Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tatlu su midyesini ne zaman eklemeli?

keratakerata

Gümüş 3 Üye
Merhabalar,

Akvaryumu yeni kuruyorum ve habitata azot döngüsünü tamamlaması için 4-5 adet (~160litre suya) tatlı su midyesi koymayı düşünüyorum.

Ama onları ne zaman eklemeliyim karar veremedim. Akvaryum yeni kurulduğunda dış filtrede nitrifikasyon bakterilerinin kolonileşmesi daha başlamamış olacak. Midyenin başlangıç aşamasında eklenmesi, bakterilerin hiç oluşmamasına neden olabilir mi?

İlk kurulumdan belli bir süre geçtikten sonra koymak daha mı mantıklıdır? Daha mantıklıysa ne kadar süre geçmesini önerirsiniz?

ne zaman koyulacağını bilmiyorum ama çok çabuk ölüyorlar ben 3 tane almıştım 5 ayda öldü 1 tanesi 1tanesi geçen ay öldü 1tane kaldı . ben çok önermiyorum yani . zaten en fazla 1-2 yıl yaşıyorlarmış petshopta da zaten biraz zaman geçmiş oluyor yani ben önermiyorum pek. sürekli yenisini alman lazım.

Cvp: RE: Tatlu su midyesini ne zaman eklemeli?

flora11' Alıntı:
ne zaman koyulacağını bilmiyorum ama çok çabuk ölüyorlar ben 3 tane almıştım 5 ayda öldü 1 tanesi 1tanesi geçen ay öldü 1tane kaldı . ben çok önermiyorum yani . zaten en fazla 1-2 yıl yaşıyorlarmış petshopta da zaten biraz zaman geçmiş oluyor yani ben önermiyorum pek. sürekli yenisini alman lazım.
akvaryum sağlığı için önemli olduktan sonra sürekli yenisini almakta sıkıntı yok ama bir de sıcaklık sorunu var sanırım 30 derece civarında ölüyorlarmış

evet öyleymiş max sıcaklık 28 derece diyorlar benim akvaryum sabit 26 derece. ben canlılar konusunda biraz hassas olduğum için ölünce üzülüyorum onun için bir daha almayı düşünmüyorum fakat tabiki siz bilirsiniz sizin akvaryumnuz

Cvp: Tatlu su midyesini ne zaman eklemeli?

25-26 derece üzerinde birkaç aydan fazla yaşatamadım hiç. Midyeyi hemen eklemende sakınca olacağını sanmıyorum, ancak bir ay kadar boş çalıştıracaksan akvaryumu oturması için çok az bir miktar yaş maya ekleyebilirsin akvaryuma midyeler için.

dış filtrelerde filtrasyon yüksek olduğu için sudan besini tam alamıyorlar diye biliyorum. yanlışsa arkadaşlar düzeltsin. bu iç filtrede uygun. sadece kirleri topladığı için nitrat birikimine ve nitrat yapan bakterilere engel olmuyor.

Her şeyi geçtim kaplumbağaların midyeleri afiyetle yiyecektir.Doğada karşılaşmadığı bir canlı değil akvaryumdada farkettikleri anda parçalayacaklarını düşünüyorum en azından benim canavarlar için :)

yigit61' Alıntı:
Her şeyi geçtim kaplumbağaların midyeleri afiyetle yiyecektir.Doğada karşılaşmadığı bir canlı değil akvaryumdada farkettikleri anda parçalayacaklarını düşünüyorum en azından benim canavarlar için :)

midyeler ağızlarını sadece 1-2 cm açarlar ve çok hızlı kapanırlar yani yenilme durumu söz konusu değil

cem' Alıntı:
dış filtrelerde filtrasyon yüksek olduğu için sudan besini tam alamıyorlar diye biliyorum. yanlışsa arkadaşlar düzeltsin. bu iç filtrede uygun. sadece kirleri topladığı için nitrat birikimine ve nitrat yapan bakterilere engel olmuyor.

Filtrasyonla amanyok nitrite ordan da daha zararsız nitrata çevriliyor ama nitrat son nokta döngüde. ya bitkiler kökler aracılığı ile alıp kaplumbağalar da onları yiyerek döngü tamamlanacak ya da midye gibi bitkilerin nitratı besin olarak kullanmasıyla. Ama işte döngüye ne zaman sokmak gerek bilemedim :)

ben öyle bir ortam hazırlayım dedim. kaplumbağalardan biri kulak iltihabı oldu. şimdi mümkün olduğunca temiz tutuyorum.

flora11' Alıntı:
yigit61' Alıntı:

midyeler ağızlarını sadece 1-2 cm açarlar ve çok hızlı kapanırlar yani yenilme durumu söz konusu değil

:D peki ben söledim sen dene parana yazık olcak ama neyse.

Ben yaklaşık 2 yıl kadar midyeler ile kaplumbağaları beraber besliyorum, şimdiye kadar hiç ısırdıklarını görmedim kabukları hızla kapandığı için. Yanlarına yaklaştığı anda kaplumbağalar anında tam kapanırlar süzmeyi dahi kesip ancak bir süre sonra alışıp kaplumbalağalar yanlarındayken dahi süzme pozisyonunda kalıyorlar. Kum altında yer değiştirirken dahi kaplumbağalardan daha hızlılar.

Peki ozaman söyle söleyim bana bir çift midye gönderin akvaryumuma koyayım.Saldiri anında video ya çeker canli yem niyetine Youtube vs sitelere koyarım.

Bu aralar midye bulmak sıkıntı, bende tek tek akvaryumcuları dolaşıyorum midye bulmak için. Bulursam yollarım iki tane de size.

Geri