Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Suyun dibinde yaptıkları hareket

annie

Elmas 3 Üye
Bugün dikkatimi çekti.Akvaryumun dibine inip arka ayakları ile cama doğru tüm gücüyle kulaç atıyordu.Ancak bunu yaparken ön ayaklar sabit cama doğru uzatıyordu.Aynı hareketi sürekli tekrarladığı için anlamını bilen varmı diye sormak istedim.

Cvp: Suyun dibinde...

bunu güneş görürse ona ulaşmak için veya seni gördüğünde yem isteme, yem vereceğini sanma amaçlı yapar. bu konuda biraz sazanlar ama faydası el ayak çalıştırıp kas geliştirmesidir. kısaca büyümelerine faydalı harekettir.

Cvp: Suyun dibinde yaptıkları hareket

ayrıca bunu sadece tabanda değil yukardan aşağı aşağıdan yukarı hareketlerle de yaparlar.

Abi normalde sudan çıkacak şekilde çırpınıyor beni görünce ama bu harekette ön ayakların sabit olması dikkatimi çekti.Bide diğer sorumda bugün iç filtre temizliği yaptım.Akvaryuma geri koyduğumda takır tukur sesler gelmeye başladı.Çıkardım geri miline takılan birşey varmı diye baktım yoktu.En son motor aşağıya gelecek şekilde konumladım ses gitti fakat bu bir tehlike yaratırmı acaba?
Bu arada motoru tersleyince suyun dibindeki tüm kir sirkülasyona uğradı bununla beraber verim %50 arttı.Böyle kullanmaya devam edebilirmiyim?

temizlik sonrası çıkan sesler sünger içinde hava kaldıysa veya mil lastik contalarına oturmadıysa olur. ters kullanımda filtre çıkışından gelen su derin su basıncıyla karşılaşınca motoru normalden fazla zorlar. yüzeye yakın noktada karşılaşacağı basınç az olacağı için sirkülasyon daha hızlı olur. sen de verim artışı sirkülasyon daha yavaş olduğu ve sirkülasyon dipten gidip üst katmandaki suyu rahatlattığı için kiri yakalaması kolaydır. yüzeye yakın noktada sirkülasyon hızlı olduğu için filtre kirin büyük bölümünü yakalamadan döndürür. bu da verimi düşürür.

bir diğer sorun filtreyi temizleme amaçlı çıkarırken sünger içindeki kirin suya tekra dökülmesidir. motor üstte olduğunda plastik maşrapayı altından geçirip kaldırarak kirin maşrapa içinde kalmasını sağlarsın. maşrapayı geçirdikten sonra fişi çıkarıp yavaşça sudan çıkar. böylece kir akvaryuma dağılmamış olur. ve hemen önünde kovada bulundur. maşrapa su ile tam dolu olacağı için hemen kovaya boşaltırsın. halıya pis su dökülmemiş olur.

hayvanlar su katmanlarının herhangi bir yerinde kendini sabit tutabiliyorsa ön ayaklarını kullanmıyorlar. arka ayakları ileri gitme; ön ayakları manevra yaparken kullanıyorlar. mesela su sirkülasyonuna karşı durduklarında dediğin gibi bir durumu ben yakaladım. tek tırnak ucu ile bir yere tutunup sabit de durabiliyorlar.

Anladım abi teşekkürler :)

motoru su seviyesinde ayarla istahsızlık varmı peki birde suyun dibine batma bir hastalık beriltisi olabilir

Çok şükür fazlasıyla hareketli ve aşırı derecede iştahlı.Anormal bir durum yok yani :)

Geri