Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Taşınma Ve Akvaryum

SfBayyurt

Taç 5 Üye
Herkese iyi forumlar
Yaklaşık 15 gün kadar sonra ev taşımayı planlıyoruz..Çok hızlı geliştiği için kumu çıkarıp havalandırma kurutma imkanım olamayacak.. Suyu boşaltsam kum kalsa üzerini kapatsam sorun olur mu acaba taşınırken? Bir gün öncesinde filtreyi temizler suyu boşaltırım diye düşündüm.. Zaten 2 saatlik mesafeye taşınıcam.. Önerisi olan tecrübeli arkadaşlardan fikir alabilirim zira gözümde büyüyor akvaryumu taşımak..

Herkese iyi forumlar
Yaklaşık 15 gün kadar sonra ev taşımayı planlıyoruz..Çok hızlı geliştiği için kumu çıkarıp havalandırma kurutma imkanım olamayacak.. Suyu boşaltsam kum kalsa üzerini kapatsam sorun olur mu acaba taşınırken? Bir gün öncesinde filtreyi temizler suyu boşaltırım diye düşündüm.. Zaten 2 saatlik mesafeye taşınıcam.. Önerisi olan tecrübeli arkadaşlardan fikir alabilirim zira gözümde büyüyor akvaryumu taşımak..
su kaplunbagası bakıyorsun anladım kadarıyla probiyotik icerikli yem bak kaplunbaga yemi olarak pellet japon balıgı yemide vere bilirsin mısır unu bitkisel probiyotiktir bol probiyotik icerkli yem ver sana önerim ve antibiyotik olarak su düzenleyicisi verebilirsin derisi için faydalı

su kaplunbagası bakıyorsun anladım kadarıyla probiyotik icerikli yem bak kaplunbaga yemi olarak pellet japon balıgı yemide vere bilirsin mısır unu bitkisel probiyotiktir bol probiyotik icerkli yem ver sana önerim ve antibiyotik olarak su düzenleyicisi verebilirsin derisi için faydalı
Su düzenleyici antibiyotik değildir. Doğrudan temas etmesi zarar verir. Balık yemleri de kullanmıyoruz. Balıklar farklı bölgelerde yaşar bunlara göre olan yem içerikleri kaplumbağalara zarar verebilir.

Merhaba Semiha, kumu kovaya yada çoksa kalın poşetlere koy ıslak olacağına göre ağırlığı artacaktır poşetlere belli oranda koyman kovadan iyi olur gibi. Tabandan alabildiğin kadar al.

Bu ağırlık yapar akvaryumu kaldırması zor olur taban camı çatlayabilir. Az kilo değil.

Şimdiden poşetlere koyup böcek yoksa güneş gören yerde ağzını aç bir miktar kurur.

Su düzenleyici antibiyotik değildir. Doğrudan temas etmesi zarar verir. Balık yemleri de kullanmıyoruz. Balıklar farklı bölgelerde yaşar bunlara göre olan yem içerikleri kaplumbağalara zarar verebilir.
su düzenelyicisi antibiyotik anrdırıyor ama haklısın yanlıs yazdım antibiyotik amacı deri içindir siteye göre https://www.patigross.com.tr/urun/bactofish-su-duzenleyici-deri-losyonu deri içindir su düzenleyicisi balık yemi su yemden verdim https://www.bettamarketim.com.tr/ekol-pond-stick-koi-ve-japon-balik-yemi-1-kg bu dükkana gidip aldım hem teleskop japonu yiyor yemi hem japon balıgı hem kücük yavru kaplunbaga yiyior hem büyük kaplunbaga yiyiyor yemi probiyotik icerkli yem oldu icin herhangi bir zararı bulunmamakta yemin

Su düzenleyici sudaki ağır metalleri ayrıştırır. Yanlış yazmışlar. Bu metilen mavisi tarzı ama beyaz benek hastalığında kullanılıyor. Eskiden sarıya çalan bir renkte solüsyondu bu ne renk bilmiyorum. Daha önce görmedim.

Bunun kaplumbağalara faydası yok.

Biz mantar gibi enfeksiyonel durumlarda metilen mavisi kullanırız. Bu bütün bakteriyel oluşumları öldürür. Dış filtre olmayan sistemlerde kullanılır. Dış filtrede döngü (nitrifikasyon) bakterilerini de öldürüyor.

Diğer konudan devam edelim.

Cem aslında şimdiden kumları almaya korkuyorum küf olursa diye, akvaryumda da küf sorunu var sürekli olarak çünkü, kumlarda şüpheli görüntüler görürsem içim rahat etmez çöpe atarım herhalde.. O yüzden son güne kadar beklesin son gün mü alayım kumları kovaya ne dersin?

Kum ıslak olduğu sürece illaki kokar. Yıkadın mı koku gider. El yakmayan sıcaklıkta suda yıkarsın temizlenir. O kadar ki içinde toz yok. Toz derdi ile uğraşmazsın. Balkona koyup havalandırsan sinek gelip yumurtlayabilir. Balkon kapalı ise oraya koy.

Ben hayvanları verdikten sonra akvaryumda kurutmuştum. Arada karıştırıyordum. Yine de 2-3 haftada ancak kurudu. 42 kg az değildi.

Balkon açık, orada kurutamam, ben en iyisi son iki üç gün kala kapaklı kovaya kumları doldurayım, taşınınca da akvaryumu hemen kurup kumu geri dökeyim mantıklı mı?

Bir de özellikle neye dikkat etmek lazım akvaryum taşınırken özelliklle şöyle yap diyecegın bir uyarın olur mu Cem?

Kovanın altında kum hava almayacağı için kokar koymadan yada akvaryuma koyup akvaryumda yıkarsın hangisi kolayına giderse.

Akvaryumu kamyona koymadan önce kalın battaniye serip üstüne koysunlar. Yolda çakır çukura girer akvaryum kasılıp kırılmasın. Bu önemli. Yanına mobilyayı koydur. Yani en son bunları koysunlar ilk bunları taşısınlar önce mobilya sonra akvaryumu üstüne koysunlar. Mobilya ile akvaryum arasına laminant şiltesi bulursan al koy. Mobilya altına kilim yada koridor halısı iyi olur tabanda laminant parke ne varsa ezilmesin.

Geri