Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tatil

Dilan1903

Taç 2 Üye
Evet arkadaşlar bana yardımcı olun Kaplumbağalarım için hangisi daha ugun olur biri 9.5 cm biri 7 cm 2 kaplusum var bildiğiniz gibi. 4 günlüğüne tatile çıkıcam evde yem vercek kimsem yok yanımda götürüp ölüm fanusu dediğimiz fanusta mı bakmam daha iyi olur yoksa gitmeden önce biraz fazla yemeyip geniş akvaryumlarinda bırakmam mı daha dogru olur

Yazı hatası olmuş kusura bakmayın

Ölüm kabına alman daha doğru olur bence yada ona gerek olmadan bir kavanozun içine su koy diyebilirim başkalarından duymuştum ama net birşey söyliyemem yinede ama bence yanında durması dahayi olur

Cvp: Tatil

Yemi yiyebildikleri kadar yer, kalanını mundar ederler, kesinlikle akvaryumda bırakmamanız lazım.

20 litrelik bir saklama kabı alın 4 gün idare edeceklerdir, muhtemelen yemeden kesilirler siz dönene kadar (benimkiler öyle yapıyor) ama azda olsa gammarus yiyorlar. En azından aklınız onlarda kalmaz.

Oto yem makinası varsa bırakmanız daha uygun olacaktır.

Yanınızda gammarus götürün, hayır diyeceklerini sanmıyorum 4 gün gammarusla idare ederler. Ölüm kabını atın hiçbir şekilde işinize yaramaz hayvanlara işkenceden başka birşey olmaz, çatlayana kadar kenarları tırnaklayıp kaçmaya çalışırlar. Akvaryumda 4 gün aç beklemeleri bile daha iyi olur. Onun yerine idarelik 20-30 litre saklama kaplarından alın bu gibi durumlarda kullanmak için.

Saklama kabı alıp götür. Yolda kuru gitsinler ama belli bir saatte içine su döküp 10 dakika içmelerini sağla sonra suyu döküp yine kuru taşı. Isıtıcı filtre ve kuru alana gerek yok. 4 gün suda kalabilirler yalnız uyuma ve tutunmaları için su yüzeyine yakın birşey olsun. Doğrudan güneş görmesin. Esintiye maruz kalmasın yeterli. Yolda da klima ve güneşe doğrudan tutulmasınlar.

Hayvanları taşırken alt ve üstlerine bez birşey ser boğulmadan altında kalsınlar yoksa kıpır kıpır dolanır dururlar.

Bugün 25 ltrelik bi plastik saklama kabı aldım kuru alan kullanmıcam sadece tutunabilicegi bi alan yapıcam 4 gün idare eder beni diye düşünüyorum taşırken de fanusu kullanmayı düşünüyorum susuz bi şekilde. Altına gazete gibi bişe koyarım pisletirse degistirmek için. Üstünü de örterim umarım yol boyunca uyurlar ????yolda fanusun içine mola verince su koyarım susuzlugu gider gerçi 2 3 saatlik bir yola gidicem sorun olcagini düşünmüyorum yolda

Güneş ve ısı yemez ise sulama yapmana gerek olmaz. Üzerlerine boğulmayacak biçimde havlu bez vb ser. Hareketleri kısıtlanıp karanlıkta hareketsiz dursunlar yoksa sürekli hareket halinde olurlar.

Fanusun alt kısmına selpak yerlestiricem dışkı yaptiklarinda temizlemek için üstünü de bezle örtcem araç hareket halinde olucak inş yol boyunca uyurlar

Üstteki bez hareket edip çıkmaya çalışmalarını önlemek ve karanlıkta sakince durup yeri geldiğinde uyumaları için. Çok ince ise kırabilirler. Olmazsa bakkal marketten ufak karton kutu al. Koy içine iki de delik aç. Ama delik kafalarını çıkaracak kadar büyük olmasın.

Yok tişört düşünün fanusu tisorte giydiriyorum tişörtün 1 kısmı delikli ordan da hava akışını sagliyorum tişörtte dar olunca dışarı çıkma kaçma olasılıkları olmuyo

Merhaba cem abi benzer bi soru benimde olucakdi bende 10_15gunlugune köye gidicem iş vs olduğu için bırakacak kimsem yok yanıma alican saklama kabında goturcem saklama kabim mailto:/VEgd4q.jpg 22lt ve yemlerin hepsini yanındaki goturim herzaman göründüğüm gibi yoksa tek bidanesini mi goturim napim?
Saklama kabının boyu iyimi?

Tüm yemleri alacaksın kapta kuru gidecek. Yolda iki defa sularsın su normal sıcaklıkta olacak üstlerini yukarıda yazdığım gibi ört kapak açık dursun. Kapama sakın.

Dediğin gibi yapıom abi ama saklama kabin kapağını kapatıom kapakda hava deliği oluyor açık birakamiom çünkü bazen babâm arabayı çok dengesiz suruo kâpdan duserseler dıye kapağı kapatiom bi sorun olur mu kapakda delik aciom ama hava girsindie.yemlerin hepsini de alican tmm abi

İçerdeki hava her ne kadar delik olsa da sıcak olacaktır. Sonuçta plastik ve şeffaf. Arada açıp tam havalandır o zaman güneş teması olmayacak. Üstüne örtü de örtülebilir karanlık ve gölgede dursun.

Tmm abi açıp havalandiririm.havluyu ben geçen sefer koydum denedim abi benimkilerden bacaklarına kafasına doladı havluyu ondan koymâsam olur mu diye sordum?

Hayvanların hareketleri kısıtlanacak. Nefes almasını engellemeyecek biçimde hayvanların üstünü kapa. Karanlık olsun sabit durursalar uyuyarak giderler.

Anladım abi sen nasıl dersen öylesi doğrudur!sadece babam arabayı çok dengesiz suruoda ondan sorim dedim sagolasin .

Bez, paçavra hayvanların birbirlerine çarpıp kabukta hasar deride tahrişin önüne geçmek için lazım.

Geri