Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tedavi yöntemi için bilgi lütfen

Sabri Efe

Yeni Üye
Ortalama 3 haftadır kaplumbağamın gözleri kapalı ve asla yem yemiyor. Gözleri icin genta damla ve teramisin krem kullandim şişleri indi gözleri hareket ediyor ama açılmıyor . Borik asit toz alip banyo yaptirdim oda işe yaramadi hapşuruk gibi bir ses çıkarıyo onun dışında suda hareketsiz ama sudan çıkarinca gayet hareketli forum sitelerinde okuduğum her şeyi yaptım ama benmi yanlış yaptim yoksa işe yaramadimi anlamadim lutfen yardim edin ölücek diye çok üzülüyorum 3 haftadir yem yemiyor

Akvaryum ölçüleri nedir?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Hayvanda ağzını açık tutma, ses çıkarma, burundan baloncuk çıkarma, eğik yüzme, iştahsızlık gibi belirtiler var mı?

Kullandığınız bütün ekipman, yem, takviye ne varsa görselini atın.

Akvaryumun bir fotoğrafını atın.

Hayvanın fotoğrafını atın.

Teramisin ve borik asit kullanmayın sadece genta kullanın.

Sabah akşam günde 2 kere 2 gözüne 2şer damla damlatıp 20 25dk kuru sıcak temiz bir yerde bekletin.

Bu sitede okumuştum borik asit ve teramisini teramisinle indi gozlerinin şisi 3 haftadir yem yemiyor gentayi damlatinca hapşuruk gibi bir ses çikariyor burnunda balomcuk yok agzini yarim araliyo o kadar asla yem yemiyor suda hareketsiz karada gayet hareketli reptivit damla damlatiyorum suyuna

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250728-232131_Facebook.jpg
    Screenshot_20250728-232131_Facebook.jpg
    137.3 KB · Görüntüleme: 12
  • 17539977231008520736424277206993.jpg
    17539977231008520736424277206993.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 13
  • 17539977531174099448745181953991.jpg
    17539977531174099448745181953991.jpg
    849.1 KB · Görüntüleme: 13
  • 175399778243345418158047564366.jpg
    175399778243345418158047564366.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 14
Almam gereken yada kullanmam gereken başka ne var bilmiyorum bir şise gentayi bitirdik son damlayi bu aksam damlattim

Bu sitede okumuştum borik asit ve teramisini teramisinle indi gozlerinin şisi 3 haftadir yem yemiyor gentayi damlatinca hapşuruk gibi bir ses çikariyor burnunda balomcuk yok agzini yarim araliyo o kadar asla yem yemiyor suda hareketsiz karada gayet hareketli reptivit damla damlatiyorum suyuna
Isıtma lambanız yok gördüğüm kadarıyla. Kuru alana bir de ısıtma lambası ekleyin, hayvanın sağlıklı olması için önemli.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası gerekli yaz kış çalışır bu linkte var burdan alın.

Filtrenin motoru tamamen su içinde olsun çapraz yerleştirin. Yoksa patlar.

Sadece genta uygulayın gözüne. Sabah akşam gözlerine 2 3 damla damlatıp 25 dk kuru sıcak temiz bir kapta bekletin.

Ağzına da sabah 2 akşam 2 damla damlatın.

Reptivit damlayı oğlen 1 damla yemine veya ağzına hayvanı 45 derece açı ile tutup damlatın.

Hayvan esinti veya klimaya maruz kaldı mı?

Gözlerine sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın kuru yerde 25-30 dakika bekletin.

Ağzına da sabah akşam 1 damla damlatın.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Yemler ne marka?

Filtre motoru su dışında o tamamen su içinde olmalı. Yoksa motoru yakarsınız. Yaz ayındayız hava iyice ısındı.

Bunu petshopçu bu şekilde ayarladı o şekilde kullanmaya devam ettim ısıtıcı lambası var akvaryum camın önünde güneş alıyor diye kullanmadım petshopcu lambayi yakma bakteri çoğalmasın dedi yem kesinlikle yemiyor ağzını aralıyor sadece o aralıktan reptivit damlatabildiğim 1 2 damla anca gentayı ağzina damlatma dedi petshopcu agzina damlatmadim hic önce borit asitli suda 15 dakika bekletip kuruladim sonra gozlerine 2 şer damla damlattim minik parçalar halinde teramisin krem sürdum 45 dakika 1 saat kadar kuru yerde tuttum sonra tekrar icine reptivit damlattiğim akvaryumun içine alip direk guneş işiginin onune biraktim. Icindekiler pislik değil petshopcu akvaryum strelize olsun diye kum gibi bir toz verdi o kumlu suyla akvaryumu dejenfekte edip temizledim kaplumbağa o suda durmadı yani 2 haftadir bu tedaviyi uyguluyorum gözlerinin şişi inmesi dışında hic bir degisiklik yok haslanmiş kiymayida deneyeceğim yarın umarım yer

Genta dun aksam bitti bugün yenisini aldim damlatmaya devam edeyimmi ? Bir zarari olurmu ? Yada farklı bir damla önerirmisiniz ?

Şu petshopçunun dediklerini unutun.

Teramicyn’i de kullanmayın o sudaki kiri tozu yapıştırır. Genta içine işler iltihabı yumuşatıp atar.

Lambayı gündüz 12 saat yakın. Akvaryum doğrudan güneş almasın. Su tüm gün boyunca 26 derece altına inmiyorsa ısıtıcı kullanmaya gerek yok.

Gentaya devam. Ağzına da sabah akşam 45 derece açıyla tutup 2 damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla 3 damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün
Hayvan esintiye maruz kalmasın. Pencere açılacaksa hayvan ya su içinde olmalı yada başka odaya alın. Elemanın verdiği toz moz hiçbirşeyi kullanmayın.

Geri