Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

tatile gidiyorum kaplumbağamı ne yapmalıyım

Atyxah

Gümüş 4 Üye
3.5 cm kabuk boyu var daha 1 yaşına bile gelmedi küçük bir kabın içerisinde yanıma alıp götürsem gidince koyabileceğim bir şey yok akvaryum biraz büyük daha dün temizledim şimdi tekrar boşalt götür tekrar doldur sıkıntı olur zaten büyük götüremem de. Ne yapabilirim ?

bir saklama kabı buldum boyutu fazla fazla yeterli birkaç günlüğüne kuru alan olmadan sadece suyun içerisinde durursa sıkıntı olur mu ? yoksa kuru alan şart mı

bir saklama kabı buldum boyutu fazla fazla yeterli birkaç günlüğüne kuru alan olmadan sadece suyun içerisinde durursa sıkıntı olur mu ? yoksa kuru alan şart mı
Kuru Alan olarak taş kullanabilirsin kenarlari keskin ve sivri olmayan bir tas kullan. Taşı da havluyla sar soğuk yemesin taştan. Isıtma lambasını da yaninda götür üşütmesin kuru alanda.

Götürken kutuda götürün hava deliği açın kafasını çıkaracak kadar büyük olmasın. İçine topak gazete kağıtları koyup arasına koyun. Kutu doğrudan güneş görmesin ve klimaya maruz kalmasın.

Suda durabilir süre uzun değil. Yalnız kapta tutunacağı birşey olsun.

Isıtma lambasını da alın.

Yalnız klima esintsine maruz kalmasın.

Kaptan kaçamayacağı kadar yüksekliği olsun.

Geri