Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tatile çıkıyorum kaplumbağamıda yanıma alıcam öneri verirmisiniz

orhan2003

Bronz 4 Üye
Merhabalar
Birkaç gün sonra tatile gidicem ve kaplumbağamıda yanıma almak zorundayım çünkü bakacak kimse yok kaplumbağamı nasıl bir kapta götürmeliyim ve akvaryumu götüremeyeceğimden dolayı 2-3 ay boyunca nerede bakmalıyım
İlgilenen Herkese Teşekkürler

Cvp: Tatile çıkıyorum kaplumbağamıda yanıma alıcam öneri verirmisiniz

Kaç saat yolculuk yapacaksın? Ben 3-4 saat kadar süren yolculuklarda ufak kare kutularda götürüyorum tepeden hafif aralık ama hava aşırı sıcak artık dikkat etmek lazım. Ve kesinlikle su olmayacak götürdüğün kabın içinde.

Süre uzun araba ile mi gideceksin

Plastik bir kap iyi olur. 4-5 saatte bir durup kaba su dökersin içerler 5-10 dakika sonra suyu döküp yola devam edersin. 5 litrelik bir petşişe su yeterli olur. İçecekleri kadar dökeceksin kabuklarını geçsin yeter.

Yola çıkacağın gün yem verme. Dışkılama bir yana araba tutmasına bağlı kusabilirler.

Hava deliği açılmış mukavva kutuda olur. Yalnız tabanına kalın gazete ser dışkı ve idrar yaparlar. (Kabında tabanına aynı şekilde kağıt serersen iyi olur. Su dökeceğin zaman gazeteyi atarsın.) kutu ile götürürsen bir tane 10'luk petşişenin yarısını kes alt kısmını al. Durduğun yerde suyu buna koyar hayvanları içine atarsın.

Dikkat edeceğin diğer şey hayvanın bulunduğu kap ne doğrudan güneşe maruz kalsın ne de klimaya.

Gideceğin yerde de artık plastik bir kap bulacaksın.

Geri