Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

suya yumurtlama?

competan

Yeni Üye
https://www.youtube.com/watch?v=i6sLt1UJ5Wk

yukarıdaki linkte görüntülemeye çalıştım. dişi kaplumbağamın organından çıkan kordon gibi bir şey görüyorum.. acaba yumurtladı mı.. çiftleştiğinden de haberim yok.. hiçbir şey anlayamadım yardım lütfen..

Cvp: suya yumurtlama?

competan' Alıntı:
https://www.youtube.com/watch?v=i6sLt1UJ5Wk

yukarıdaki linkte görüntülemeye çalıştım. dişi kaplumbağamın organından çıkan kordon gibi bir şey görüyorum.. acaba yumurtladı mı.. çiftleştiğinden de haberim yok.. hiçbir şey anlayamadım yardım lütfen..

Kırmızı yanaklılar ile tecrübem yok ama videoda gördüğüm şey parazit de olabilir. Dışkı da olabilir ama kaplumbağalar o kadar ince dışkılamıyor. Bir veteriner hekimine gösterseniz iyi olur bence.

Bu konuda benzer bir olay yaşanmıştı. Videoyu açamıyorum resimdekinin aynısı ise parazittir.
mailto:/forum/konu-kaplumbagada-parazit.html?pid=171894#pid171894

veterinere götürdüm. parazitmiş. 4 kaplumbağanın hepsine enjeksiyon yapıldı.. temizlik vs bütün gün uğraştım, umarım düzelir.

herkese yorumları ve yönlendirmeleri için teşekkür ederim. :$

Akvaryumu filtreyi iyi yıka. Kum var ise onu atıp yeni al. İçinde olabilirler. Bu parazitler iyi steril olmayan ürünlerden ve açık satılan yemlerden geçer.

Kaplumlara enjeksiyon yapıldıysa kısa sürede parazitten kurtulurlar fakat önemli olan parazitin akvaryumdaki yaşam döngüsü. Onu kırmak hastalığın kesin çözümüdür. Eğer kaplumbağaları alacak yedek bir akvaryumun varsa tüm filtre, ekipman ve akvaryumu sofra tuzu ile yıkadıktan sonra sistemi doldurup su hacmini hesaplayıp içine çamaşır suyu eklenerek dezenfeksiyon sağlanabilir. Oranı 100 lt suya 10 ml olacak şekilde bakkaldan aldığnız %10luk çamaşır suyudur. Sistem çalışır vaziyette 1 gün dursun kaplumları tekrar içine koyarsınız. Ama tabi bu seçenek kaplumları 1 gün boyunca geçici olarak alabileceğiniz bir yer varsa mantıklı.

Geri