Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tekrar bu hobiye donmek istiyorum

ugurbiber

Yeni Üye
Merhaba arkadaslar. Bundan 3yil once 200 litrelik akvaryumda 3 tane su kaplumbagasi besliyordum simdi tekrar baslamak istiyorum. Nalesef elimde 200 litrelik bir akvaryum yok. Su anda 80 litrelik bir akvaryum var. Asil sorularim
1- bu turtle bank vs cok pahali olmus her sitede yok n11 ve gitti gidiyorda var ama cok pahali. Bildifiniz uygun site varmi ?
2- bu uvb lambalari kac wat almaliyim ve uvbnin yanina ayriyetten isitici lamba almaliyim? Lutfen uygun uvb lamba linki atiniz:)
3- Elimde dis filtre var ama ben ic filtre almayi dusunuyorum. Cunku dis filtenin acinde hic malzeme yok ve calisip calismadigini bilmiyorum. Akvaryum da cok buyuk olmadigi icin ic filtre dusundum.
Lutfen yardimci olun tesekkurler

Birinciyi arkadaşlar cevaplasın.

2- bu hayvan sayısına bağlı birden fazla hayvan için geniş ışıma lazım. Buna uygun olanlar 25-26 watt olanlar. Bunlar 27-28 cm mesafeden konumlandırılacağı için daha geniş alana hakim olup birden fazla hayvan aynı anda çıktığında hepsi faydalanır. Tek hayvanda ise 13 W uygundur. Buda 17-18 cm mesafeden konumlandırılır.

Bunu 6 cm kabuk boyu sonrası kullanıyoruz. Uvb içerikli ampuller ısı vermez. Dolayısıyla ikinci bir lambada ısıtıcı ampul kullanılmalı.

Bir tane ısı veren amerikan malı uva+uvb içeren bir ampul var ama o da 300-400 tl civarlarında almaya değmez.

Uv ampulde en uygun fiyatlı olan exo terra uvb 100'dür. Bu uva ve uvb içerir. En hesaplı atakan petshopta satılıyordu. Daha ucuza var mı bilmiyorum.

3- iç filtre o akvaryumda hayvan/lar ufaksa idare eder. Eğer alacaksan yeni aldığım sobo 808c köşe iç filtreyi öneririm iki hazneli gayet performanslı. Yalnız 30 cm boyu var su 35 cm olursa kullanabilirsin. Alt haznedeki süngeri çıkarıp elyaf koydum iyi kir çekiyor. Hava kabarcığı verme ve debi ayarıda var. Fiyatı da uygun. Juenpetmarketten 28 küsüre almıştım. Elyafta da jbl symec al. Biraz daha kalın liflidir.

Cvp: Tekrar bu hobiye donmek istiyorum

2 tane almayi dusunuyorum. Canpet de 13 wat 5.0 uvb 110 tl diyor. Birde 26 wat 2.0 uvb 113 tl diyor. Hangisi daha uygun olur? Akvaryum yuksekligi cok degil sanirim. Olcerim olmazsa daha kucuk bir ic filtre alirim.

5.0 yani % 5 uvb içeren kaplumbağalara uygun olan.

2.0 tropical ortamda fazla güneş görmeyen hayvanlar için. Bu kaplumbağalara düşük kalır.

Bu ampulü en sona bırak bence. Önce sistemi kurup hayvanları alıp ona göre almak daha iyi olacaktır.

sizin il neresiydi ben size kurulu düzen verebilirim 2 de 8-10 cm kapluş ücretsiz. beğenmediğiniz yerleri değiştirirsiniz

Geri