Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

taşların üstü bir tabaka ile kaplanıyor

XxhuxleyxX

Bronz 4 Üye
Katılım
29 Ocak 2009
Mesajlar
54
Benim kapluşlarımın taşları var kuru alan olarak ama üstünü elleyince elime iğrenç bişeye değiyor gibi bir his geliyor acaba taşımı değiştirmeliyim?

VamPrelLa Msn dili kullanmak yasak.
 
Elinize sanki yağlı gibi kaygan inca bir tabaka gelmesi normal. Bunlar, taşların suyla çok sık temasta bulunmasından dolayı kaynaklanan yosunlardır, güneş de alıyorsa hele taşlar daha çabuk yosunlaşır. Düzenli olarak sabun ya da başka bir temizlik malzemesi kesinlikle kullanmadan akan su altında iyice ovarak eski bir süngerle temizleyebilirsiniz. Temizlenmezse yosunlaşma zamanla daha da artar ve gözle fark edilebilecek bir hale gelir.
 
Ben de eskiden bu sorundan yanardım... Kaplumbağamın kabuğu plastik kap... Sonra akvaryumdayken de4 bir ara filtresizdim, sadece ısıtıcım vardı. O zmana da akvaryum camı falan... Filtreyi alınca sorunum yok oldu.
 
bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim
bn ozaman taşları süngerle temizlerim..:)
 
süngerin sert kısmıyla kimyasal kullanmadan sürterseniz çıkıyor.süngerle çıkmayan tek şey uzunca süre camın üstünde beklemiş kireç lekesi.
 
Yosunsa eğer süngerle temizlemek güzel çözüm.. Bende kiraç sorunu var. Güzelim kırmızı taşlarımdan üstteki yani kuru alan yaptığımın kuru yerleri beyazladı.. Yıkasam da artık onlar beyaz kaldı.. Taşlarımın tüm estetiği bozuldu. :)
 
taşları sirkeli suda beletirsenizde olabilir sonra yıkadıktan sonra koku falan kalmıyor sirkenin kokusu falan hemde taşlarınız tertemiz oluyor ben öyle yapıyorum (;
 
Geri
Üst