Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Suyun rengi yeşile dönüyor nedeni nedir ?

Çiğdem.Kaya

Bronz 3 Üye
Petitoyu edineli yaklaşık 4ay oldu Şu an kabuk boyu 5cm civarı bu iyi bir boy mu bilmiyorum bu konudada bilgi verirseniz sevinirim :)
Akvaryumumuzun suyu bir haftada yeşile dönyor. Filtre var ama neden yeşil oluyo anlayamadım. Salınım yapacak bir süs de yok içinde bunun önüne nasıl geçerim ?

Cvp: Suyun rengi yeşile dönüyor nedeni nedir ?

boyu uygun genelde 6-7 aylıklarda o boylardadır. siz 4 ay önce almışsınız evveliyetıda vardır, yani normal.

ışıklı ortam yosunu coşturur. pencereden uzağa veya lamba kullanıyorsanız lambanın süresini biraz azaltın. filtrenizi haftada iki defa temizleyin. akvaryum suyunu tam olarak değişip camlarda dahil iyice ovun çünkü yosun hücresel olarak temizlerken başka yerlerede taşınır. suyu temizledikten sonra petshoptan biyo ıchthyo damlasından alıp birkaç damla damlatın fazla değil o yosunlanmayı önler.

Yosun için aktif karbon öneriyorlar. Yalnız aktif karbonu kullanırken dikkat etmeniz gereken nokta 1 ay sonunda karbonu çıkarmak olacaktır. Çünkü bir süre sonra aktif karbon salınım yapar.

o dış filtrelerde var çiğdemin filtresi süngerli olanlardan iç filtre sanırım.

Eve iç filtre kullanımlarında çözüm kısıtlı. Ben sırf onun için şelale filtre almıştım.

Direk ışık alan akvaryumda aktif karbonda yetersiz kalacaktır ki belirttiğiniz gibi dış filtrelerde kullanılıyor ve bir süre sonra çıkarılıyor.
Bu tip durumlar için en iyi yöntem akvaryumu direk ışık alan yerden alıp daha uygun bir yere koymak. Bu mümkün değilse ışık gelen tarafa kalın kağıttan yada kartondan fon koymak. Üstten gene ışık alabileceği için yer değiştirmek kadar etkili olmayabilir.

Hepinize teşekkür ederim evet filtrem iç filtre süngerli olanlardan haftada bir defa temizliyordum iki defa temizleye başlarım :) Zaten ışık almıyor camın yakınlarında değil belkide yeminden kaynaklanıyordur yemlerimiz bittikten sonra yeni yem alırım bakalım sorun kalacak mı :) Ayrıca Petitonun hepinize selamı var elimle yem verdiğim için beni yemek istiyor artık çok da tatlı bişey oldu maşşallah :)
Tekrar teşekkürler :)

Maşakkah diyelim :)
Suyun yeşil olma durumu devam ediyor sanırım.

Malesef Belkide yeminden kaynaklanıyordur diyoruz. Çünkü yemleri uzun biraz bide ben mesela 10 tane mi vericem hepsini aynı anda atıyorum belkide bu yüzdendir.

Yemden su yeşermez. Yemin markası nedir?

Ayrıca 5 cm kaplumbağaya 10 tane hemde uzunca yem verdiğinizi söylediniz. Bu hayvanlar günlük kafa hacmi kadar yem yer. Muhtemelen bayağı üstünde veriyorsunuz. Hayvana fazla yem vermek oldukça zararlı ve düzelmesi uzun zaman alan bir durum.

Yemden artan oluyor mu?

Kafa hacmi yanlış hesaplıyorum sanırsam hiç yem kalmıyor hepsini yiyor daha fazla atsam gene yer çok iştahlı şu an elimdeki yemin bitmesini bekliyorum aslında elimdeki yem bittikten sonra ana yem olarak tetra reptomin ek yem olarak da sera raffy I alırım herhalde. Şu an elimde olan yem aslında o kadar da uzun değil yani üstünde : Pets Family Turtle Stick yazıyor ben diğer yemime oranla daha uzun olduğu için belirttim

Geri