Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tedavisini nasıl yapabilirim?

RE: Acil yardım-Tedavi

Benim anlatmakta anlatamadığım şeyi cihan abim anlatmış
 
RE: Acil yardım-Tedavi

Yok yok gayet iyi anlıyorum ikinizi de. Biraz üzüntünün verdiği duyguyla yazıyorum.
 
RE: Acil yardım-Tedavi

Kaplumbağaların sizin için manevi değeri olmasına ayrıca üzüldüm. Onlar için ne kadar uğraştığınızı ben de diğer arkadaşlarda çok iyi biliyor merak etmeyin. Gerçekten üstün bir çaba gösterdiniz hep onların rahatı için. Canınızı sıkmayın en azından elinizden gelen herşeyi yaptınız. Her ne kadar canınızı sıkmayın desemde biliyorum çok zor tabi keşke elimden daha ötesi de gelse.

Diğeri umarım uzun yıllar beraber olur sizle. Umarım sorun olmaz midyeler ve salyangoz imkanınız varsa ayrı bir akvaryum kurmanız iyi olur diye düşünüyorum.
 
RE: Acil yardım-Tedavi

Çok üzüldüm kaplumbağanız için çok gayretle baktınız.

Kaplumbağa alacaklara bir tavsiyem var. Kesinlikle kışın kaplumbağa almayın. Yolda veya satıldığı yerde bir şekilde üşütüyorlar ve bağışıklık sistemi zarar görüyor. Onun için Haziran ayından önce kaplumbağa almamak gerekli.

Bir yerde okumuştum. Meyve ağaçlarının dibine bakın olmuş meyveden daha çok olmamış meyve dökülür diyordu.

Üzüntünüzü paylaşıyorum.
 
Cvp: Tedavisini nasıl yapabilirim?

Ben kaplumbağami 29 ekim de aldım ilk ayları okadar güzel yemini yiyorduki...
Ama şimdi herşey değişti gözlerini açmıyor, sürekli acayip sesler çıkarıyor, hiç hareket etmiyor, ağzını açıp duruyor, burnundan baloncuk lar çıkıyor, yaklaşık 2 aydır yemek yemiyor lütfen bana yardım edin ne yapacağımi bilmiyorum ve olmesini de istemiyorum yardım edin lütfen
 
Cvp: Tedavisini nasıl yapabilirim?

Belirtiler akciğer enfeksiyonu olduğunu gösteriyor. Bunun yanında göz enfeksiyonuda var sanırım. Bir veterinere gösterip acilen teşhis ve tedaviye başlanması gerekiyor. Götürmeden önce vitamin takviyesi yapın. Suya damlatmak etki etmez. Yem ile verme şansınızda kalmamış. Yem yemiyor diyorsunuz. vitamini direk ağzına damlatın.

Hayvanın neden hasta olduğunu biliyor musunuz? Yani akvaryumda su ısıtıcısı, filtre, kuru alan ve kuru alan ısıtma lambalarınız mevcutmu, uygun değerleri sağlıyor mu? Yada cam vs açık kalıp esintiden mi etkilendi? Sebebi bulursanız tedaviden sonra tekrarlama ihtimalini ortadan kaldırırsınız.

Geçmiş olsun.
 
Geri
Üst