Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

suyun sararmasi

flora11

SKF Delisi
Onceliklr bir suredir forumda aktif olamadim ozur dilerim 3 ay once akvaryumu komple temizlemistim ve filtreme yeni malzemeler eklemistim 3 ay oldu ve su tekrar sapsari amonyak patlamasi yasiyor olabilir miyim ? bu durumda ne yapmam gerekir ?
filtremdeki malzemeler (sirasini tam hatirlamadigim icin sirasiz.yaziyorum) sunger elyaf sbustrat zeolit seramik
filtremi daha sik temizlemem sorunu cozer mi ? Filtreyi her actigim acayip sekilde kirlenmis oluyor
suyun saearmasinda dipteki taslarin da etkisi oldugunu dusunuyorum fakat artik yeni akvaryuma gecerken alabilirim kumu

Filtreden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum İpek. Bence dipteki taşlar direk etken. Akvaryum hacmide canlı yükünü karşılamıyorsa bu sürede sararma çok normal.

Filtreyi daha sık temizlemek ve kısmi su değişimlerini dHa sık yapmak iyi olacaktır.

Cvp: suyun sararmasi

emreye katılıyorum. hayvanlara göre akvaryumun küçük olması yanında taş aralarına giren kirler filtre tarafından çekilmediği için birikme sonucu bu oluşum meydana gelmiş. bu durumda önceliğin taşları çıkarmak olacak.

Geri