Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

sürekli uyuyor

ekilem

Bronz 4 Üye
Kaplumbağam sürekli uyuyor yem verirken mecburen kaldırmak zorunda kalıyorum o zaman bile uyuyor. Yemi yedirirken bir baktım gene dalmış uykuya.Her şeyi tamam akvaryum olsun ekipmanları olsun şuan için hiçbir eksiklik yok.

Cvp: sürekli uyuyor

su ve kuru alan ısı değerleri nedir. hastalık belirtisi var mı ? göz, kulak. resim gönderebilirsen bakalım. vitamin veriyor musun; kabuk yumuşaklığı var mı ?

Herhangi bir hastalık belirtisi yok. Kabuk yumuşaklığı da yok. Vitamin kullanmıyorum.

su ısısını 28 derece kuru alan ısısını 31-33 derece arası ayarla. vitamin damla tercihen sera reptilin vitamin almalısın. bu metabolizmasını hareketlendirip iştahını açar. bunu hayvanı dik tutarak ağzına sürerek uygulayacaksın. yuttuğu kadarını yutsun. ilk 3 gün bu şekilde devam et yem yerse yeme bir damla damlatacaksın düzeldiğinde haftada bir uygulanacak. ortam soğuksa hayvan enerjisini korumak için kendini kapamıştır.uvb lamban yoksa eczaneden devit damla alıp bunu da vitaminden uzak bir günde haftada bir damla uygulayacaksın.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491

İlginç bir durum. Hastalık yoksa ve ısı şartları normalse bu olmamalı. Hayvana verilen besinler nedir ve ne kadar veriliyor? Sonzamanlarda komple su değişimi oldu mu?

Tamam alırım vitamin falan yem yedirene kadar bir savaş veriyorum resmen. 2-3 Hafta önce falan değiştirdim akvaryumun suyunu. Dediğiniz gibi bulunduğu oda soğuk ama ısıtıcısı hep çalışıyor.

Su ısısı ile nefes aldığı oda ısısı arasında fark çok oursa ciğerleri üşütme riski var. Yani su 26-28 derece ise oda ısısı 24 derece olsun.

Bulunduğum yerde bulunan veterinerliklere baktım bulamadım vitamin.Bulabileceğim başka bir yer var mı ? Tamam oda ısısını ayarlarım.Şuan eğer üşüttü ise onun için ne yapabilirim ?

ortamda uygun ısıyı yakalarsan başlangıçta kurtarma şansı yüksek olur. ısıtıcı lamban var değil mi ?

tamam o zaman hayvanı takip et geceleride kuru alana çıkıyor mu ? çıkmıyorsa sorun yok çıkıyorsa su içinde tutunabileceği bir şey olsun mesela filtrenin üstü gibi. öyle koy ki hayvanın kafası su dışında vücudu su içinde kalsın bu ısısını korur. eğer akvaryumun kapağı varsa geceleri kapa suyun yapacağı buhar hava kısmını yumuşak tutar. büyük havluda olabilir ama kenarlardan iyi sabitle. içeri kaymayacak şekilde olmalı buhara bağlı su emerse ağırlaşıp akvaryuma çökebilir. bir tarafında hava alacağı boşluk olsun.

gece için loş bir gece lmabasını prize takıp kullanabilirsin. hayvanın karanlıkta gözüne bir şey dalaşmasın. ısıtıcı lambayı da 12 saat kadar açık bırak. 31-33 derece arası olacak şekilde konumlandırmayı unutma. bir tane de derecen olsun. su ısıtıcısı doğru ısıyı her zaman vermez. net veri için gerekli iç derece olmalı stick dışa yapışandan değil. ve ısıtıcının bulunduğu yerden en uzak köşeye yapıştır.

Ben ısıtıcısını yan yatırdım onun üstüne çıkabiliyorlar. Havluyuda koyarım ama nasıl sabitlicem ?

akvaryum ufak bir şeyse altına veya havluyu yandan sarkıtıp üstüne kitap gibi ağır bir şey koyabilirsin. bir kenarı boş kalmalı. plaj havlusu tarzı bir şey işini görür.

Büyük ihtimal üşütmüş hayvancağız havluyu koyduktan sonra ısınmış olmalı ki attığım yemi hemencecik yedi sabahleyin .

bu bizim sıcak banyodan soğuk odaya geçmemiz gibi. bu aralar birçok arkadaşın evinde havalar iyi gittiği için ısınma cihazları çalışmıyor bize etkisi olmasa da sudan çıkan hayvanı hava çarpıyor. bu sebeple sonbahar ve ilkbaharda hayvanların hastalığa yakalanma veya üşütme olasılığı fazla oluyor. toparlamasına sevindim. mineral yem veya damla vitamin varsa yeme damlatıp ver hem direnci artsın hem de iştahı.

Geri