Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Suya sivi birakiyorlar.

bugrad

Yeni Üye
Katılım
19 Ocak 2010
Mesajlar
2
Arkadaslar Merhaba
Foruma bugun uye oldum, daha once baska forumlarda bakim hakkinda bilgi almak istiyordum pek ilgilenen olmadi. Umarim bu forumda aktif kullanicilar vardir. :)
Kisaca durumu ozetliyim.
2 hafta kadar once herkes gibi standart olarak plastik kaplarda satilan kaplumbaglardan aldim. Daha sonra forumlardaki edindigim bilgilerden yola cikarak ona eziyet ettigimi anlayip 150 lira bi masrafla buyuk bir akvaryum ve isitici, filtre, kuru alan, spot lamba gibi onunda gelisimini destekliyecek aksesuarlar aldim. Cunku aldigim zaman benim ona bakicagim icin sansli oldugunu soylemistim ve yuzunu kara cikarmadim :) kaplumbaga saglikli bir sekilde akvaryumunda geziyor ama biraz urkek oldugu icin kuru alana pek cikmiyor. beni gordugu anda atliyor hemen suya. son zamanlarda gerci yem kutusunu gorunce akvaryuma yapisip cirpinmaya basliyor :) acaba kuru alana cikmasi icin biraz daha mi beklemeliyim urkek davranislari normal mi cunku dun yem alirken dayanamayip bir kaplus daha aldim buyuk bir akvaryum arkadaslik etsinler diye ve yeni aldigim daha kucuk olmasina ragmen guzel bir sekilde yuzuyor korkmuyor kuru alana bir kac saat icinde alisip gerine gerine saatlerce gunesleniyor. bu digerinide tesvik etti ve oda onunle beraber cikmaya basladi ama dedigim gibi ufak haraketlerde hemen atiyor kendini suya. umarim zamanla duzelir. birde bu sabah yem verirken dikkat ettim suda beyaz tukuruk gibi bir sivi vardi bu ne anlama geliyor ? ciftlesme olamiycak kadar kucukler. Acaba yeni aldigim sera yemden dolayimi *ustunde balik resmi vardi stick yem. beni telaslandirmaya yetti gozum gibi bakiyorum onlara. Anlattigim seylerde bi gariplik varsa ve sordugum soruya cevap veririseniz cok sevinirim. Tesekkurler.
 
RE: (yardim) suya sivi birakiyorlar

kuru alan 30 dereceyse kuru alana çıkarlar.Su üstündeki beyazlık kaplumbağadan çıkacağını sanmıyorum.Başka bir sebebten olmuş olabilir.
 
RE: (yardim) suya sivi birakiyorlar

Evet katılıyorum beyazlık muhtemelen sudan ya da yemlerden dolayı olmuştur kaplumbağanız ile ilgisi yoktur. Kuru alanınız 32-33 dereceyse ve kuru alana çıkmayı kolaylaştıracak bir eğim vb varsa alıştıkça çıkacaktır. Zaten diğer kaplumbağa çıktığına göre kuru alanla alakalı bir sorun yok demektir, bir kaç güne diğeri de alışıp çıkmaya başlar diye düşünüyorum.
 
RE: (yardim) suya sivi birakiyorlar

beyazlık eğer akvaryumun ortasında değilde daha çok köşelerde oluşuyorsa hava motorunun yarattığı akıntı sonucu biriken köpüklenmelerdir korkulacak bir durum yok içiniz rahat olsun :) ve yeni aldığınız kaplumbağa daha küçük ise uyumu daha kolay olmuş olabilir, zamanla diğeride size alışacaktır merak etmeyiniz.. yeni akvarymunuz hayırlı olsun birlikte uzun yıllar geçirmeniz dileğiyle ..
 
RE: (yardim) suya sivi birakiyorlar

arkadasim ayni sorun bendede wardi akvaryumunda dis yada ic filtre olmadiiqi icin oluyor buqün ben aldim kurtuldum...
 
RE: (yardim) suya sivi birakiyorlar

Bir ara bende de olmaya başladı.Paludaryumu yeni temizleyip içine sudüzenleyici ( sera aquatan)dökünce filtresini çalıştırdığımda yaptığı su sikülasyonu bazen köpürmeye yol açıyordu.Fakat sonra tamamen bitiyor merak etmeyin.Bir de eğer paludaryumu tamamen temizlerken sudaki kireçlenmenin yol açtığı camdaki izleri temizlemek için sıvı sabun vb. kullanırsanız camları sıcak su ile çok iyi durulamanız gerekir yoksa en başta az da olsa köpük yapar
 
Geri
Üst