Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

tatil

garipbey

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Forumda yeni değilim ama uzun süre girmediğim için hesabıma giremedim.
Bende yeni hesap açtım. Arkadaşlar benim kaplumbağam şuan kış uykusunda her sene olduğu gibi. Şuan balıkesirdeyim ve istanbula ailemi ziyarete gideceğim 15 günlük tatilde işte bu 15 günlük tatilde kaplumbağayı yalnız bıraksam bir sıkıntı olurmu. Lütfen acil cevap verin bu akşam 10 da yola çıkacağım. Şimdiden iyi tatiller.

Cvp: tatil

Himura Kenshin benim kaplumbağam hep kış uykusuna giriyor ve de böyle olunca hiç yem yemiyor. oyuzden dedim
Cevap için teşekkürler.

garipbey' Alıntı:
Himura Kenshin benim kaplumbağam hep kış uykusuna giriyor ve de böyle olunca hiç yem yemiyor. oyuzden dedim
Cevap için teşekkürler.

Anladim. Bende diyorum ki kis uykusuna yatirmak hata. Ev ortaminda kis uykusunu tavsiye etmiyoruz. :)

Modöretörlerden cevap bekle derim. İnşallah girerler ben de aynı fikirdeyim sıkıntı. Kendisi uyanırsa falan uzun iş. Kaçarsa bu beklenmedik bir olay değil. Düşün derim. Yanında götüremez misin?

Evde beslenen kaplumbağaların kış uykusuna yatırılması pek uygun değil . En azından 8-10 yaşına kadar . Akvaryum sıcaklığı uygun düzeyde sabit tutulursa hayvan kış uykusuna yatmaz

1. Si kis uykusuna yurt disinda ve turkiyede yatiranlar var gerekli sartlarda su isisi falan yapilabiliceginide dusunuyorum fakat bu konu icin cok bilgili olmak gerek kis uykusunun bilincsiz olani zararlidir sizin kaplumbaganinki kis uykusumu hic hareket etmez dakka 1 kere falan bir kalp atimi olur ve hic yemek yemez isida sanirim 10-15 derece arasi olmali
Neyse karar verilmesi gereken bu kis uykusumu yoksa metabolizma dinlendirmesi mi dusuk sicakliktan dolayi
Eger kis uykusuysa 15 gun ac kalabilir ama bu dedigim gibi bilincli kis uykularinda boyle

hayvanın kış uykusuna yatması için kendini hazırlaması gerek. beslenip yağlanmalı ve ısı kademeli olarak yavaşça düşmeli bir anda kış uykusuna yatmaz bu hayvana zararlı olur. 15 gün çok uzun bir süre. mutlaka birinin bakımını üstlenmesi gerekli. güvendiğin birine ya ev anahtarını vereceksin günde bir defa gelip besleyecek veya birine bırakacaksın. başka çaresi yok.

Geri