Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

suyu sevmiyor

küçük kaplumbağam

Bronz 2 Üye
Zülfükar'ım suyu sevmiyor beni çıkar diye çırpınıyor , çıkarıyorum direk yanıma geliyor sakinleşiyor benimle iletişimi baya kuvvetli sözlerimi dinliyor ama nedense bir türlü suyu sevdiremedim

Cvp: suyu sevmiyor :(

Su kaplumbağası suyu sevmez olur mu? Hayvan uygun şartlarda bakılmalı. Hastalık ve stres olmaması için aşağıdaki konuyu okuyup eksikleri değerlendirerek sistemi tamamlamanız gerekiyor.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

Bir ay sonra düğünümüz olduğu için akvaryum almıyorum şuan çünkü düğün zamanı o akvaryumdan eser kalmayacak adım gibi eminim bu yüzdende cam bir kapta bakıyorum .. içine taş falan koydum ama genede istemiyor suyu

RE: suyu sevmiyor :(

Ortamın fotoğrafını çekerseniz daha iyi olur bence en azından öneride bulunulabilir ortama göre

Sizden yem istemek icin cirpiniyor olabilir benimkiler beni her goruslerinde cama yapisip cirpiniyorlar

Isıtma lambasıda mı yok? Su derinliği kaç cm? Filtrede yok mu?

Mutluluklar dilerim size ama hayvanın yaşam şartlarının düğüne bağlı olması ilginç geldi. Akvaryumu düğüne götürmeyeceğinize göre evde bir köşede hayvancağız yaşamını sürdürür.

Halen su istemiyor diyorsunuz. Bu hayvanın türü su kaplumbağası. Yani su istememesi mümkün değil. Hayvan alırı stres altında. Yakında ısı sorunu metabolizma yavaşlamasına sebep olacak. Kuru alan lambası yoksa kayaya çıkmaz. Hayvan üşüyor. Filtre yoksa su temizlenemez. Hayvan idrar ve dışkı dolu suda bulunmamalı. Enfeksiyon ve hastalıklara başka bir sebep.

benim su kaplumbağam her şeyi yiyor çok seviyor yemek yemesini :) şöyle bir durum var düğün benim ablamın düğünü bizim ev çok kalabalık olacak ve o esnada akvaryuma bişi olacak ona zarar gelmesinden korkuyorum .s

kirlendikçe suyunu değiştiriyorum ve dinlenmiş su koyuyorum kabına daha rahat ediyor orada çünkü

Su kabı plastik fanus mu şu alırken yanında verdiklerinden yoksa başka bir kaba mı aldınız akvaryum alamıyorsanız büyük plastik kaplardan alabilirsiniz geçici olarak suyuda pet şiseye sicak su koyup kabın içine atarak ısıtabilirsiniz 1 ay çok uzun bir süre ve bunun daha önceside var ayrıca anladığım kadarıyla hayvanı kaptan dışarı çıkarıp yere koyuyorsunuz ya da herhangi bir yere bu hem sizin sağlıgınız hem kapluşun saglıgı için zararlı enfeksiyon riski var

kabı küçük olduğu için belirli saatlerde bahçeye çıkarıyorum orada ona küçük bir havuz yaptım hem güneş ışığını almasını sağlıyorum hem de o küçük kaptan belli bir süre çıkarmış oluyorum..

Yerle temas etmiyorsa sorun yok esintiye maruz kalmasın ve güneşlendirme saat 11:00 ile 15:00 arası olmasın ipek in dediği gibi çırpınmasının sebebi suyu sevmemesi değil sizi görünce yem vereceğinizi sanıp heyecanlanması bence de

Siz yanima geliyor falan diyince bende yere koyduğunuzu düşündüm yemek yemesi güzel hangi yemleri veriyorsunuz vitamin kullanıyormusunuz

suyun içine bıraktığım an benim olduğum tarafa geliyor . kaplumbağa yemi var onu yiyor ama sadece onunla kalmıyor karpuz,çökelek,çikolata,zeytinin yumuşak yeri yani kısaca her şeyi yiyor ..

Çok ama çok yanlış bir beslenme tarzı iyiki sormuşum hayvana kesinlikle öyle şeyler verilmemeli kaplumbağa kendi yeminde alması gereken bütun besinleri alıyor zaten kaplumbağa yeminin ismi nedir şeker ve tuz kesinlikle verilmemesi gereken şeyler siz şekeri bırakın çikolata veriyorsunuz çok zararlı kullandığınız yemin isminide yazarmısıniz bir çesit yem yeterli değil ayrıca

bundan sonra vermem o zaman . bilmiyorum ki ismini yem kabının üstündeki kağıt yırtıktı geldiğinde . bu arada kullanmam gereken yemler neler ?

Kapluşunuzun kabuk boyunu ölçüp yazarmısınız ona göre öneride bulunmak daha doğru olur.

Benim bildiğim 5 cm den sonra ekstralar artıyor ama temel olarak sera raffy p sera raffy l ve sera mineral raffy p ana yem raffy l ek yem mineralde vitamin ve kalsiyum için verilir mineral aldıktan sonra ekstra vitamin almana gerek olmuyor hastalık harici durumlarda günlük toplam yem miktarı da toplamda kapluşun kafa hacmi kadar adminler daha ayrıntılı bilgi vereceklerdir.

Geri