Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

suyun içinde çok duruyorlar

iremturtles

Bronz 5 Üye
Merhaba, iyi akşamlar. Benim üc tane madeni paradan hallice kapluşum var. Suyun içinde uyur pozisyona geçince çok uzun süre kaliyorlar bende tedirgin oluyorum hemen dürtüyorum. Suyu kabuklarının biraz üstüne kadar dolduruyorum çunku daha fazla olunca bogulacaklarmıs gibi geliyo. Kücük olan cogunlukla kuru alanda, ortanca geziniyo, büyük olan suyun icinde uyuyo. Cok nadir kafasını dısarı uzatıyo normal mı bu?

Cvp: suyun içinde çok duruyorlar

Olum fanusundan akvaryuma gectiniz mi ?

Kucuk akvaryumdayız su an, ama kum falan koymadım hazirda bekliyo haftaya buyuk akvaryum siparis ettim o gelince koyucam

merak etmeyin kendinelerine uygun sekılde uyuyorlar. Tabi baska bır rahatszlıkları yoksa.

Oldugunu düsünmüyorum. Ama daha once deneyimim olmadıgı icin suyun icinde ne kadar dururlar, ne kadar yuzerler, ne kadar uyurlar bilmedigim icin her hareketlerini sormaya calısıyorum

Hayvanları rahatsız edip strese girmelerine sebep olmamalı İrem. Onlar yeni yerlerine geçene kadar rahatça dursunlar. Su ısısı düşük ise metabolizmaları yavaşlamıştır ki bu düşük ısıda daha iyi. Yavrular bir hastalık yoksa 30-40 cm suda rahat yüzer. Yeni akvaryumda yada bunda bunu rahatça uygulayabilirsin. Sadece 1 saat gözlemle.

Uzun süre nefeslerini tutabilirler. Gecede suda uyur nadiren nefes almaya çıkarlar. Hatta metabolizma yavaşladıkça su içerisinde nefes tutma süreleri uzar.

Oh icimi rahatlattınız tesekkur ederim. Dün butün gece korkudan kalkıp bakıp durdum. Okulda her firsatta annemi arıyip kontrol etmesini istedim :D tamam o zaman tesekkür ederim :D

Ben kaplumbğama bakıyorum gece yattığı 10 cm lik yerden hiç çıkmıyor sabaha kadar demekki Emre abinin dediği gibi metabolizmayla alakalı ben uyurken nefes aldığını hiç görmedim daha o yüzden içiniz rahat olsun derim

Su derinliği ve uygun akvaryuma geçişi sağladığında çok daha rahat olacaksın İrem.

kabuk boyları 10 cm'yi geçince gece su içinde sabaha kadar sudan çıkmadan yani nefes almadan uyuyabilirler.

daha ufakları su içinde uyuyorlar ise arada uyanıp nefes alıp tekrar inerler. bir kısmı ve yavrular filtre, rampa kenarı veya su üstüne yakın bir bitki veya malzemeye tutunarak burun dışarda gövde içerde uyurlar. bu sebeple hayvanların asılarak tutabilecekleri bir düzen hazırlanmasında fayda vardır.

çok ufak veya hastalığı olanlar kuru alanda uyuyabilir. bu durumdakilerin dış ortam ısı düşüklüğünden etkilenmemeleri için gece ışık vermeyen ama ısı veren ampul kullanılması gereklidir. night glo veya renkli 40 W armut ampullerden.

hayvanların gerek fiziksel gerekse akciğer gelişimi için yeterince derin ve uzun boylu akvaryumda yaşamaları önemlidir.

Geri