Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tavşan Almayı Düşünüyorum. :)

Merve19

Bronz 2 Üye
Katılım
7 Eyl 2012
Mesajlar
80
Tavşan sahibi olmayı falan düşünmüyorsanız lütfen ikinci paragraftan okumaya başlayın. :)
Tavşan beslemeyi çok iyi biliyorum. Zorluklarını vs. Bu sitede okuduğum hiç bir şey başıma gelmedi. '' Çok tüy döküyorlar , işiyolar , pisliyorlar , kokuyorlar ve kabloları kemiriyorlar '' gibi. 1. si ; Tüy sorununu siz en aza indirebilirsiniz. Nasıl ? şöyle anlatayım. Tavşanınız elinize geçtikçe sık bir tarakla tüylerini sürekli tarayacaksınız ama tabi tülbent gibi birşeyin içinde. Kesinlikle o minik kafeslere hapsetmeyeceksiniz onları. :( Tuvaletini eve pisliediğinde bağıracaksınız. İnanın çok iyi anlıyorlar. :) Dışkısını yapmasını istediğiniz yere bir kabın içine gazee veye talaş parçaları onun üzerine dışkısı. Zaten o gidip oraya yapıyor. Tavşanlar belirli bir noktaya tuvaletlerini yaparlar. ay da bir kez yıkamaya gayret göstericez. Ve sıcak havalarda kulaklarını elimizin ıslaklığıyla ıslatacağız yanmasınlar. :) Kemirme olayına gelince ona kemireceği tahtadan oyuncaklar almalısınız. :) Bir yeri kemirdiğinde yine uygun bir dille HAYIR kelimesini öğretmelisiniz. :) Tavşan bu beyni mi var demeyin. Siz öğretmeye gayret edin onlar sizin dilinizden çok iyi anlıyor. Ben tavşanlarımla sokağa bile çıkıyordum. Köpek gibi peşimde dolaşıyorlardı. Sürmeli diye beğırdığım zaman yanıma koşuyolardı .:) Yeterki sizde gayret olsun. Bu söylediklerim Hamsterler için de geçerli ama onlar birazdaha uyuşuk olurlar ve tuvalet eğtimi imkansız gibi. :) Her neyse tavşan hakkında biraz bilgi verdikten sonra ben konuma dönmek istiyorum ;
Arkadaşlar Kaplumbağama bir zarar gelebileceğinden korkmasam tavşan alacağım. :) Havada uçuşan tüyler akvaryuma girip bir zarar verir mi ? ve Tavşanım ya akvaryuma saldırırsa yani içine atlamaya falan çalışırsa. ? Önerilerinizi bekliyorum şimdiden sağolun. :)
 
Cvp: Tavşan Almayı Düşünüyorum. :)

Ben evde tavşan beslenmesine karşıyım. Tavşan beslemek için bahçede içinde mağara ve girintileri olan etrafı ve üzeri tel ile çevrili 7-8 metrekare bir alan gerekir.

Evde bulunan tavşanın akvaryuma sıçrayabileceğini sanmıyorum. Gerçi hortumu kemirirse büyük sorun olur.
 
Cvp: Tavşan Almayı Düşünüyorum. :)

Bahçemiz var. Ama bahçede tavşan beslemek imkansız gibi. Tavşanlar çok iyi tünel kazabiliyor. Soğuk havada nezle oluyorlar. Tellerin içine zaten her türlü böcek bit pire fare girebilir onun için istemiyorum. Günde 3 saat ben bahçede kitap okurken o gezebilir. :) Ayrıca hortumu kemirmez kemiremez eğitim konusunda uzman oldum artık :ashamed0006: sadece akvaryuma uzanmaya çalışırsa kapluşumu korkutabilir mi bunu merak ediyorum. :133: Bir de tüyler akvaryuma girerse bi zarar verir mi kapluşuma filtre temizler mi ?
 
Geri
Üst