Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Suyun üstündeki tortu

Reinhard

Bronz 4 Üye
Arkadaslar bir cok kere arastirip türlü türlü temizlik ürünleri kullnmama ragmen suyun üstündeki tortudan bir türlü kurtulamadim. Bildiginiz bir katman oluyor üstünde ve gercekten sinir bozucu. Yardimlarinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Tesekkürler.

Filtre sürekli çalışmıyorsa temizlikten sonra oluşabiliyor birde devitl yem veriyorsanız suya atıyorsanız bu da neden olabilir ayrıca kabuğuna devit sürüp iyice kurulamadan suya atarsanız bu da neden olur tahminlerim bunlar :)

Tortudan kasıt yağ gibi mi pislik mi ? Şu içi sirkülasyon yoksa böyle durumlar olabilir .

Evet sebepleri öğrenmeli. Ayrıca yoğun deri değişimi mevcut mu veya stick yemler dışında yumurta vs suyu kirletecek besinler veriliyor mu?
Birde yüzey kirliliğini önlemek için su yüzeyini hareketli tutmak iyi olacaktır. Örneğin filtre şekale aparatının yüzeyin üzerinden suyu dökmesi gibi.

Cvp: Suyun üstündeki tortu

bildiginiz yari saydam tortu var sümüksü bir yapida, bakteri kaynakli diye düsündügünden su temizliyici bakteri öldürücü vs. bir cok ürün kullandim faydasi olmadi. Ic filtrem var ve sürekli calisiyor, isin ilginc tarafi su cam gibi, ama üstü tortulu :(

mailto:/mhayrc.jpg
görünüsü böyle

Alltan üste dogru cektim. Ayrica stick ve kurtla besliyorum sanirim bir etkisi olabilir?

köpük yok suyun üstünde, hani dere kiyilarinda bir tabaka olur ya onun gibi bir tabaka sanirim suyun durgunlugundan kaynakli AEK ninda dedigi gibi, filtre suyun icindeydi onu bir aparatla su yuzeyine suyu pompalicak sekilde ayarladim, malum kaplumbagalar daha kucuk sert akintilardam etkileniyorlar, simdilik bir suyun yüzeyindeki devir daimi sagladim. Umarim bir faydasi olur.

Ben filtrenin su akıtan kısmını cama dönük ve yakın şekilde dik tutuyorum hem akıntı çok olmuyor hemde devir daim oluyor yarısı içerden yarısı dışarda

Benim filtre de ustte akinti iceri dogru ama kapluslari sikintiya sokacak bir durum soz konusu olmuyor en azindan su temizlenene kadar akintiyi uste verebilirsiniz

Filtreyi aldigim zaman icinde hortum falanda vardi onu kullandim, su an stresliler biraz disari almak zorunda kaldim cunku ama alisirlar yakinda suan bi sorun yok gibi. Trotuyuda temizledim yarini bekliycem baklim tekrar edicekmi.

silis kumu yakın zamanda mı koydun veya kumu su ekleme veya temizleme esnasında kaldırmış olabilir misin ? tam temizleme yapılmamış kum akvaryuma konduğunda böyle köpükleşmeler görülebiliyor.

resmi tam seçemiyorum bu yüzden diğer seçenekler devitli veya normal yemler (stick, gammarus) direk ağız yoluyla yemleme yapılmadığında veya ağızdan yemleme yapıldığı halde yutamayacağı büyüklükte ise ufak parçalar halinde su yüzünde dolaşabilir. aynı şekilde ufak deri parçaları da bu etkiyi yapabilir. sirkülasyona bağlı olarak bunlar su yüzeyinde dairesel hareketle cam kenarlarında birikip yapışır. su içindekilerdense buradaki pislikler yem veya deri parçası mı daha kolay anlaşılabilir.

bunun için iç filtre kullandığına göre haftada iki defa sünger temizliği; 2 haftada bir motor aksamında ve ucunda boru aparat varsa onunda temizliği ve maşrapa ile yüzeyden pislikleri almak kirliliği azaltacaktır. cama yapışmış parçalar ise akvaryuma ait olmak üzere bulaşık süngeri ile alınarak suya yayılımı ve bakteri oluşturması önlenir.

dış filtre ve sump sistemler ve iç filtresinde substrat ve zeolit kullananlar haricinde sadece süngerli iç filtresi olanlar metilen mavisinden haftada bir iki damla damlatarak olası bakteri oluşumunu önleyebilir. bunu su değişimleri sonrası yapmak yerinde olacaktır.

Akvaryumun bulunduğu odada, pencere sık sık açıp kapanması ya da parfüm kullanılması su yüzeyinde böyle birikmelere

neden olabilir.

Aynı durum bende de bulunmakta. Sebebini bilmiyorum. Akvaryumda iç ve dış filtre bulunmasına rağmen dönem dönem bu durumu yaşıyorum ve yaklaşık 1 hafta sürüyor. Sonra bir anda kesiliyor. İlginç!

Geri