Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Suyu emmiyor

aytekingoksoy

Platin 4 Üye
Geçen emre abi alma dedi ama çoktan kargoya vermişlerdi ürün elime geldi haqos askı dış filtre normalde çeşmeyi emiş deliğine dayadım suyu verdim suyu alıp veriyor sıkıntı yok yani motorlar çalışıyo ama emiş borusunu takınca emmiyor içindekini veriyor havamı kaçırıyo anlamadım gitti ya

Cvp: suyu emmiyor

suyu tamamen boşalt filtreden (içindekileri iyice yıkadın değil mi ?) sonra yerine tak su veren taraftan bir şekilde suyu emip filtreye dolmasını sağla içine dolan su sesini duyunca fişe tak çalışsın. sen filtre içine su koymuşsun ama su çekiş tarafında borudaki hava içeri basınca bocalıyor makine.

hemen deniyorum abi yani su emen değilde su veren taraftan yap diyosun

evet oradan suyu emince havayı da çekip atar yalnız dikkat et suyu yutma.

Su seviyesinin üzerinde kalması etken olabilir mi? Şelale olanlarda da sanırım bu sıkıntı oluyor bazen.

Suyu çeken boru dibe ulaşıyor mu?

abi akvaryum daha gelmedi kare lavabolar olur ya derin onda denedim belki akvaryumda deneyince oluyodur

ama dibinde yani su emen yer suyun içinde

montajını tam yaptın mı su emen boru birleşme noktalarından hava almıyor değil mi o boru üste kadar su içinde olacak. susuz fazla çalıştırma motoru yakarsın akvaryum gelince dene.

Tamam abi bide abi şey dicem benimkiler den biri yemini yiyemiyor yani yemleri onun için minnacık kesiyorum yinede ağzını diğeri gibi açamıyor sürekli kafası yeme çarpıp itiyorı bazen yiyincede hemen dibe çöküyor. Yüzüşüde bigarip canlı canlı değil

Cvp: Suyu emmiyor

su ısı değerleri ile kuru alan ısıtıcı değerleri nasıl suyu 28 kuruyu 32 derece yap. mineral yem ya da raffy P'nin kırmızı yemlerinden her gün bir tane ver pazartesiye kadar durum ne bakalım. yavrulara sera harici diğer yemler sert gelebilir.

Abi zaten sizin dediklerinizi luan harfiyen yapıyorum su 27 28 kuru alan 30 21 32 falan yemlerim raffy p ı trtta reptomin sera carnivor var emre abimin dediği programı yapıyorum

aytekin o kadar önerilerde bulunuyoruz ki kimde ne var takip edemiyoruz. karışıyor iş. bilgiyi sıcak alınca ona göre cevap veriyoruz bir kaç ay evvel, kaplumbağası hasta olan yerine sağlam kaplumbağası olan üyeye öneride bulunmuşum erkenden farketti. sildim. :smile:

hatta gün içi yoğun zamanlarda bile birbirine girebiliyor konular.

carnivoru çay tabağına az su koyup içine at sudan şişip yumuşasın. ufakta olsa sert oldu mu zorlanıyorlar. böyle dene bir. tabaktaki su çok az olsun tadı suya geçmesin.

Diğeri yedikten sonra akvaryum suyu koyduğun bir kaba al. Bu ufaklığa yemleri tekrar suya atıp oradan uzaklaş ve kimse ortamda olmasın. 15-20 dk sonra gidip kontrol et, yemişmi. Yememişse yemleri çıkarıp at ki su kirlenmesin. Hemen ardından da diğer hayvanı içeri al. Bir süre adaptasyon yaşayabilir. Sakin ortamda alışma sürecini atlatsın.

Yaptm şuan bakalım

Abi yemeniş baktım ama yemeye çalışıp yiyemiyor ağzını açamıyor sanki ya öabalıyo hem küçük yere düşenleri yemeye çalışıyor olmuyor ağzına bişey olmuş olabilir mi

Geri