktım içeride.
IMG_20241117_000341.jpg
IMG_20241117_001548.jpg
IMG_20241117_001509.jpg
IMG_20241117_001237.jpg
IMG_20241117_001241.jpg
IMG_20241117_002038.jpg

Tamam gayet güzel olmuş. Sol taraf ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru tutturun. Hayvanlara tünek olsun. Dışarıyı seyreder uyurlar.

Geri