Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Suyun üstündeki tabaka

Kapluştron

SKF Delisi
Bugün suyu değiştirdim ama tamamını değil. Suyun üzerinde ince şeffaf bir tabaka oluşuyor suyun içinden bakinca görünüyor bunun sebebi ne olabilir zararlı mıdır ve olmamasını sağlamak için ne yapılabilir?

Yağ gibi bir yapısı varmı, ? :)

Yağ gibiyse kıymadan olabilir hic kıyma verdinmi verdiysen hayvanın pisliği suyun üzerinde bir yağ tabakası yapar :)

Cvp: Suyun üstündeki tabaka

Su değişimi esnasında dipteki kir havalanıp buna sebep olabilir. Bir maşrapa ile yüzeydeki suyu alın. Bir kaç işlemden sonra gidecektir. Su düzene oturur. Birde hareketli su yüzeyi iyidir. İç filtre kullanıyorsanız suyu veren kısmı yüzeyde hatta birkaç mm yukarıdan verin, toparlar.

Kıyma, sakatat, tavuk, balık su değerlerini etkiler ve bu oluşumları tetikler. Devit 3 keza aynı şekilde buna sebep olur. Ancak ben bunların olmadığı durumda olabilecek bir olasılığı belirttim.

aynı problem bende de var su veren kısmı yüzeye yaklaştırdığım zaman da kaplumbağalara rahatsızlık verecek bir akıntı oluyor

Hem yüzeye yaklaştırıp hemde suyu hafif cama vererek şiddetini kırarsanız sorun büyük oranda azalabilir. Ben şiddetli yüzey su akıntısı yapan iç filtremin suyu veren tarafını yan cama hafif bir açı ile çevirip çarparak şiddetini kısmıştım. Suyun diğer taraflarında akıntı çok azdı ve kuru alana çıkışa vs denk gelmiyordu.

Yemlerinden başka bişey vermedim zaten yemleri toparladım yarın bir beslenme programı isteyeceğim :) su değişimi sırasında değil normalde oluyor zaten bu yüzden değiştirdim suyunu zararlı olacağını düşündüm kapluşlara ama suyu değiştirdiğim halde yine tabaka eskisi kadar çok olmasada duruyor.

iç filtrelerde ucunda uzatma boru aparatı olanlar kullanılabilirlik açısından iyidir. bunları konumlandırmaya gelirsek kısa camın ortasına gelecek şekilde yapıştırıp uzantı borunun ucunu açık değilse çıkarıp veya kırıp uzun camın herhangi bir tarafı hangisini tercih ederseniz, ön veya arka. 60 derece açı ile yaklaştırıp camdan akıntıyı verin. bu şekilde hem sessiz çalışır,su sesi olmaz hem de dairesel şekilde sirkülasyon yaparak kirlerin filtreye yaklaşmasını sağlar. ucu aparatsız olanlara gelirsek su çıkışları sabit olduğu için gene kısa cama sabitlenmek üzere köşeye konumlandırılıp diğer kısa tarafa yön verilmeli.

Geri