Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Taşınma ve akciğer enfeksiyonu belirtileri

Zilli Hayri

SKF Delisi
Yeni eve taşınıcaz.Ev kombili ve kapluşları petekleri yanına alıcam.Kötü haber kapluşların ikiside akciğer enfeksiyonu kaptılar.Burda kapluş veterineri yok bakmıyo ne yapayım orta derecede seviye.:59::ashamed0006: :'(

Cvp: Kötü ve iyi haber

Burcu Su derecesi 28 de sabit kalsın ve kuru alanın 32 derece ısıtıp ısıtmadığına emin ol. Ekipman eksiğin yoktu diye hatırlıyorum. kapı/pencere açıp ta akıma maruz kalmadıkları sürece enfeksiyona yakalanma riskleri çok düşük. Bir eksiklik mi vardı acaba ? Ayrıca İstanbul da oturmuyor musun ? bilgili veterinerin en çok olduğu ildesin. Veteriner ihmal edilmemeli. Geçmiş olsun.

Cvp: Kötü ve iyi haber

İlaç olarak ne önerirsiniz ve sadece ısıtıcı lambam var.Onuda Berke kırdı.Lambanın ayağıda kırılmış.Çöpe attım.Tekzenden alıcam orada satılıyo.Hafta sonu alıcam onuda.

Marmaray la Kadıköy de ise Vildan Hanım gidebilirim.

RE: Kötü ve iyi haber

Kaıtıcı lambayı en geç hafta sonu kesin temin etmen gerekir. Bu esnada lamba sağlanana kadar kuru alan suyun kabuklarını örtecek şekilde içerisinde kalsın. Çıktıklarında üşümesinler. Evde çok soğuk olmasın. Yani kalorifer tamamen kapanmasın. Su ısısını Emin belirtmiş.

İlacı ve dozajı veterinere danışman gerekir. Anadolu yakasında Petosphere yani Vildan hanım, Avrupa yakasında ise İÜ veterinerlik fakültesine gidebilirsin.
Akciğer enfeksiyonu teşhisini hangi belirtilere göre koydun Burcu?

Yeni ev şimdiden hayırlı olsun.

Cvp: Taşınma ve akciğer enfeksiyonu belirtileri

Ağzını suda açıp kapama , kuru alanda fazla vakit geçirme, suda yüzememe.

Zaman geçirmeden bir veterinere getirmen iyi olacaktır Burcu. Eğer gerekiyorsa antibiyotik dozajını ve gerekli uygulamayı geciktirmemek gerek.

Annemden izi aldım.Hafta sonu onlar boya yaparken ben kaplumbağaları dayımla veterinere götürücem :w00t:.

su içinde mi yapıyor ağız açıp kapamayı su üstünde mi ? yüzemiyor derken nasıl bir şekilde hareket ediyor. su için derecen var mı ısıtıcı net ısı değerini göstermez. suyun 28 derecede sabit bir ısısı olmalı.

İkiside.Evet abi su ısısını gösteren derecem var.Şu şişkinlik 30 derece uda küçülüyor 28 derecede büyüyor.

su içinde yaptığı ağız hareketi normal. su dışında yaptığı dakikada bir sürekli ve kafasını ileri doğru atıp esneme gibiyse akciğer enfeksiyonudur. şişkinlik neresindeydi. onun iki türlü de resmini çekersen iyi olur.

Buyur abi.Kırmızı işaretli yerler.
mailto:/j5gyti.jpg
IMG]mailto:/oh6ceb.jpg[/IMG]
mailto:/23w8xuc.jpg

kusura bakma burcu tam net göremedim. kabuğun sürtmesinden dolayı mı yoksa başka bir şeyden miydi ? o bölgeyi biraz daha yakından çekersen iyi olacak.

Tamam abi çekerim.Kabuğunun sürtmesinden değil başka bir şeyden.Hayvancağız 1 yıldır bu acıyla yaşıyor.:':)':)59:

biz bunu önceden konuşmuş muyduk hatırlamıyorum.

Konuştuk ama çare bulamadık.

Ben o veterinerin kabuk sürtmesi teşhisini garip bulduğumu hatırlıyorum ve başka veterinere git demiştim sanırım.

Bir tane komşunun da kara kaplumbağası var.Osman tırnakları uzamış oturduğum yerdeki veterinere kaluşlara baka veteriner gelmiş.Pazartesi günü beraber gidicez bugün sularını değiştiricem.

Görsün tabi. Bakalım o ne diyecek.

canım geçmiş olsun. inşallah düzelir

Sa olun hadi bakalım.İnşallah abla.Hayri nin gözüne bir şey olmuş onuda götürücem

Geri