Arkadaslar Merhaba
Foruma bugun uye oldum, daha once baska forumlarda bakim hakkinda bilgi almak istiyordum pek ilgilenen olmadi. Umarim bu forumda aktif kullanicilar vardir.
Kisaca durumu ozetliyim.
2 hafta kadar once herkes gibi standart olarak plastik kaplarda satilan kaplumbaglardan aldim. Daha sonra forumlardaki edindigim bilgilerden yola cikarak ona eziyet ettigimi anlayip 150 lira bi masrafla buyuk bir akvaryum ve isitici, filtre, kuru alan, spot lamba gibi onunda gelisimini destekliyecek aksesuarlar aldim. Cunku aldigim zaman benim ona bakicagim icin sansli oldugunu soylemistim ve yuzunu kara cikarmadim
kaplumbaga saglikli bir sekilde akvaryumunda geziyor ama biraz urkek oldugu icin kuru alana pek cikmiyor. beni gordugu anda atliyor hemen suya. son zamanlarda gerci yem kutusunu gorunce akvaryuma yapisip cirpinmaya basliyor
acaba kuru alana cikmasi icin biraz daha mi beklemeliyim urkek davranislari normal mi cunku dun yem alirken dayanamayip bir kaplus daha aldim buyuk bir akvaryum arkadaslik etsinler diye ve yeni aldigim daha kucuk olmasina ragmen guzel bir sekilde yuzuyor korkmuyor kuru alana bir kac saat icinde alisip gerine gerine saatlerce gunesleniyor. bu digerinide tesvik etti ve oda onunle beraber cikmaya basladi ama dedigim gibi ufak haraketlerde hemen atiyor kendini suya. umarim zamanla duzelir. birde bu sabah yem verirken dikkat ettim suda beyaz tukuruk gibi bir sivi vardi bu ne anlama geliyor ? ciftlesme olamiycak kadar kucukler. Acaba yeni aldigim sera yemden dolayimi *ustunde balik resmi vardi stick yem. beni telaslandirmaya yetti gozum gibi bakiyorum onlara. Anlattigim seylerde bi gariplik varsa ve sordugum soruya cevap veririseniz cok sevinirim. Tesekkurler.
Foruma bugun uye oldum, daha once baska forumlarda bakim hakkinda bilgi almak istiyordum pek ilgilenen olmadi. Umarim bu forumda aktif kullanicilar vardir.
Kisaca durumu ozetliyim.
2 hafta kadar once herkes gibi standart olarak plastik kaplarda satilan kaplumbaglardan aldim. Daha sonra forumlardaki edindigim bilgilerden yola cikarak ona eziyet ettigimi anlayip 150 lira bi masrafla buyuk bir akvaryum ve isitici, filtre, kuru alan, spot lamba gibi onunda gelisimini destekliyecek aksesuarlar aldim. Cunku aldigim zaman benim ona bakicagim icin sansli oldugunu soylemistim ve yuzunu kara cikarmadim