Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tatil

beremi

Bronz 4 Üye
Merhaba arkadaşlar 10 saatlik bir yol gidicem ve akvaryumu götürme gibi bi imkanım yok ne yapmalıyım sizce ? biraz bilgi verirmisiniz

Cvp: Tatil

bence onemli ekipmanlari goturup, bir de o ekipmanlarin calisma kapasitesine uygun su hacmi olan bi saklama kabi alabilirsiniz. Cd kabindan da basit bi kuru alan yaparsiniz. Ya da komsuya anahtar verin, yemini versin

fatih kaç günlüğüne ve araba ile mi veya otobüs ile mi gideceksin gideceğin yer ev mi otel mi ? hayvanın/ların boyu kaç cm ?

12 günlüğüne gidicem kendi arabamızla gidicez eve gidicem bir tanesinin boyu 4 diğerinin 5 cm

Eğer evde bakacak biri olmayacaksa yada gelip gitmeyecekse bu süre için mecburen yanınızda götürülmeleri gerekecek. Filtre, ısıtıcı ve ısıtma lambasını yanınıza alın. 40-50 lt bir saklama kabı alın. Bunu hem yoplculukta hemde gideceğiniz yerde içine kayalardan kuru alanda yaparak geçici bir sistem olarak kullanırsınız. Evdeki akvaryuma bağlı değil ve bu kaba uyarsa kuru alanıda götürüp içinizi rahat ettirin.

Yolculuk konusuda çok önemli. Bahsettiğim saklama kabına iki havlu koyun. Bu havluları kırıştırıp gelişi güzel atın. Hayvanlar yolda bu havluların arasına girer. Bu hem saklanmalarını hem sıcak durmalarını sağlar. Hatta ufak bir açıklık kalacak şekilde saklama kabının üzerinide ört derim. Arabada sıcaklık fazla düşmesin. Gece yolculuk yapacaksanız hayvanlar arkada duracaksa ön camlardan açın derim. Klima açık olacaksa sıcaklığı 22 dereceye ayarlayınki ortam aşırı soğursa üşütürler. Daha tatilin ilk gününden tedavi için uğraşmayın.

emre gerekeni anlatmış. kap yerine 30 lt'lik hazır akvaryumda işini görür. iki damacana da su alırsın. birini döküp iade edersin diğerinin yarısı artacak. onu da kenarda yedek su olarak tutarsın. damacana parasını öde bittiğinde yenilersin. ben öyle yapıyorum. 5 tl'lik ucuz bir su alıp işimi görüyorum. 110 lt su için bir damacana bir hafta yetiyor. izmirde hava sıcak su sürekli 30 derece arada bir 31 derece oluyor. ısıtıcı kullanmaya gerek kalmıyor. ama soğuk bir yere gidiyorsan yanında bulundur. bir de derece almayı unutma.

genel uyarı: güney sıcak bölgelerde bulunan arkadaşlar aşırı sıcaklara dikkat edin. izmirde bile gölgede 31 derece su olduğuna göre oralarda oturan arkadaşların akvaryumu daha sıcak olacaktır. burada dikkat etmeniz gereken konu filtrelerin 35 dereceye kadar çalışabilmesi üst derecelerde soğutma olmayacağı için motoru yanar. daha tehlikelisi hayvanlar sıcaktan çatlayabilir. eğer kliması olan bir odada duruyorsa hayvanların üşümemesine dikkat ve özen gösterin. esinti yemesinler.

klimanız yoksa akvaryumu 30 derece seviyesine sabitlemeye çalışın. daha düşük sıcaklıklara adaptasyon güçleşecektir. bunun için ilk olarak hayvanları ayrı bir kaba alıp suyu 30 dereceye sabitleyin. sonra hayvanları suya koyun ilk başta hayvanlar açısından az bir alışma süreci geçirecek ama 30 derecede sorun olmayacak o ısıyı korumaya çalışın. belli aralıklarla bir bardak suyu hayvanlardan uzak köşede akvaryuma ilave edebilirsiniz. ama her ihtimale karşı suyun çok soğuk olmamasına dikkat edin.

Geçen senede havalar çok sıcak olduğu için kısmi su değişimleri ile bu sorun hallediliyordu. Aynı yöntemle günlük su değişim oranı belirleyip öğle saatlerinde bunu gerçekleştirin.

Benim akvaryumumun isitma kabi yok pet shoplardan satin aliniyo mu

Benim bir buyuk dort tane de kucuk kaplumbagam var onlari ayri tutuyorum sadece buyuk kaplumbagamin akvaryumunda isik var bende digerlerinin akvaryumunu onun yanina koyuyorum biraz isik aliyor ama bu yeter mi bilmiyorum???

Öncelikler hoşgeldin Lara.

Yalnız çok kısıtlı bilgiler vermişsin akvaryumun hakkında.

Işık dediğin kuru alan ısıtıcı mı? Normal aydınlatma mı ? uv-b lamba varmı?

Bir kaç foto koyarsan sana detaylı yardımcı oluruz.

Kuru alan olmalı ve kuru alan ısısı 31-33 derece olmalı. Bunu ısıtma lambası ile sağlarsınız. Suda 26-28 derece olmalı.

foruma hoş geldin lara. öykü serterle akrabalığın var mı ? benim sınıf arkadaşımdı.

neyse emrenin belirttiği kuru alan, kuru alan ısıtma lambası ve su ısıtıcısı ilk alacakların olmalı. bunlar hayvanların hasta olmaması için gereklidir. kuru alanı kuru alan bölümünden konuları inceleyerek kendinde yapabilirsin.

Geri