Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Suyun içinde çırpındı

Emre.07

Bronz 5 Üye
az once kablumbagamın suyunu degistirdim ve suya koydum suda yuzuyordu ama kafasını cıkartıgında her nefes aldıgında ses geldi 2 dk sonra suyun icinde cırpındı agzını kocaman acıp acıp kapadı bende hemen kostum korktum sudan cıkarttım hastamıdır lutfen bakar mısınız

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 12
  • image.jpg
    image.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 13
  • image.jpg
    image.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 12
  • 2CCCD599-B7F7-4A75-B537-303F0B5D1080.jpeg
    2CCCD599-B7F7-4A75-B537-303F0B5D1080.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 12
Su emsal sıcaklıkta mıydı?

Hayvanı öncesinde yemlediniz mi yada hayvan hızlı yüzüp hareket ediyor muydu?

Hayvanın kabuğu için devit önermiş miydim? Yoğun plaka var?

Su emsal sıcaklıkta mıydı?

Hayvanı öncesinde yemlediniz mi yada hayvan hızlı yüzüp hareket ediyor muydu?

Hayvanın kabuğu için devit önermiş miydim? Yoğun plaka var?
su normaldi ılık hayvanı yemlemedim oncesinde. sanırsam suya koydugumda saga sola hareket ediyodu son sorunuzu anlayamadım

Yetişkin kaplumbağalar aşırı hareket ettiğinde yorulur ve nefes nefese kalır. Burunlarından aldıkları nefes duyulacak kadar yüksek olur. Bu gövdeleri büyük olduğu için dişilerde daha fazla görülen bir durum. Sonradan normale dönerler bir sorun yok.

Ağız açıp kapaması çene kaslarını esnetirken yaptıkları hareket. Özellikle kuru alanda lamba altında kaldıklarında derileri kuruyup çekilir. Suya girdiğinde gevşetirler. Damaklarına yem artığı yapıştığında da seri biçimde açar kaparlar.

Plaka yoğunluğu var eczaneden devit damla alın. Haftada bir gün kabuğu peçete ile kurutup iki damla sürün. 25-30 dakika kuru yerde bekletin kalanı yine peçete ile silip akvaryuma alın. Bu plakaları yumuşatır ısıtma lambası gerdirip açar.

Geri