Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tahmin ettiğim şey mi?

BlackEagle

Bronz 4 Üye
Dişi diye aldığım kaplumbağamda bir iki haftadır özellikle yem yedikten sonra böyle bir şeyle karşılaşıyorum. İkisi de 9-10 cm kabuk boyundalar. Cinsiyet belirleme zamanları geldi mi?

Ekli dosyalar

• IMG_5221.jpeg
    IMG_5221.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 34
Görseldeki erkek,siyah şey cinsel organı,diğer hayvanın resmini de atar mısınız,erkek kaplumbağanın tırnakları uzun olur ve alt kabuğunda hafif bir göçük olur.

IMG_5222.jpeg

Ekli dosyalar

• IMG_5223.jpeg
    IMG_5223.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 22
  • IMG_5224.jpeg
    IMG_5224.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 23
  • IMG_5225.jpeg
    IMG_5225.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 23
Sanırım iki kaplumbağam da erkek. Dediğim gibi 3 ve 4. Fotoğraftakini dişi diye almıştım ama erkek çıktı. Aralarında kavga yok ara sıra kur hareketi yapıyor açık renkli olan diğerine. Üst üste falan çıkıyorlar genel olarak iyi anlaşıyorlar. İlerleyen zamanlarda bir sorun olur mu bu durum?

Hayvandan hayvana değişir
Sanırım iki kaplumbağam da erkek. Dediğim gibi 3 ve 4. Fotoğraftakini dişi diye almıştım ama erkek çıktı. Aralarında kavga yok ara sıra kur hareketi yapıyor açık renkli olan diğerine. Üst üste falan çıkıyorlar genel olarak iyi anlaşıyorlar. İlerleyen zamanlarda bir sorun olur mu bu durum?

kesin olarak eminsiniz değil mi? Bir tane de dişi olsun istiyordum nasip artık yapacak bir şey yok

İkiside erkek.

O kur değil alfa çatışması. Her gün ara ara olacaktır. Ufak kızarıklıklar olağandır. Ağır deri hasarı uzuv kaybı olmadığı sürece durum normal seyreder.

İkiside erkek.

O kur değil alfa çatışması. Her gün ara ara olacaktır. Ufak kızarıklıklar olağandır. Ağır deri hasarı uzuv kaybı olmadığı sürece durum normal seyreder.
Hayatlarında hiç dişi olmayacak olması ikisi için bir sorun yaratır mı peki hocam? Birbirlerine saldırmıyorlar ama hiç görmedim kızarıklı vs de yok hiç.
Buraya bir dişi alsak durum ne şekilde gelişir?

Yok dişi alırsanız dişiyi bunaltma yanında birbirlerine de girerler.

Zaten seçim dişidedir. Beğenmez ise hayatta çiftleşmez. Bu da sorunu daha da büyütür. Bu sefer ağır hasarlı kavgalar ortaya çıkabilir.

O zaman bu şekilde takılsınlar artık yapacak bir şey yok sağlık olsun. Sağlık durumları nasıl peki hocam sizce yukarda görsel paylaştım. Aralarında biraz renk farkı var gibi duruyor

Öyle. Bazıları birbirlerine hallenebiliyor.

Kabukta renk farklılıkları olur. Üstteki hayvanda kahverengiye dönecek gibi bir durum var alttaki hayvanda ise haki renk devam edecek gibi gözüküyor.

Bunun harici maviye çalan gri ve düz gri renklerde olan hayvanlar var.

Hayvanların kabuk yapıları gayet güzel. Deformasyon gözükmüyor.

Geri