Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tatile giderken ne yapabilirim

SinekAs

Gümüş 2 Üye
Malum tatil falan derken bayram geldi ve 1 haftalığına şehir dışına çıkmam gerekiyor. Kapluşlarıma ne yapmalıyım lütfen yardım edin. Hiç bilgim yok

Cvp: Arkadaşlar sorun büyük

Eğer güvenebileceğiniz birileri yoksa,gideceğiniz yer fazla uzak değil ve arabayla gidecekseniz uygun boyutlarda bi kaba koyarsanız,sizinle seyehat edebilirler.Yanınıza ekipmalarınızıda (Filtre ve ısıtıcı yeterli olur) almayı unutmayın giderseniz.Ben 3 hafta önce Balıkesir'e gitmek zorunda kaldım 4 günlüğünlüğüne onlarıda götürdüm,bir sıkıntı yaşamadık.

en sağlam iş güvenilir ve bakma konusunda üstünden gelebilecek birisini bulman. bir hafta için su değişimine gerek yok sadece yem verecek kişi dozunda yemi versin. suyu kirletecek durumlardan kaçınsın. yanımda götüreyim dersen. hangi vasıta ile, nereye kaç saatte gideceksin ve gideceğin yerdeki ortam nasıl bu konularda bilgi verirsen ona da bir çözüm buluruz.

RE: Arkadaşlar sorun büyük

Bir haftaya kadar yalnız kalmalarında sakınca yok. Zamanlayıcı priz ile ışıkları düzenli olarak yanacaksa bugüne kadar sağlıklı beslenmiş bir kaplumbağa için bir hafta aç kalması önemli bir süre değildir. 4 -5 gün için arabada talımak, yeni bir ortama yerleştirmek daha çok stres kaynağı olacaktır.

Ben bir çok defa 1 haftaya kadar en fazla yalnız bıraktım. Bu esnada ısıtıcınız vantuzkarını filtreyi ve lambalarınızı kontrol edin ve tatike gidicem diye kaplumbağaya fazla aşırı yem vermeyin.

Paraya kıtarım derseniz otomatik yemleme makineleride var ancak me kadar kullanışlı olur bilemem. Ya da anahtarı bir yakınıza verin hafta ortası bir kere ziyaret etsin. Bence bir hafta için bu soğuklarda hayvanları taşımayın.

10 günlüğüne balıkesire gidicem ama iki kaplumbağamı bırakabileceğim yer yok.. tatil yemi bulamazmıyım peki ???

RE: Arkadaşlar sorun büyük

Daglik bir alana gidecegim.koy yolu .ve gayet soguk bir ortam. Maalesef yem verecek kimse yok

Üç gün 1,5 kafa hacmi yem verilebilir. Gelincede aynı şekilde üç gün 1,5 kafa hacmi verilebilir.

Işıklandırma için zamanlayıcı şart.

Cvp: RE: Arkadaşlar sorun büyük

denizkemerciler' Alıntı:
Bir haftaya kadar yalnız kalmalarında sakınca yok. Zamanlayıcı priz ile ışıkları düzenli olarak yanacaksa bugüne kadar sağlıklı beslenmiş bir kaplumbağa için bir hafta aç kalması önemli bir süre değildir. 4 -5 gün için arabada talımak, yeni bir ortama yerleştirmek daha çok stres kaynağı olacaktır.

Ben bir çok defa 1 haftaya kadar en fazla yalnız bıraktım. Bu esnada ısıtıcınız vantuzkarını filtreyi ve lambalarınızı kontrol edin ve tatike gidicem diye kaplumbağaya fazla aşırı yem vermeyin.

Paraya kıtarım derseniz otomatik yemleme makineleride var ancak me kadar kullanışlı olur bilemem. Ya da anahtarı bir yakınıza verin hafta ortası bir kere ziyaret etsin. Bence bir hafta için bu soğuklarda hayvanları taşımayın.

benim kaplumbağalarım küçük yine de 10 gün bırakmam sorun olmaz değil mi ???

Cvp: Tatile giderken ne yapabilirim

tatil yemi balıklar için var bunlarda sınır olmadığı için 15 günlük yemi bir günde bitirirler.

dediğin yere götürmektense evde kalması daha iyi. emreye katılıyorum. yem miktarını artır hayvan yağlansın. yağı o sürede kullanır. zamanlayıcı almayı ihmal etme. o gerekli. geldiğin zamanda ilk gün yem miktarını az tut bir anda yemesin. midesi boş kaldığı için sindirim zorluğu çekecektir. ikinci gün normal düzene geçersin.

Cvp: RE: Arkadaşlar sorun büyük

kaplumbikforkii' Alıntı:
denizkemerciler' Alıntı:

benim kaplumbağalarım küçük yine de 10 gün bırakmam sorun olmaz değil mi ???

Bence bırakmamalı. Güvendiğiniz birine yemleri bırakıp ne kadar vermesini adet olarak söyleyip siz yokken beslemesini sağlamak en iyisi. Lambalar içinde zamanlayıcı kullanıp otomatik yanıp sönmesini sağlamak gerekir.

en fazla 15 tl eder. koçtaşta 5 tl civarına bulmuştum. dijital alma.

mailto:/forum/Konu-ucuz-zamanlayici-geldi.html

Zamanlayıcı normal zamanda da çok işine yarar Vural. Lambayı saatinde açma kapama derdinden kurtulursun. Evde olmazsın falan açık kalmaz. Ücretine göre bizim için en faydalı ürünlerden biri diyebilirim.

Ben bu yıl yaz tatiline gitmeden önce otomatik yemleme makinesi aldım. Otomatik yemleme makinesi hayatınızı kurtaracaktır. Ben önce yıllık tatilde, sonra da ramazan bayramının tatilinde kullandım. Gözüm hiç arkada kalmadı bu şekilde. Size tavsiyem, bir kereliğine 50-60 TL verin ve kaliteli bir ürün alın. Elinizin altında bulusun. İnanın, hiç pişman olmazsınız ve 3 günlüğüne bile bir yere giderken gözünüz arkada kalmaz.

Gelmir' Alıntı:
Ben bu yıl yaz tatiline gitmeden önce otomatik yemleme makinesi aldım. Otomatik yemleme makinesi hayatınızı kurtaracaktır. Ben önce yıllık tatilde, sonra da ramazan bayramının tatilinde kullandım. Gözüm hiç arkada kalmadı bu şekilde. Size tavsiyem, bir kereliğine 50-60 TL verin ve kaliteli bir ürün alın. Elinizin altında bulusun. İnanın, hiç pişman olmazsınız ve 3 günlüğüne bile bir yere giderken gözünüz arkada kalmaz.

Önerdiğinize göre bizim bu raff p ler uyuyor olması lazım. Peki bir yem dökümünde kaç adet raff p atıyor akvaryuma ve hep standart mı ?

Ben şu aşağıdaki ürünü aldım;
mailto:/?urun-14282-veny-s-otomatik-balik-yemleme-makinesi

Penn Plax’ın çakması(tabi ben alırken öyle olduğunu bilmiyordum) :) Markası Veny’s. Günde 2 kere yemleme yapıyor. Fakat devamlı takılma ve gecikme mevcut. Bu yüzden uzun süreli kullanımda (5 gün ve üzeri), saat dengesi şaşabilir.

Sorunuzun cevabına gelirsek, Raffy P’lere uyuyor :) 4 – 5 tane yem bırakabilir. Ben Raffy P, Reptomin ve Raffy I’yi karışık koyuyordum. Yem miktarını hesaplayarak, kafa hacminin yarısı kadar ayarlıyordum. Artık ne denk gelirse, karışık olarak bırakıyordu akvaryumun içine :)

Daha hiç aile ile tatile çıkmadığımdan sorun yaşamamıştım. Gittiğimde babam sorunsuz bakabiliyordu ama aile ile birlikte çıkılacak tatilleride düşünüldüğünde uygun zamanda bende alayım şu otomatik yemleme makinesinden. Penn Plax çakması dediğinize göre daha iyi modellerine bakayım, teşekkürler bilgi için :)

bumble bee' Alıntı:
Daha hiç aile ile tatile çıkmadığımdan sorun yaşamamıştım. Gittiğimde babam sorunsuz bakabiliyordu ama aile ile birlikte çıkılacak tatilleride düşünüldüğünde uygun zamanda bende alayım şu otomatik yemleme makinesinden. Penn Plax çakması dediğinize göre daha iyi modellerine bakayım, teşekkürler bilgi için :)

Kesinlikle kullandığım marka ve modeli tavsiye etmem :) Penn Plax ise sorun olmaz diye tahmin ediyorum. Nereden alırsanız alın, kutusunu düzgün açın ve en az 4 – 5 gün kontrol edin. Sıkıntı yaşarsanız 1 haftayı geçirmeden değişim yaptırırsınız.

otomatik yemleme makinası bende almayı düşünüyorum ama iki kaplumbağam olduğu için emin olamıyorum.
ben elimle bile beslerken bazen bütün yemleri bir tanesi yiyor. mecburen tek tek elimle vermek zorunda kalıyorum.
bu durumda makinayla yemlediğimde acaba ikiside yiyormu diye içim rahat etmeyecek. bir öneriniz varmı ?

İşte o konuda el kol bağlanır. Tek beslediğim için sıkıntı yaşamıyorum. Ama çift ya da daha fazla besleyenler için sıkıntı doğacaktır. Mesela yem dökülme saati geldiğinde hangi kaplumbağa yem makinesine yakınsa o aslan payını alacaktır.

Geri