Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tatlı su midyesi

CnrBuzz

Bronz 1 Üye
Katılım
6 Ara 2014
Mesajlar
112
Biraz önce araştırdım, tatlı su midyesi almaya karar verdim canlı bir filtreymiş 1 saatte 30-50 lt suyu temizleyip berrak olmasını sağlayıp gözle göremediğimiz şeyleri temizliyor muş. 28 derece altı suda yaşıyor muş, peki kaplumbağa zarar verir mi yada midye kaplumbağaya zarar verir mi ? Ve canlı midye nerede bulabilirim ?
 
Cem abinin son konularindan bakin midyeyle ilgili bir konu vardi ona gore karar verin
 
Kaplumbağalar bazen midyeleri yiyebiliyor. Daha büyük tehlike ise midyenin öldüğü an zehirli maddeler salmaya başlaması. Ben kesinlikle önermem ama yine de siz bilirsiniz. Daha önce karma karides akvaryumumda yazın sıcaklık yükselmesi sonucu tatlı su midyesi ölünce diğer canlılarımı da 24 saat içinde zehirlemişti ben şehir dışındaydım. Geldiğimde manzara kötüydü. Belki başka bakan arkadaşlar varsa onlara da bir danışın ama ben kesinlikle almayın derim :)
 
Benim araştırmalar yaptım midyeler herhangibir salınım yapmıyor öldükten sonra sadece suda fazla kalırsa koku yaptığı yazıyor
 
Buyrun buda araştırmanın bir kısmı

Öldükleri zaman süzdükleri bakterileri tekrar suya kusarlar mı?

Midyeler su içerisindeki bakteriler depolama görevi yapmazlar, onları yiyerek yok ederler dolayısıyla ölmeleri halinde suya bir kirlilik oluşturmaz veya bakteri kusmazlar yanlız Ölü midye su içerisinde uzun sure bırakılır ve balıklarınız tarafından yenmezse suyun kokmasına sebep olur.
<//font>
Midyelerde %81.73 su, %4.03 yağ, %5.62 protein, %1.80 inorganik madde, %6.82 karbonhidrat bulunmuştur. Kuru madde üzerinden yapılan hesaplamada %22.06 yağ, %30.76 protein, %9.85 inorganik madde, %37.33 karbonhidrat olduğu saptanmıştır.
 
Benim tecrübem kötüydü suyu ağır metallere boğmuştu ölünce tükettiği bakterilere değil. 30 dereceyi geçmeyin yeter :)
 
Belki benim karidesler sıcaklık artışından da ölmüş olabilirler ama su kahverengi ve köpüklüydü.
 
Midye bozulsabile suyun rerengini okadar değiştireceğini sanmam
 
Ben iki tane yaklaşık 8 cm boyunda besledim. Temizlik konusunda faydaları var. Lakin dış filtredeki bazı malzemeler ile klorlu su yaşamalarını ve beslenmelerini kısıtlıyor.

Benimkiler yaz sıcağından öldüler. Su 28 dereceyi geçti mi niyaziler. Onun için boş yere alma. Alacaksan da büyük alacaksın ki hayvanlar dalaşmasın. O da 10 küsür tl.
 
Peki cem abi ben bunları alsam ayrı bir akvaryumda baksam. Yaz sıcağında sağlam bir fan ile su sıcaklığını düşürmez miyim ?
 
Fan ile zor. Evin en serin noktası bile sıcak oluyor. Hatta ben kaplumbağaların üşümesini göze alarak buz tutmuş pet şişe atmıştım. 10 dakikada eridi. Yani normal oda sıcaklığı güneş gördüğü için 33 derecelere çıktı ankarada.

Yanlarında bir canlı olmalı ki artıklardan beslenebilsinler ve kabarcık veren filtre mutlaka olmalı oksijen ve su sürkülasyonu şart
 
Peki ayrı bir akvaryum da baksam ne tür balık olabilir. Değişik turde canlılar beslemek istiyorum.
 
Karides oneririm ben, kiraz karidesleri cok hosuma gidiyor benim
 
Ben midyeyi aldığım yerde midye ile birlikte neon ve karidesin bir türünün birlikte yaşadığını görmüştüm. Alırsan maksimum lepistesin boyunu aşmayacak tür balıklardan alıp besle. Bu görsel olarakta güzel delikli mağaralı dekorlar koyarsın balıklar içine girip çıkar. Ben bu sebeple büyük balık sevmiyorum.
 
Zaten büyük balığa büyük akvaryum gerekiyor. Bu sebeple neon çeşitliliği öneririm. Anlık hızlanmaları ufak sürüler halinde gezmeleri güzel görüntü oluşturuyor.
 
Geri
Üst