Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tatile gideceğim

TheNRK

Platin 3 Üye
Ben salı günü, 2 günlüğüne köye gidip geri gelicem. Bu süre içerisinde kaplumbağamı 40 lt`lik bir kap,ısıtıcı ve turtle bankla yanıma alıp almayacağıma karar veremedim. 2günlük evde aç kalsa sorun olurmu?
3-4Hafta sonrada 1haftalık bir tatile gidicem. O sürede kesinlikle yanıma almayı düşünüyorum.
Yine aynı sistemle gidecem, ve yanıma biraz sera raffy p alıcam.
Sizce hatam varmı arkadaşlar?

Ayrıca oteller akvaryumda beslenen canlıları kabul ediyormu?

Cvp: Tatile Gidicem

Bence mümkün olduğunda hayvanı yerinden oynatma. 2 günlüğüne komşun vs yem veremezler mi?

RE: Tatile Gidicem

2 gunlugune komsun filan yem veremezmi? Kaplumbagalarin buyukse 2 gun ac kalabilir. 1 hafta kalmak icinde yem makinesi takabilirsin yada komsun yem verebilir.

Yemleme makinası alabilirsen iyi olur veya bi komsun arkadaşın ,akraban vb yakınların yemleyebilir eğer imkan varsa .iki günlüğüne hayvanları yorma bence :)

Alican gitmeden önceki akşam biraz fazla yemle, geldiğinde de iki gün biraz fazla yemle açığı kapatır. 1,5 kafa hacminide aşma. Zaten ısıtıcı ve filtre sürekli çalışıyor. Lambalarıda zamanlayıcıya bağla ki uygun zamanda yanıp sönsün.
Otellerde evcil hayvan konusunda kurallar var. Hepsi kabul etmez. Gittiğin gibi hayvanlarla geri gelme. Bu konu için otel ile görüş. Evcil hayvan kabul etmeyip kaplumbağa kabul edebilir. Bir hafta hayvanlara evde biri yem verse iyi olur aslında.

Köye işi iptal oldu ama otele gidecez. Komşulara güvenemeyiz (biraz özel sebepleri var) Denizlidede bize yakın olan akrabamız yok.
Ben olabilidiğince masraftan kaçınmak istiyorum. 40lt`lik bir kaba havlu sererek 5-4saatlik bir yolculuk yapabilirmi?(kaplumbağam)
40ltlik kabı aynı zamanda güneşlenme kabı yapıcam.
Yani evde bırakma gibi bir şansım yok. Zamanlayıcılar ve otomatik yemleme makinesine para gitsin istemiyorum.

Gidebilirsin. Ama klima çalışmamalı. Havluyu kırıştırıp topak haline getirki arasına girebilsin.

Otel ile konuşmayı ihmal etme.

bir arkadaşın vs de olur. 1 haftalığına gideceğine göre sadece belli saatlerde yem verecek o kadar. yalnız otellerde emrenin dediği problem dışında şu konu var. oteller denizden arıtma sistemli su kullanırlar. bu da tuzludur. hayvanlar bu suyu kullanamaz. en azından 3 damacanalık su gerekecek onuda otel içinde nasıl tedarik edersin o da problem. kısaca otel işi pek iç açıcı olmayacak. dediğim gibi bir arkadaş bulman iyi olur özellikle kız arkadaşlar daha titiz bakarlar.

Vazgeçtiler, köye gidecekmişiz. Ben bıcırığı evde bırakacam ve giderken fazla yem verecem geldiğimdede öyle yapacam. yani Emre abinin dediği gibi.
Şu Oteldeki su sorununu yanıma 4 tane 10 ltlik su alarak halletmeyi düşünüyorum. Sonuçda 30lt`yi
dolduracam ve su buharlaştıkça kalan 10 ltyi dolduracam. Zaten 1 haftalık bir süre içerisinde fazla kirletemez.
10lt`lik sulardan beş tanede alabilirim.

ben otele o vaziyette giriş yaptığında adamların yüz ifadesini merak ediyorum. bari deki bende galip derviş sendromu var başka marka su içmiyorum, yada bu suyla duş alıyorum.:smile:

Kısa süre dediğimiz şekilde hallolur. Otel konusuda içme suyu ile hallolur. Hadi fazla kirlendiğini düşündün diyelim bir markete çıkıp aynı miktarla tekrar tatil ortasında bu işlemi yapabilirsin. Benim esas takıldığım otelin hayvanı kabul edip etmeyeceği.

Salu günü gidip dün öğle saatlerinde geldim. Geldiğimde gayet sağlıklıydı. Hatta akvaryum dekorasyonunda değişiklikde yapmışdı :)
Yemlerini 2-3günlüğüne biraz fazla vericem mesela bir öğünde 3 sera p yerine 5 sera p gibi...

Pardon salı diyecekdim

Yazıyı şimdi farkettim Alican. Herşeyin yolunda olmasına sevindim :)

Geri