Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

tanımlayamadığım davranış

karetta

Yeni Üye
herkese merhaba iki tane kaplumbağa besliyorum biri 6-7 cm diğeri 4 cm filan büyük olanın çok ilginç bir davranışı var tanımlayamıyorum ve yazıylada anlatmam çok zor akşamları su seviyesinin üstüne çıkıp sanki suya böyle anlatamadığım afedersiniz sanki ishalli dışkı çıkış sesi gibi bi ses çıkarıyor bunu 1-2 dk da bir yapıyor tabir için bağışlayın başka türlü anlatamadım durum bu gözlemlerime göre başka bir anormal davranışı yok hastalık belirtisi başka bi durumuda yok yem yememek vs. gibi ama bunu bir türlü çözemedim ayrıcada çok korkak bir hayvan küçük olan aramıza daha sonra dahil olmasına rağmen bende korkmuyor ve kuru alanda filan çok rahat sanırım kaplumbağalarında karakterleri oluyor elimden filan yem yiyor buna rağmen hala benden korktuğu anlar oluyor vede çok iştahlı sabah akşam yemlememe rağmen akvaryuma her yaklaştığımda benden yem bekliyor biraz uzun bi yazı oldu ama bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler .

Cvp: tanımlayamadığım davranış

bu ses çıkaranda kuru alanda fazla kalma var mı ? bir de bunu yapmadan evvel sudan hızlı şekilde yükseliyor mu ? yem yemede zorlanma var mı ?

hayvanlar birbirinden farklı karakterlere sahipler. küçük olan kendinden büyük bir hayvanın olmasının rahatlığında. tek olsaydı onda da tedirginlik olurdu. ama aklı ermeye başlayınca büyük gibi tepkiler vermeye başlar.

Sudaki kabarcıklarla oynuyor olabilirmi. Akşam net göremeyip onları ısırmaya çalışması mümkün olabilir. Ama nefes almada sorun varsa o başka. O zaman hastalık durumuna yönelmeli.

olabilir gözlemledim başını suya sokuyor o sesi ve kabarcıkları çıkarıp tekrar çıkarıyor kabarcıkların içinden kafasını

evet haklısın cem . mesajı görmedim kusura bakma aksine fazla kuru alana çıkmıyo küçük olan gibi . onu ilk günden beri kuru alana çıkarmaya çalışıyodum bunun için oraya yem koyuyodum şimdi artık oraya yem varmı diye çıkıyo bakıyo yapay bitkileri bile yerinden kaldırıyo o denli iştahlı fakat sudan hızlı şekilde yükselme veya yem yemede zorlanma türü durumlar yok çok şükür

o zaman hava ile birlikte su yutuyorsa bu sese neden olabilir. insanlardaki geğirti gibi.

yok ses kendinden gelmiyor su yüzeyinden geliyor hani havuzda bizde suya üfleyip bi ses çıkarmaya çalışırızya öyle bi harekette bulunuyor

emrenin dediği gibi oyun işi olabilir. gözlemlemeye devam et.

Geri