Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Suyun dibine çöktü,gözleri beyazladı

cort724

Bronz 3 Üye
Katılım
8 Şub 2009
Mesajlar
69
bugün sabah kalktığımda kaplumbağamın akvaryumunu kokladım ve çok pis kokuyordu kaplumbağam ise suyun dibine çökmüş ve gözler beyazdı yani şimdi benim kapuşum öldümü elime alınca kafasını içeri çekmio kafasına dokunuyorum çok ama çok az geri çeki neyapmam lazım?
 
RE: pis kokuyor.

hayır düşmüyor yemek yemiyor suyunu değiştirdim şimdi kokmuyor ara sıra kafasını çıkartıyor nefes alıyor ama ben çook üzülüyorum kapuşumun böyle olmasınna öteki kapuşum hiperaktif koşuyor zıplıyor..
 
RE: pis kokuyor.

alt kabukta pembelik var mı? yem yiyor mu?
 
RE: pis kokuyor.

ya kaç kere söylicem yem yemiyiyor....pembelikte yok
 
RE: pis kokuyor.

herhangi bir değişiklik var mı diye sormuştum tekrar.. ısıtıcı, filtre, kuru alan ve ısınma lambanız var mı? akciğer enfeksiyonu başlangıcı gibi görünüyor imkanınız varsa ayırın 2. bir akvaryuma hasta olanı ve zaman kaybetmeden veterinere gösterin.. imkanınız yoksa forumdaki tedavi yöntemlerine başlamanız iyi olur
 
RE: pis kokuyor.

zaten ikisi ayırıdım imkanım yok yani buralarda veteriner yok tedevisini nasıl yapabilirim..
 
RE: pis kokuyor.

mailto:/forum/showthread.php?tid=742&page=1

linkteki konuyu incelerseniz yardımcı olacakır.. yine de soracağınız bir şey olursa yazarsınız yardımcı olmaya çalışırız elimizden geldiğince..
 
RE: pis kokuyor.

pis koku ve beyazlık mantar olabilir..
 
RE: pis kokuyor.

yanağında beyaz bi leke var elleyemiorum hemen kafasını içeri çekior.mantar olursa kaplumbağaya ne yapmak gerekir.
 
RE: pis kokuyor.

leke derken biraz daha bilgi verebilirmisiniz? yumuşak mı kokuyor mu? mantar için petshoplarda satılan contra-ıcyhto ya da mavi damla diye de bilinir ondan kullanabilirsiniz.. içindeki talimatlara uygun olarak kullanıldığında olumlu sonuç veriyor bir kaç günde.. forumda da daha ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz..
 
RE: pis kokuyor.

böyle beyaz bişey çok kötü kokuo yemek yemiyor.leke böyle minik top gibi bişey beyaz elleyemiorum kafsını içeri çekior...
 
RE: pis kokuyor.

mantar olabilir... imkanınız varsa contra-ıcyhto kullanırsanız iyi olur.. akvaryumunuzdaki ekipmanlar tam mı ısıtıcı filtre kuru alan ısınma lambası? iyi bir filtrasyonlada koku sorununu çözebilirsiniz.. fotoğraf ekleyebilirseniz mantar konusunda daha net yorum yapabiliriz..
 
Geri
Üst