Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

tedavi süreci 6 gün geride kaldı iyi bir haber var :)

samet52

SKF Delisi
merhaba arkadaşlar tedavi sürecinde 6 gün geride kaldı bugğn saat 22 de 7.gün devam edicek
sabah yem vermedim öğlende de karides vermeyip normal yem vereyim bakalım yiyormudedim dün kara kara düşünüyordum 6 gün bitti yemiyor hala diye :) bir tane tetra reptomin attım ve onu yavaş yavaş yemeye başladı ağzından bir kısmını toz halde atarak bitirdi o yemi atıklarını çıkarırsak yaklaşık %75 tetra reptomin yedi sonra sanasol multivitamin şurubuna 1.5 tetra reptomin ve bir tane jbl rugil buladım ve verdim toplam olarak bu öğlen

1.75 (attıklarını çıkarıyorum ) tetra reptomin 0.5 jbl rugil yedi :) inanın bunları yerken 20 dakika başında bekledim ama deydi :) şimdi çok canlandı yüzüyot uyuması nerdeyse normale döndü tek sorun hafif yan yzme çok hafif var gibi su seviyesini artırınca göreceğiz yarın akşam deneyeceğim onu bugün de antibiyotiğe devam edeceğim bir de kuru alan meselesi önceden hep kuru alandaydı şimdi kuru alan yok karantinada bir de onu göreceğiz hayırlısı

yardım eden etmek isteyen herkese çok teşekkür ederim 2 gün sonra da tedavi süreci son gün durumlarını paylaşacağım :)

Cvp: tedavi süreci 6 gün geride kaldı iyi bir haber var :)

hadi geçmiş olsun umarım kısa sürede eski sağlığına kavuşur :)

teşekkürler 2-3 güne tam toparlar diye düşünüyorum :)

artık tetra reptomini hiç tükürmeden yiyor :ashamed0006: diğerlerini de biraz tükürerek yiyor :)

su seviyesini artırırken dikkatli takip edin. ters dönme olasılığı var. benimki tam düzelme aşamasında bu yüzden boğularak öldü. yorgunluktan uyuyup takip edemedim.

herşeyini takip ediyorum benimkinin boğulma riski olduğunu pek zannetmiyorum su zaten şuan pek az değil yüzüyor 6 gündür nerdeyse tam iyileşti ben yine garanti olsun diye 1-2 gün daha bekletip aynı kaptan ısıyı eski sıcaklığına yavaş yavaş düşürerek uygulama yapcağım antibiyotiği kesip suyu artıracağım ertesi gün de akvaryuma koyacağım teşekkürler

Yan yüzme devam ediyorsa tedavi 10 gün sürsün derim.
Bu arada geçmiş olsun, iyi haberleri çok sevindirdi :)

Cümlem yanlış anlaşılmasın. Tedaviyi toplam 10 günde bitirmek uygun demek istedim.

Emre abi , mühendisliği bırakıp veterinerlik mi okusam ilk hastam ilk tedavim ve sonuç başarılı :p

yan yüzme gecmezse tedaviyi bitirmeyin sakın. Hastalık tekrarlar. Yem yiyorsa + vitamin toplar. Hadi bakalım bol şans :)

AEK' Alıntı:
Yan yüzme devam ediyorsa tedavi 10 gün sürsün derim.
Bu arada geçmiş olsun, iyi haberleri çok sevindirdi :)

Cümlem yanlış anlaşılmasın. Tedaviyi toplam 10 günde bitirmek uygun demek istedim.

teşekkürler :) yan yüzme yoktu ama bugün bir rast geldi sanki varmış gibi ama daha olmadı sanırım hızlı hareket ettiği için olmuş olabilir emin olmak için yarın akşam suyu artırıp deneyeceğim inşaallah öyle bir sorunu yoktur :) yan yüzme varsa tedaviye devam edeceğim

banyoterligi' Alıntı:
Emre abi , mühendisliği bırakıp veterinerlik mi okusam ilk hastam ilk tedavim ve sonuç başarılı :p

yan yüzme gecmezse tedaviyi bitirmeyin sakın. Hastalık tekrarlar. Yem yiyorsa + vitamin toplar. Hadi bakalım bol şans :)

vitamini suya da atıyorum arada vitaminine de damlatıyorum yiyor şuan :) ne kadar teşekkür etsem az yardımcı olanlara (tecrübelerinizçok yardımcı oldu ) :)

banyoterligi' Alıntı:

Tebrikler Mert :) Yardımcı olmanın mutluluğu hiç bir şeye değişilmez.

Ufaklık şöyle güzelce yüzsünde yeni resimler bekleriz :)

akvaryuma fon aldım tabanı silis kumla değiştirmeyi planlıyorum akvaryum ve kaplumbağalar 1 hafta için aşırı fotoğraflarla paylaşıcam :)

Geri