Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

tavşan kurtarma operasyonu

MissSevda

SKF Delisi
Katılım
27 Mar 2009
Mesajlar
887
Artık Kaplumbağalarım olmadığından dolayı kendimi başkaların hayvanlarına verdim ve can sıkıntısından dolayı bunları yazıyorum. Şimdi kurtarılması gereken bir tavşan var hayat hikayesi çok acıklı. Hayat hikayesini yazarken ağlamak serbest. Bu tavşan doğduğunda bir kaç hafta sonra annesinden koparılmış ve pitona canlı yem olarak satılmış. Bunu alan adamın komşuları tavşanı istemiş adam zar zor ikna olup vermiş. Sonra alanlar küçük bir yuvaya sokup ilk başta çok mükemmel besledikten sonra hayvanı kaderine bırakmışlar. Tam yem olması için geri vermek istediklerinde amcamın oğlu acımış evine almış. Çile burada bitecek sanmıştı küçük tavşan ilk başlarda çok iyi bakılırken aradan bir kaç zaman geçtikten sonra o küçük yavrucak tekrar aynı şeyleri yaşamaya başlamış. Günlerdir aç susuz pislik içinde. Çoğu uyarılarıma rağmen hiç birşey değişmemişti. Dün annemler evde değildi bende de anahtar yok sanmıştım. Amcamlara gittim. Beni oraya ALLAH göndermişti. Gittiğimde tam sevmek için kucağıma almak isterken baktım ki pislik içinde hayvan. Birde yuvasına baktım orada bahçe için bir kazıcı alet vardı. Yuvasının alt katını kazıdım, baya kazıdım şok oldum. 5 cm kalınlığında dışkı vardı ve hiç saman yoktu. Şokun üzerine bir şok daha yaşadım içinden solucanlar çıktı. Içim parçalandı, nasıl bir insan bunu yapabilir. Tam temizliyorken amca oğlu geldi birde dalga havasıyla oh temizle temizle diyor. Sen nasıl insansın ya dedim nasıl vicdanın rahat ediyor dedim. O akşamı tavşan barınağına baktım mailler yolladım. Bir yerden cevap aldım fakat 3 hafta sonra yer açılıyormuş. O zamana kadar ben bakacam. Amca oğluna dedim yok vermem dedi sonra o benim değil ardından onu kesip yiyecem dedi. Bende şu cevabı verdim. 3 hafta sonra gücümün farkına varacaksın o hayvanı zorla alırım elinden. Eğer vermezse hayvan koruma derneğini arayıp onlarla birlikte yine hayvanı almayı düşünüyorum. Hayalimin mesleği bu hayvan polisi olmak. Nerede yardıma ihtiyacı olan hayvan varsa arkalarında ben varım. Ama gerçekten o hayvanı gördükçe içim parçalanıyor. Benim adım sevdaysa o hayvan kurtulur.
 
3 Haftaya kadar inşallah birşey yapmaz.Oda bir canlı nasıl bir canilik bu :( Umarım kurtarırsın.Yapabileceğim birşey olsa keşke...
 
aslında alıp balkonuma yer yapmak vardı ama annem kabul etmiyor. Bir süreliğine bakabilirdim ama bence tavşan hamster ve fareler evde bakılacak hayvanlar değil. Tavşan bir gecesini bizde geçirdi odamı 10 kere süpürdüm. Bahçesi geniş olanlar için mükemmel bir şey ama apartmanda oturanlar için bence hiç iş değil.
 
Geri
Üst