Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tarihi yaklaşmış satılık yemler

samet52

SKF Delisi
Benim mineral ve agil 1/4 ü kalmıştı 1 ay felan kalmıştı skt ye, bir arkadaşla takas ettim onunkiler de 02.2014 ve 03.2014 tarihli ama onunkiler full e yakın sadece Leonun bitirmesi imkansız , sözüm ona yeni yemler de almam gerek ve ben bu konuda ailemden destek almıyorum onun için ucuz da olsa alan olur belki diye açtım konuyu

mailto:/iof58k.jpg

Sera raffy mineral 250 ml juenpet fiyatı 15,35 TL ben de 7,5 tl

Jbl Agil 250 ml Juenpet fiyatı 12,90 TL ben de 6.5 tl

Dediğim gibi tarihlerinin geçmesi birinin bir ay diğerinin 2 ay var kaplumbağa sayısı çok olan biri alırsa ziyan olmaz

Kargoya gelirsek bunları başka yerden sipariş verseniz de kargo parası ödeyeceksiniz ben paket gönderimi olarak yollarım muhtemel 5-7 tl gibi bir tutar tutabilir

sırf bunları alamam derseniz elimde 100 ml açılmamış tetra reptominlerden 9 tane var

tanesi juende 5,89 ben de 5 tl toplu alabilirsiniz

Diğer yemlerimi alacağım zaman tetra açıklarımı kapatırım o sorun değil

Bu arada tetranın skt leri 12.14 ve 02.15

Cvp: Tarihi yaklaşmış satılık yemler

benim agilin tarihi de aynı kılı kılına bitecek, olmasaydı alırdım. diğerlerini stok yaptım zaten. iyi satışlar.

Sağolasın abi ben de stoğu baya önce yapmıştım biliyosun probaby bitti calcilin skt si geçti diğerleri stoğu var baya bunlar bitiyor maksat benim alacağım bir yemin parasını bunlardan elde etmek alacak olursa da o ucuza olmuş olur , tek kaplumbağası olanlar yavru kaplumbağası olanlara zaten benden almalarını istemem benim leo 9.5 cm bitirmesi mümkün değil ek yem bunlar onlara da bilgi olmuş olsun

agili haftada ikiye çıkarıp bitirebildiğin kadar bitir. ana yem konumunda.

ben öyle yapıyorum. sonra bir ay almayacağım.

Bunların dışında ek yem yani raffy I yada royal durumun nedir Samet? Bitmek üzere yada bitmiş olan var mı?

raffy ı hiç almamıştım , rafi için probaby almıştım Leo için de jbl energil o da baya var abi haftada bir balık veya iki karides veriyordum tam hatırlamıyorum ama %70-75 vardır energil, bitmeye yakın rugil var abi sanırım %40 oranında felandı diğerleri carnivor vital de baya var

Energil kolay bitmez zaten. Başka yeme ihtiyacın varmı diye sormak istedim. Zaten reptomin fazlasıyla gidecek. Aslında mineral içinde ileride reptomin yerine raffy p olana dönsen daha iyi. En azından içerisindeki kırmızı mineral yemler daha orantılı tükenir.

Bendeki yemler yeni aldığım için zaten fazla. Royal yemide ondan sordum sana. Nisan 2014 mü ne bitecek tarihi. Çöp olacak yani.

Fazla alınca kontrol etmek lazım programlı gitmek lazım bu yemler beni baya zarara uğrattı

Bizim binadaki tanıdık da kaplumbağa besliyormuş benim fazlalık yemleri ona ücretsiz vericem az sonra götürücem , aynı zamanda onların sistemini bilmediğim için de forumdan gerekli bilgileri toparlayıp fotokopiledim onu da vereceğim en azından çöp olacağına faydam dokunsun dedim o da olmasa petshopa verip ordaki kaplumbağalara vermesini söylecektim kursaklarından adam gibi birşey geçerdi hep çöp yemlerle besliyorlardır

Emre abi benim Royalin yarisi gitti bitiremeyeceksen ben alabilirim aslinda hem ziyan olmamis olur hem ben para harcamamis olurum :)

Tabi samet abide istemiyorsa

Benimkiler bana bile fazla gelebilir Alisarp düşüncen için teşekkür ederim :)

Arkadaşlar konu dışı ancak JuenPet'i ziyaret ederken Tropical marka yemlerin indirime girdiğini gördüm. Özellikle ben de Gammarus alacaktım iyi oldu. Son Tüketim Tarihlerine dikkat etmek şartı ile özellikle 150 ve 300ml Gammaruslar gayet uygun fiyatlı.

Alisarp' Alıntı:
Emre abi benim Royalin yarisi gitti bitiremeyeceksen ben alabilirim aslinda hem ziyan olmamis olur hem ben para harcamamis olurum :)

Tabi samet abide istemiyorsa

Bende ayrıca energil var. Daha çok az kullandım. Onu kullanmaya başlasam tarihi ancak kurtarırım. Budan kullanmaya devam etsem o artacak. Bu sebeple baktım bunların ikisi hatta royal tarihi gelene kadar bitmeyecek vereyim diyorum. Sen alırken bitermi diyordunda sana kafa ve gün hesabıyla tarihi gelmeden bile biteceğini söylemiştim hatırlarsan :) seninkiler maşallah pehlivan. O zaman Nisan sonuna kadar süresi olan royali sana vereyim. İçerisinde çok yavru balık var ama 3 er 5 er yerler. Samet in nasılsa bu yemi fazla gelecek. Sen en azından bunu önce kullanarak tüketirsin. Haftaya bir gün Zincirlikuyu metrobüs durağında teslim ederim.

kurutulmuş yem konusunda tropical geniş yelpazesiyle tüm markalardan önde, fakat hep sera, tetra ve jbl'ye yüklendiğimizden geri planda kalıyor. bu sebeple ben de indirimlere denk geliyorum. gün gelir piyasadan çekilir diye endişelenmiyor değilim. fosfor oranı yüksek olduğu için repto tabin yemini kullanıyorum ben de. yem dibe batan cinsten yalnız içeriğindeki ökse otu (inosit) sebebiyle az verilmesi gerek. yoksa hayvan zehirlenir. benimkiler 9.5-13.5 cm kabuk boylarına sahip kurutulmuş yemden uzak bir günde 3 adet veriyorum. daha ufaklar için iki adet yeterli. 6 cm'den küçüklerin yiyebileceği yem değil. sert bir yem.

Emre abi ben vitalle royali karistirmisim simdi farkettim ben royalin (250 ml almistim diye 3 ay gider diyodum) 3 haftada %60 i bitti bide ayda 7 gun veriyorum
Energil konusundada demistin cok iyi hatirliyorum 3 haftada 3 kere verdim ve 10 da 1 i gitti oyle bir yiyorlarki ve tarih 10.15 yani senin royalide alip bitirebilirim cesitlikik olmus olur ama daha cok isteyen biri cikmassa tabi sen uygun bir gunde bana yazarsan 2:30 tan sonra alabilirim

Bide cem abi ayni dusunuyorum mesela bir cekirge yemleri var bizimkilerede gidiyomus nasil sence?

Çekirge yemelerinde sorun yok. O yemi kullanmadım ama varsa verirken iğneleri çıkarılmalı.

Bende bir ara kurutulmuş balık ve tatlı su karıdeslerini kullanmıştım. Benimkiler gayet memnunlardı.

Sende hem energil hem royalmi var Ali Sarp?

Cvp: RE: Tarihi yaklaşmış satılık yemler

Yok iste ben Vital le karistirmistim emre abi o cekirge yemini alternatif olarak sordum yok suan o yukarda royalle vitali karistirdim dedigimde tekrar karistirmisim :/ ben o mesaji duzeltip yaziyim en iyisi

Alisarp' Alıntı:
Emre abi ben vitalle royali karistirmisim simdi farkettim ben VITALIN (250 ml almistim diye 3 ay gider diyodum) 3 haftada %60 i bitti bide ayda 7 gun veriyorum
Energil konusundada demistin cok iyi hatirliyorum 3 haftada 3 kere verdim ve 10 da 1 i gitti oyle bir yiyorlarki ve tarih 10.15 yani senin royalide alip bitirebilirim cesitlikik olmus olur ama daha cok isteyen biri cikmassa tabi sen uygun bir gunde bana yazarsan 2:30 tan sonra alabilirim

Yani bendeki vitalin yarisi gitti ama senin royalide zamaninda bitirebilirim hem cesitlilik olmus anlaminda

Ben zaten sana royali vereceğim. En azından yem yükenir. Ama sen vital ile energili karıştırma. Vital biliyorsun bitkisel olan, energil royal ile aynı kategori yem. Genel olarak bahsettiysen başka tabi. Hafta içi hallederiz o işi.

Yok yok senin royali vericem iste energil yerine vitali karistirmak dedigim vitalle royalin adini karistirmistim
Ayriyetten yeni bi vitalde almam lazim bu sefer 1 litrelik alicam

Evet sen vitali büyük al. Rahat biter. Bende diğerleri vital yeme başlayınca büyük boyuna geçeceğim.

Geri