Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

suyun pH değeri hakkında bilinmesi gerekenler

Cvp: suyun pH değeri hakkında bilinmesi gerekenler

arkadaşlar bu arada yorumuma ekleme yapacaktım ama mesaj düzenle olmuyor. Bende yeni mesaj yazayım dedim. Şimdi arkadaşlar cihazımızı uzun süredir kullanıyoruz maşallahı var fakat bir süredir eskisi gibi arıtma yapmıyodu. Bizde firmayı aradık bize antiskalant diye bir kimyasaldan bahsettiler. Filtreyi bu kimyasal temizliyormuş neyse kimyasalı aldık gelip temizlediler şuan iyi gibi görünüyor. Antiskalantı şu aşağıdaki siteden aldık. Mutlaka faydası olacaktır bu bilginin.

antiskalant
 
Bu ürün aslen göz boyama. Amaç gelip daha fazla bakım ayağına soyma. Bu çare olmaz. Çünkü tıkanma sadece kireç yoluyla olmuyor. Housing içindeki sediment filtreler, özellikle ilk girişteki karamel gibi bir macun ile kaplanıyor. Buna çözecek yapıda sağlıklı bir ürün yok.

Her ürünün belli ömrü vardır. Bunu aşınca işlevini yitirir. Housing içindeki sediment ve carbon filtrelerin ömrü 6 aydır. Bu kullanıma bağlı 1 seneye kadar gidebilir. Normalde ilk housinge 5 mikron ortaya carbon, son housinge ise 1 mikron sediment konur. Ben bu 3. Filtreye de carbon koyuyorum. Bu sudaki ağır metallerin daha verimli çekilmesini sağlıyor. Okuduğum kadarıyla da bu carbon filtre ile aynı işlevi görüyor.

Mineral ve koku giderici filtrelerin ömrü 1 senedir. Membran filtre ise 2 sene (kaplaması mavi olan) bunları zamanı gelince değişmek gerekiyor.

Eğer elinden geliyorsa kendin malzemeyi ucuza alıp değişebilirsin. Satarken plastik anahtarını vermişlerdir inşallah. Bazısı vermez kendine muhtaç eder. Onlar hem işçilik alıyor hemde malzeme üstüne yüksek fiyat koyuyorlar. Ben ucuz bulduğum zaman alıp stoklarım.

Sadece reçine katkılı basit düzey arıtmaları olanlar ise belli dönemlerde iki haftada bir, ayda bir gibi (çankırı kaya tuzu en iyisi) bunu eritip filtrenin üst kısmındaki tapayı açıp tuzlu suyu buradan dökerek o kelimeyi unuttum reaksiyona girerek reçinenin eski haline dönmesini sağlayarak kullanmaya devam edebilir.

Su önemli, fazla kimyasala bulaşmadan filtreleri süresinde değişmek daha sağlıklı olur. Sonuçta içiyoruz.

Kireç çözücü olarak siliphos diye bir madde var kaya tuzuna benziyor. Bu çamaşır ve bulaşık makinası musluk girişine takılıyor ama katiyen içme suyunda kullanmayın diye uyarı var. Farklı bir şekli de duşta kullanılıyor.
 
Cvp: suyun pH değeri hakkında bilinmesi gerekenler

cem' Alıntı:
arkadaşlar, bu konuda biraz araştırma yaptım. musluk suyuna göre daha temiz olan damacana suyunu öneriyordum. bunun avantajı musluk suyundan gelen klor, kireç ve diğer zararlı olan ağır metallerden arınmış olmasıydı. ama bunun bir sakıncası var. bu sakınca dış filtre veya iç filtresinde doğal döngüye yardımcı olan filtre malzemesi kullananlar için faydalı bakterilerin pH değeri 7.0 dan yüksek olan sularda yaşamadıkları yönünde. bu amonyağı nitrite ve nitrata çeviren faydalı bakterilerin yaşaması için asidik ortam gereklidir. pH değeri: asit < 7.0 > baz'dır. bu bakterilerin oluşması için en uygun olan ortam pH 6.8'dir. oysa damacana sularda genelde pH 7.0 üstüdür. bu sebeple alınacak ve kullanılacak su 7.0'dan düşük olmalıdır. damacana su kullanıp bu değerin altında bulamayanlar değişim zamanları da dahil olmak üzere 3'te 1 oranında musluk suyu kullanarak pH değerini dengeye sokabilirler ve bakterilerin yaşayabileceği uygun ortamı yakalayabilirler.
 
Merhaba,
Üzülerek söylemeliyim ki yanlış bir bilgi. Sulardaki azot döngüsü tuzlu su, tatlı su, asidik veya bazik (belli sınırlar dahililnde) olsa da gerçekleşir. Nitrifikasyon sadece bir tek bakteri türü ile gerçekleşmez. Birçok farklı nitrifikasyon bakterisi vardır ve her bakterinin yaşamasını sağlayan optimum ph, sıcaklık, tuzluluk vb. aralığı vardır. 
"Secondly, nitrifying bacteria are very sensitive to pH as shown in Figure 3. Nitrosomonas has an optimal pH between approximately 7.0 and 8.0, and the optimum pH range for Nitrobacter is approximately 7.5 to 8.0. Some utilities have reported that an increase in pH (to greater than 9) Prepared by AWWA with assistance from Economic and Engineering Services, Inc. 10 can be used to reduce the occurrence of nitrification (Skadsen et al. 1996). However, many other factors contribute to the viability of nitrifying bacteria and as a result, nitrification episodes have been observed at pH levels ranging from 6.6 to 9.7 (Odell et al. 1996)."
Çevirisi:
"İkinci olarak, nitrifikasyon bakterileri şekil3te görüldüğü gibi ph'a çok duyarlıdır. Nitrosomonaslar için optimum değer yaklaşık ph 7-8, nitrobacterler için yaklaşık 7,5-8'dir. Bazı uygulamalar ph'ı 9 ve üstüne getirerek (10) nitrifikasyonun görülmesini azaltmıştır. Ancak, nitrifikasyon bakterilerinin görülebilirliği başka etkenlere de bağlı olduğu için nitrifikasyon ph 6,6 - 9,7 seviyelerinde görülebilir. 
kaynak1
kaynak2


Tost' Alıntı:
cem' Alıntı:
arkadaşlar, bu konuda biraz araştırma yaptım. musluk suyuna göre daha temiz olan damacana suyunu öneriyordum. bunun avantajı musluk suyundan gelen klor, kireç ve diğer zararlı olan ağır metallerden arınmış olmasıydı. ama bunun bir sakıncası var. bu sakınca dış filtre veya iç filtresinde doğal döngüye yardımcı olan filtre malzemesi kullananlar için faydalı bakterilerin pH değeri 7.0 dan yüksek olan sularda yaşamadıkları yönünde. bu amonyağı nitrite ve nitrata çeviren faydalı bakterilerin yaşaması için asidik ortam gereklidir. pH değeri: asit < 7.0 > baz'dır. bu bakterilerin oluşması için en uygun olan ortam pH 6.8'dir. oysa damacana sularda genelde pH 7.0 üstüdür. bu sebeple alınacak ve kullanılacak su 7.0'dan düşük olmalıdır. damacana su kullanıp bu değerin altında bulamayanlar değişim zamanları da dahil olmak üzere 3'te 1 oranında musluk suyu kullanarak pH değerini dengeye sokabilirler ve bakterilerin yaşayabileceği uygun ortamı yakalayabilirler.
 
Merhaba,
Üzülerek söylemeliyim ki yanlış bir bilgi. Sulardaki azot döngüsü tuzlu su, tatlı su, asidik veya bazik (belli sınırlar dahililnde) olsa da gerçekleşir. Nitrifikasyon sadece bir tek bakteri türü ile gerçekleşmez. Birçok farklı nitrifikasyon bakterisi vardır ve her bakterinin yaşamasını sağlayan optimum ph, sıcaklık, tuzluluk vb. aralığı vardır. 
"Secondly, nitrifying bacteria are very sensitive to pH as shown in Figure 3. Nitrosomonas has an optimal pH between approximately 7.0 and 8.0, and the optimum pH range for Nitrobacter is approximately 7.5 to 8.0. Some utilities have reported that an increase in pH (to greater than 9) Prepared by AWWA with assistance from Economic and Engineering Services, Inc. 10 can be used to reduce the occurrence of nitrification (Skadsen et al. 1996). However, many other factors contribute to the viability of nitrifying bacteria and as a result, nitrification episodes have been observed at pH levels ranging from 6.6 to 9.7 (Odell et al. 1996)."
Çevirisi:
"İkinci olarak, nitrifikasyon bakterileri şekil3te görüldüğü gibi ph'a çok duyarlıdır. Nitrosomonaslar için optimum değer yaklaşık ph 7-8, nitrobacterler için yaklaşık 7,5-8'dir. Bazı uygulamalar ph'ı 9 ve üstüne getirerek (10) nitrifikasyonun görülmesini azaltmıştır. Ancak, nitrifikasyon bakterilerinin görülebilirliği başka etkenlere de bağlı olduğu için nitrifikasyon ph 6,6 - 9,7 seviyelerinde görülebilir. 
kaynak1
kaynak2

ph amonyak toksisitesi ilişki ile ilgili güzel bir kaynak.
 
Bende yine yabancı bir kaynaktan incelemiştim orada döngü yapan bakterinin max üreme ve aktivasyonu için en uygun belirlenen değer yazdığım veriler arasındaydı.

Bilgi için teşekkürler boş zamanımda kaynakları inceleyim.
 
Geri
Üst