Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

suyu sevmiyor

Cvp: suyu sevmiyor :(

bence gerekli şartları sağlayamıyorsanız sahiplendirin şuan da gerçekten bakım/beslenme hiç ama hiç uygun değil.

melike akvaryumda dahil hiçbir ekipmanın yok. hayvan şimdi yaz ayında olduğumuz için idare ediyor gibi gözükse de bu hastalanmayacağı anlamına gelmez. düğün olacak demişsin hayırlı olsun eyvallah ama evladiyelik yani büyük bir akvaryum almayı düşünmüyorsan taşıyabileceğin ebatta bir akvaryum alacaksın. düğün günü veya bir iki günlüğüne bir arkadaşına veya akrabana bırakırsın. sorunun çözülmüş olur. tabi başta su ısıtıcısı olmak üzere emrenin belirttiği ekipmanları da almalısın. bir ay gerçekten uzun bir süre yaz aylarındaki gelişimi kışa daha dirençli ve güçlü girmesini sağlayacaktır. bunu göz ardı etme.

yem konusuna gelirsek verdiğin ürünler sakıncalı hayvanın menüsünde olan yiyecekler değil. özellikle tuzlu ve tatlı yiyecekleri sindirim sistemi kaldırmaz. başta böbrekleri olmak üzere organlarına zararlı. hayvan daha ufak bu yüzden sera marka yemler uygun olanlardır. duygunun belirttiği yemler başlangıç için uygun olanlardır. her gün sabah ve akşam olmak üzere iki öğünde, günlük toplamı kafa hacmi ebadını geçmeyecek şekilde verilmelidir. hayvan daha fazlasını ister ama sen bunu aşma seni kandırmasın. sera raffy p ana yem olarak her gün; raffy I (karides/gammarus) ek yem iki günde bir öğün; sera mineral destek yem olarak haftada bir gün sabah akşam olmak üzere veya haftada iki gün tek öğünde verilebilir. bunları da bir an önce temin etmelisin.

diğer detayları veya aklında kalan soruları sorabilirsin.

bana hediye geldi birine vermek de işime gelmiyor çevremde çünkü hayvanları seven insan yok civciv oldum mu kabul ediyorlar ama işte sorun kaplumbağa olunca olmuyor. akvaryumu temin etmeyi düşündük ama düğün dolayısı ile almadık elimden geldiğinde iyi bakmaya çalışıyorum. en yakın zamanda merkeze gidebilirsem yemini direk temin edicem burada şuan alabileceğim hiçbir yer yok .taşıyanabilir bi akvaryum nasıl olunuyor bilmiyorum çünkü akvaryumda hiç bişi beslemedim çoğunluk kafes hayvanları besledim hiçbir bilgim yok şahsen

RE: suyu sevmiyor :(

Arkadaşlar her konuyu net olarak yazmışlar. Size verdiğim linkte olması gereken bakım şartları mevcut. Oradan beslenme konusunada geçiliyor. Bir kez tam olarak o iki konunun ilk mesajları okuyun ne gerekli göreceksiniz.

Burada açık konuşmam gerekiyor. Hayvana baktığınız kabın adı ölüm fanusu, bu yaşam tarzıda ona işkence yada eziyet oluyor. Bunu iyi niyetli bir uyarı olarak görün. Hayvana doğal ortamın taklidini yapın. Sizde huzurlu olacaksınız. Cem' in dediği gibi düğün günü gerekirse birine bırakılır. Bu tarz bir sebep hayvanın katlanması gereken bu durum için hiç uygun değil görüşündeyim. Size durum izah edildi ve neticede hayvanın sorumluluğu sizde. Umarım hayvan şanslıdır.
Evlenecek kişiye ayrıca mutluluklar.

küçük kaplumbağam' Alıntı:
bana hediye geldi birine vermek de işime gelmiyor çevremde çünkü hayvanları seven insan yok civciv oldum mu kabul ediyorlar ama işte sorun kaplumbağa olunca olmuyor. akvaryumu temin etmeyi düşündük ama düğün dolayısı ile almadık elimden geldiğinde iyi bakmaya çalışıyorum. en yakın zamanda merkeze gidebilirsem yemini direk temin edicem burada şuan alabileceğim hiçbir yer yok .taşıyanabilir bi akvaryum nasıl olunuyor bilmiyorum çünkü akvaryumda hiç bişi beslemedim çoğunluk kafes hayvanları besledim hiçbir bilgim yok şahsen

Siz ben bu hayvana hak ettiği yaşam alanını sağlayacağım. Onu yaşatır bakarım derseniz burada hepimiz yardım ederiz. Kimseyi taşıyamayacağı yükün altına sokmak istemeyiz ama ufaktan bir masraf olacak.
Sonra büyüdüğünde ben senin için bu evi yaptım ve bu yaşa getirdim dersiniz.
Dediğim gibi siz yeterki isteyin. Şehre gidince gerekenlerin tümünü alınki uğraşmayın. İnternettende alım yapabileceğiniz uygun yerler var. Örneğin juen pet. Ama ne gerektiği konusunda her ayrıntıyı danışın. Pet shoplar ne kadar saçma zararlı ürün varsa verirler. Kum bile renkli ve boyalı olmamalı.

fiyat bizim için önemli değil sadece tedirginliklerimiz var dediğim gibi taşınabilir akvaryum demişsiniz internette baktım saçma sapan şeyler çıktı ne alacağım konusunda hiçbir bilgim yok yardım ederseniz sevinirim ne almam gerekli nasıl şeyler olmalı markası ne olmalı sorular sorular ?

melike taşınabilir derken mesela 30-40 lt'lik bir akvaryumu suyunu boşalttıktan sonra götürüp bir arkadaşında tekrar doldurabilirsin. taşıması kolay bir şey. bu tip bir şey düşünürsen hazır akvaryum alacaksın. bu konuda litresine karar verdikten sonra alacağın şeyler. silis kum (bunu akvaryumun ölçülerini yazdığında kaç kilo alacağını söyleriz), filtre, su ısıtıcısı, kuru alan için lamba (bu kıskaçlı veya deveboynu bir lamba olabilir), ısıtıcı normal ampul 40- 60 watt olabilir ve camı buzlu olursa daha iyi, kuru alan (burada elde yapım ürünlerin uygulaması var), bir tane ipek yapraklı bitki. yemleri yazmıştım ve eczaneden alacağın devit damla vitamin. bunu haftada bir gün bir yeme damlatıp ağız yollu vereceksin. bu kabuk yumuşamasına karşı iyidir. suya bulaştırma kirletir.

normalde sana evladiyelik olacak olan 80*40*50h dir. bu 160 lt gelir. ama kuru alan için üst seviyede bırakacağın boşluk hayvan zamanla büyüdüğünde azalacağı için yeterli su miktarını koruyacaksın. normalde hayvan başına 100 lt su yeterlidir. böyle tek seferde alıp fazla masraf ve ekipman fazlalığından kurtarabilirsin veya belli sürelerde akvaryum alıp üst akvaryumlara geçişte yapabilirsin. bu masraflı ve elinde gereksiz ekipman fazlalığı yaratır. tabi bunları satabilirsin de ama ucuza gider.gerçi hayvan tek olduğuna göre tek geçiş akvaryum yeterli onuda 50 lt civarı alabilirsin. 50*30*30h veya 60*30*30h gibi

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim hemen temin etmeye çalışacağım çok çok teşekkür ederim.

Düşündüğünüz akvaryum ebatlarını belirtirseniz alınması gereken ekipmanlar için size linkler atarız. Akvaryum hacmine göre ekipmanlar değişir. Böylece konu şekillenir.
Kişisel önerim Cem' in ilk verdiği 80*40*50h çok güzel olur. En azından tek seferde konu çözülmüş olur. Ama bu olmaz derseniz bence 50*30*40h ölçüsü kullanmak gerekir.

hiç akvaryumda bir hayvan bakmadım size göre nasıl olmalı siz ne dersiniz ? siz nasıl derseniz ben ona göre alıyım akvaryumu ve içindeki malzemeleri

Ben sizin yerinizde olsaydim ilk bastaki 80.40.50 yi secerdim cunku akvaryumu kucuk alinca bir sure sonra aldiginiz tum malzemeler.ekipmanlar cop oluyor va daha fazla masraf cikiyor eger o olcelulerde almaya karar verirseniz Emre abinin dedigi gibi burada ekipmanlar ve diger malzemeler icin yardimci oluruz

önce evladiyelik mi geçiş akvaryumu mu alacaksın ona karar ver. büyüğü alırsan ve onu taşıyacak bir mobilya yoksa bir de onu alacaksın. ama ara geçiş akvaryum tüm zerzavatlarıyla birlikte 60-70 kg çekeceği (ben fazlasını yazayım eksik olmasın) için onu koyacak bir yer bulursun. bunun yanında onu hazır olarak alabilmen mümkün diğerini o ölçüde bulunmadığı için yaptırmak zorunda kalacaksın. buda nereden baksan sipariş ve yapım aşamasından, ekipman tedarikine ve hayvanı içine koymaya kadar 1 aya yakın bir zaman alacak.

Ben olsam tek hayvan olduğu için 80*40*50 alır konuyu kökten çözerdim. Bu boydaki akvaryum için gereken ekipmanları aşağıda veriyorum: Her birinden bir tane olacak ama ben tercih sıralamama göre alternatifte verdim.

Isıtıcı seçenekleri:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=243&urn=4573
mailto:/urun_detay.aspx?kat=243&urn=2487

Dış filtre seçenekleri:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=240&urn=5214
mailto:/urun_detay.aspx?kat=240&urn=4531

Dış filtre malzemeleri:
Seramic (mech) için bunlardan biri uygun: Bundan en az 1,5 lt almak gerekir.
Aşağıdaki ikisi bu markaların en iyileri. Bende yüzey alanları mükemmel olduğu için bunlar var.
mailto:/urun_detay....&urn=11298
mailto:/urun_detay....&urn=11863
Bu ikisi aynı markaların bir alt modelleri. Gene yabana atılmaz.
mailto:/urun_detay....&urn=11864
mailto:/urun_detay....2&urn=3524

Zeolit (amonyak tutucu nitrat giderici): 1 lt yeterli olur.
Bunu Cem kullanıyor. Bendekiler bitince buna döneceğim.
mailto:/urun_detay....&urn=11865
Ben bunu kullanıyorum ama bunun yerine aynı markanın matrix ürünüde olur. Yukarıda Cem in kullandığı bence uygun.
mailto:/urun_detay....&urn=11719

Substrat (lav): 1 lt yeterli olur. İyisini öncelik sırasına koyarak belirtiyorum. Bende pro var. Lav doğal olandır.
mailto:/urun_detay....2&urn=4579
mailto:/urun_detay....2&urn=4161
mailto:/urun_detay....2&urn=4365

Eğer içinden elyaf çıkmazsa yada yeterli olmazsa bunlar kullanılabilir.
En üste konulur diyor.
mailto:/urun_detay....&urn=11860
Aralara konulur diyor. Ben bunu her yere koyuyorum.
mailto:/urun_detay....&urn=11872

Bu arada seramik (mech) için gerekmeyecek (ki bende bunlarda çıktığı için filelere koydum) ama zeolit ve substrat için malzeme filesi gerekecek. Jbl olan kutulardan çıkar ama eheimde çıkmaz. Bundan birkaç tane alınabilir.
mailto:/urun_detay....2&urn=6679

Akvaryumda su içi cam derece:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=290&urn=1141

Kuru alan derecesi:
mailto:/detay.asp?id=3389

Silis kum: 20-25 kg gerekir.
http://www.vitasand.com/tr/urun/detail/2/70.html

İpek bitki seçenekleri:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=15560
mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=13968

Kuru alan: Bunun boyu yetmeyecektir. Altına destek konulmalı.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=157&urn=12140

Bu kuru alanı ısıtmak için 40-60 w bir soft ampul gerekmektedir. Bunu takmak içinde mandallı lamba almalısınız.
Bir diğer konuda uvb lamba. Bu lambalar uva ışınıda içerdiğinden ısıtma lambası düz soft ampul yeterli olur. Bu uvb lambayıda takmak için mandallı lamba gerekir. Bu konuda ampul ve lamba linkleri mevcut.
mailto:/forum/Konu-uva-uvb-lamba.html

Bu konudaki akvaryumda gayet güzel oluyor. Sizinki içinde kalite olarak buna benzer malzemeler düşündüm. Fikir edinmeniz için örnek olarak bulunsun.
mailto:/forum/Konu-15-cm-lik-2-kaplumbaga-sahiplendim-yeni-akvaryum-kuruyorum.html

Bunun dışında soracaklarınız olursa konu üzerinden devam edebiliriz.

yardımlarınız için sağolun en yakın zamanda dediklerinizi alacağım birde ben kaplumbağamı nasıl besleyeceğim mesela ne zaman yem vermeliyim ne kadar olmalı yemi ?

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Beslenme konusunda bu kısa yazıyı okumanızı öneririm. Beslenme çok önemli ve bir çok hatanın yapıldığı bir nokta. Sistemin kurulumu konusunda da ne kadar erken davranırsanız hayvan o kadar çabuk bir çok riskten uzaklaşır. Sonra hasta olursa veteriner vs durumları daha çok uğraştıracaktır.

şuan siparişini verdim bakalım ne zaman gelecek :) beslenme olayınıda sizin yaptığınız gibi yapacağım

Sipariş olarak ekipmanları mı verdiniz?

Akvaryumu buldunuz mu?

Çok hızlı hareket ettiniz, tebrikler. Kaplumbağa için çok iyi olacak. Akvaryumuda buldunuz sanırım. Gelmeleri çok uzun sürmez.

Geri