Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Suyun üstündeki cisim

Dilan1903

Taç 2 Üye
Suyun üstünde bir cisim var dışkı olduğunu düşünüyorum. Ama dışkı şu üstünde durur mu ve onu yemeye çalıştı resim atabilirsem atacağım

Dışkı genelde silindir şeklinde ve tam koyu kıvamlı oluyor , sen kaplumbişi neyle besliyorsun ? Eğer yağlı gıdalar veriyorsan dışkısı su yüzeyinde kalabiliyor...

Raffy p veriyorum o yağlı diye biliyorum sanırım ondan kaynaklı teşekkür ederim

Ne olduğunu seçemedim dışardan da düşmüş olabilir. Biri yesin diye atmış olabilir mi ? ama sudan al. Belli bir boya geldiklerinde dışkı yerler. Onun için aşırı beslemeyin. Birden fazla hayvan olupta birbirlerinin dışkılarını yemeleri bir nevi aşı görevide görür. Birinde olan bakteri diğerine de bu şekilde bulaşır. Bağışıklıklarını güçlendirir. Bu parazit olayı olmadığı sürece iyi birşeydir.

Diğer bir manasıda biri, bir diğerinin dışkısını yerse bu onu kabullendiğinin işaretidir. Aksi halde yemez.

Yok ben yanındayım kimse yem de vermedi arkadaşın dediği gibi sanırım raffy p yağlı sanırım ondan kaynaklı

Her yemde az miktarda da olsa yağ var ama raffy p'de yese dışkı normal olarak çıkardı bu başka birşey. Dışkıya bile benzemiyor. Yem harici birşey verdin mi hiç.

Bu birkaç gün içinde birşey vermediyse nodül yada yağ bezesi gibi birşey atmış hayvan. Çünkü cisim sindirilmiş birşeye benzemiyor

Çıktığına göre iyi bir durum.

Cvp: Suyun üstündeki cisim

Yardimci olur musunuz kaplumbağam ağzından bunları çıkarıyo fazla yenildigi zaman kusarlar biliyorum ama fazla yedirmedim 2 gündür ara ara ağzından bunları çıkarıyo yem kırıntılarına benziyor ama neden çıkardığını anlamadım yem olarak ruffy p ve kurutulmuş karides veriyorum

Bu da diğer görüntü aynı görüntünün yakın hali

Diğer parça ile aynılar hayvan onuda kusarak çıkarmış. O halde sindiremediği yemleri geri çıkarıyor. Hayvanın kabuk boyu ne kadar tabanda silis kum var mı şu an ?

Silis kum aldım daha koymadım suyunu yeni degistirdim diye. Az önce tekrar kustu size onun ve kaplumbagamın resmini atıcam. Hasta gibi değil zaten çok aktif bir hayvan ama neden kusuyor anlamıyorum

Otomatik düzeltmeyi kapat. O illet birşey bende zamanında sıkıntı çektim ondan.

Bu hayvanlar kış uykusuna yatan tür hayvanlardan oldukları için yağ depolama meyilleri vardır. Bu da açlık sınırlarını yükseltir. Hayvanlar, çok ya da normal oranda fakat hızlı yediklerinde kusarlar. Henüz ıslanıp genişlememiş olan yemi kuru biçimde ve hızlı biçimde yerseler ıslanan yem midelerinde şişer veya boğazında takılabilir bu da çıkarmalarına neden olur.

Günlük kafa hacmini aşma ve yemi sırayla yedikçe ver. 6 cm kabuk boyundan büyükse arada marul yaprağı ver.

Dışkılama problemi varsa hayvan kabızdır. O zaman ağzına bir damla zeytinyağı damlatırsın. Bu kabızlığa sebeplerden birisi de soğuk sudur. Suyu 28 derece yap.

Silisi su temizken koyacaksın zaten. Kirliyken kiri altına alır.

Suyu sabit 28 derece ona çok dikkat ediyorum.
Hızlı yediği içindir diyosunuz teşekkür ederim tek tek vermeye dikkat ederim. Kusması ne kadar sürer peki bununla ilgili bilgi alabilirmiyim?

2 3 gün oldu koyalı suyu taşlar var muhtemelen altı kirlidir. Akvaryum biraz daha kirlensin suyunu tamamen degistirdigimde koymayı düşünüyorum

Evet silis kumu şimdi döktüm su biraz bulanık oldu yani net değil şuan heralde normaldir diye düşünüyorum

Filtreyi çalıştır tozlanmayı çeksin. Yarına bir kısmı çöker bir kısmını filtre çeker su berraklaşır. Ama hayvanı rahatsız edecek düzeyde bulanıklık varsa kısmi su değişimi yap. Diğer konuda anlatmıştım.

Deniz suyu gibi şuan bıraktım içine kaplumbagayi inceleme yapmak için dalış yaptı ? iyi gibi şuan

Cvp: Suyun üstündeki cisim

Arkadaşlar kaç gündür bakamıyordum hayvancıklara Dilan1903 laf etti diye bende bugün eve uğradım 1 saatliğine hayvanlar iyi iç filtre çalıştığı için suları da temiz ama bugün gördüklerime inanamadım eşim yem verdiği halde kendi dışkılarını yiyiyorlar neden acaba günlük standart yemlerini yiyorlar

Geri