Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tatil zamanı

bumble bee

Bordo Bereli
Bugün 12 itibari ile il dışına tatile çıkacağım. Bu süre zarfında Kaplumbağaları babama emanet edecek olup, İyi bakacağından hiç bir kuşkum bulunmamaktadır :)

Beslenme konusunda Burada ki bilgili kişiler ile birlikte yapmış olduğum beslenme takvimini odama asmıştım. Babam da çok şükür yemlerin isimlerini biliyor ve ne kadar vermesi gerektiğinide.

Bugün çıkmadan önce; Filtre, dip temizliği, 3te1 su değişimini gerçekleştireceğim. Elden yem yedirme konusunda sıkıntımız olmadığı için de suyun fazla kirleneceğini sanmıyorum. Su ilavesi konusunda akvaryuma dıştan ve sonradan silinebilecek bir şekilde boya sürdüm ve suyun bu boya hizasının altına düşmesi durumunda su ilave etmesini söyledim. UV-B ve ısıtıcı ampuller zaten zamanlayıcıya bağlı olduğu için elektrik kesilmediği sürece bir sıkıntı olmayacak ki kesildiğinde dair kullanımını babama öğrettim ayarını tekrardan yapar.

Kuru alanda güneşlenme keyifleri sırasında odanın kapısını kapalı tutulması gerektiğini, verdikçe yiyorlar düşüncesi ile çok yem vermemesini ve olurda misafir küçük çocuklar geldiğinde odama girmemesini, gireceksede akvaryuma uzaktan bakması gerektiğini söyledim.

1 haftalık bir tatil olsada önlemlerimi aldım, çok şükür babamada bu konularda güvenebiliyorum ki zaten oda en az benim kadar seviyor canavarları :)

Sizin eklemek istediğiniz birşey varmı unuttuğum ?

Ve bu arada forumu elimden geldiğince takip etmeye çalışacağım.

Hocam inşallah benim gibi güzel bir tatil geçirirsiniz. Kaplumbağa'lara da bilinçli biri bakıyor sonuçta. Birsey olmaz büyük ihtimalle. İyi tatiller diyelim şimdiden :)

Cvp: Tatil zamanı

Her şeyi düzenlemişsin Emin. Minimum su seviyesini belirtmişsin sanırım. İstersen maksimum seviyeyide aynı bölgede işaretle. İkisinin arasında oldukça sorun olmaz. Hani fazla su koyup kaçma ihtimalini önlemiş olursun. Buda ilk defa şimdi aklıma geldi :)
Şimdiden iyi tatiller, foruma arada uğramayı ihmal etme, bize çok katkın oluyor. Cem ve benim yetişemediğim yerde ilk müdahaleleri çok güzel yapıyorsun, bunun içinde ayrıca teşekkürler.

Baris cok tesekkur ediyorum temennin icin ;)

Süpersin Emre abi dedigin gibi birde kacmaya karsi önlem almak gerekir, hic düsünmemistim sagol ;)

Asil ben tesekkür ediyorum abi, bizim su anlik elimizden geldigince yapabildiklerimiz cogu konuda ön mudahale, asil mudahaleyi siz yapiyor ve teşhisi koyuyorsunuz. Forumdan artik istesemde cok ayri kalamam zaten. Hersey icin tesekkurler

Sürekli kendimizide geliştirmeye devam ediyoruz :) Ben daha önce bu tip durumlarda su seviyesini minimum düşeceği yerde işaretleyin oraya gelince eklesinler derdim. Şimdi sana yazarken ilk defa bu aklıma geldi; bunu yapacak kişi konuya çok vakıf olmayabilir, olmak zorunda da değil diye maksimum seviyeyide belirleyip kaçış gibi istenmeyen ve sorumlu olacak kişiye ek yük olacak bir durumuda önlemiş oluruz.

Cem ve ben bayağı yetişmeye çalışıyoruz. Sizlerinde destekleri bizi rahatlatıyor. Hızlı ataptasyonun ve konulara hakimiyetin gözardı edilemez Emin. Sen ve senin gibi arkadaşların kalıcı olması en büyük temennimiz.

Herşey ve biz bir yana son zamanlarda sen ve yeni katılan arkadaşların sistemlerini hızlıca toparlaması hayvanlar için büyük şans.

Sistemleri toparlamamız konusunda siteden alınan tavsiye ve yorumlarda göz ardı edilemez ve bu site ile tanışmak hem bizim için hem kaplumbağalar için dediğin gibi büyük şans abi.

bir de uv lamba yanarken ışığa maruz kalmamasını söyle. radyasyon yayar. ışığa bakmasın ve elini uzatmasın. bu sebeple çocuğu bırak yetişkin birinin dahi bu ışık yanarken girmesi sakıncalı. bundan korunmak için en iyi yöntem alüminyum folyo sarmak sadece kuru alana bakacak taraf açıkta kalsın. iyi tatiller.

Merhaba arkadaşlar

An itibari ile tatilden dönüş yapmış bulunmaktayım ve eve gelir gelmez ana babadan önce canavarların yanına koştum :)

Çok şükür 30 dakikalık bir kabuk vs incelemelerimde hiç bir sorun yok ve gayet sağlıklı görünüyorlardı. Sağolsun babam 2 kere su ilavesi yapmış ve yemleri programa uygun bir şekilde vermiş. Hareket ve canlılıklarından hiç bir şey kaybetmedikleri gibi bir tanesinin kabuk rengi biraz açılmış ve güzelleşmiş.

Su kirliliği olmamakla birlikte kuru alanda uv-b ve ısıtıcı lambaları gün ortasında yandığının bir arıza çıkmadığını öğrendim.

Yalnız ilk gördüğüm anda sanki bıraktığım ki kaplumbağalar değil başka bir kaplumbağalar ile karşılaşmış gibi oldum. Çok net bir şekilde büyümüş geldiler gözüme. Belki normalde de bu hızda büyüyorlardı ama sürekli gördüğümden fark etmemiştim. Hemen boy ölçümlerini yaptım. Bıraktığımda biri 4,5 cm biri 5 cm idi. 5 cm olan 0,30 cm daha boy atmış 8 günde ? normalde bu kadar hızlı büyümezler ama acaba tam boy atma dönemine mi denk geldi anlamadım.

Kısacası onlar beni özlemiş mi bilemem de benim onları özlediğim kesin.

Bu arada Cem abi, dediğin gibi alüminyum folyo ya uvb lambayı aldığım gün sarmıştım.

hoş geldin. sağlıklı bulduğuna da sevindim. hayvanların yanında sürekli durunca anlamıyorsun. ancak bir müddet olmayınca büyüdükleri anlaşılıyor. bir de akvaryumda olunca çabuk serpiliyorlar. genelde 5-6 cm'den itibaren metabolizmada bir hızlanma söz konusu 10 cm kabuk boyuna yaklaştıkça durağanlaşıyorlar. bunun sebebi de vücut aldığı enerjiyi cinsel gelişime yönlendiriyor.

Anladım Cem abi.

Birde 1 ay içerisinde 1,75 ie 2 cm arası boy attı bir tanesi. Yemleri kafa boyları kadar günde iki öğün olarak veriliyor sabah akşam. Bu kadar kısa zamanda bu kadar fazla büyümesi kişisel karakter ve özelliğinden dolayımıdır acaba ?

bumble bee' Alıntı:
Anladım Cem abi.

Birde 1 ay içerisinde 1,75 ie 2 cm arası boy attı bir tanesi. Yemleri kafa boyları kadar günde iki öğün olarak veriliyor sabah akşam. Bu kadar kısa zamanda bu kadar fazla büyümesi kişisel karakter ve özelliğinden dolayımıdır acaba ?

0,5 standart dersek, bence birşey fazla gelmiş. :D. Su sıcaklığı nekadar?

Hoş geldin Emin.

Bu hayvanlar yavru iken ayda ortalama 0,5 cm büyürler. Ortalama dememizin sebebi bazen iki ay 0,3 er santim büyür, arkadındaki ay 1,2 cm. Büyüme hızları diğer hayvanlar yada bizdeki gibi değişkendir. Metabolizma hızı değişkenliği ve yaradılış buna etkendir. Ancak yüksek ısı ile metabolizmayı yüksek tutarak normalden hızlı büyümeleride gerçekleşir. Bu uygun olmayan hızlı büyümedir. Yapısal ve fiziki zararı gözükmesede cinsel dönem karmaşası ve vücudun daha çok yorulması söz konusudur.
Cem in dediği gibi 10 cm boyda cinsel gelişim hızlanıp büyüme yavaşlar. Bu dönem ve bundan sonra enerji sarfiyatı daha az yani yüzme egzersizi daha yavaş olduğu için daha yavaş büyüme olur. Obezite konusunu önlemek ve sindirim sisteminin dinlenmesi için aç günler devreye girer.

Himura Kenshin' Alıntı:
bumble bee' Alıntı:
Anladım Cem abi.

Kız arkadaşım ile birlikte almıştık ben ay geçti diye hatırlıyorum, bugün durumu bahsederken ay olduğunu söyledi ki hiç farkında bile değilim ben :) bu biraz daha normalleştiriyor durumu.

Emre abi,

28 derecede sabit ısısı, acaba 26 ya kadar çeksem mi ki?

bumble bee' Alıntı:
Himura Kenshin' Alıntı:
bumble bee' Alıntı:
Anladım Cem abi.

Kız arkadaşım ile birlikte almıştık ben ay geçti diye hatırlıyorum, bugün durumu bahsederken ay olduğunu söyledi ki hiç farkında bile değilim ben :) bu biraz daha normalleştiriyor durumu.

Emre abi,

28 derecede sabit ısısı, acaba 26 ya kadar çeksem mi ki?

Bende sordum o derece olayını. Yazın 28 kışın 26 demişti heralde :)

diğer bir konuda yazmıştım. yazın ortam sıcaklığı yüksek olduğu için minimum değerde 28 derece uygun kışın ortam sıcaklığı düşer. ortamdan kastım bulunduğu oda ısısı. hayvanın üşümemesi açısından ısı farkları az olmalı. her ne kadar kuru alanı ısıtan lamba olsa da ortamın ısısından etkilenme söz konusu olacaktır. kışında minimum 26 derece uygun olur.

cem' Alıntı:
diğer bir konuda yazmıştım. yazın ortam sıcaklığı yüksek olduğu için minimum değerde 28 derece uygun kışın ortam sıcaklığı düşer. ortamdan kastım bulunduğu oda ısısı. hayvanın üşümemesi açısından ısı farkları az olmalı. her ne kadar kuru alanı ısıtan lamba olsa da ortamın ısısından etkilenme söz konusu olacaktır. kışında minimum 26 derece uygun olur.

Hocam emin olmak için soruyorum ; yazın 28 kışın 26 uygun değil mi?

Aynen baris benim anladigimda o yalniz dikkat etmen gereken bunlar minimum degerleri olmasi

Cvp: RE: Tatil zamanı

bumble bee' Alıntı:
Aynen baris benim anladigimda o yalniz dikkat etmen gereken bunlar minimum degerleri olmasi

Ben kontrol ettim. En fazla 0.5 düşünce su sıcaklığı hemen devreye giriyor ısıtıcı. Heralde çok fazla etkilemez. Hem kışın 28 ayarlasak bu sefer de dışarı çıkmak istemez, üşür :)

Aslinda bu biraz evi isitma konusuna gorede degisebilir. Gerci her türlü Cem abinin dedigini uygulamak lazim

Geri