Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tekrar kabuk sorunumuz var

Zilli Hayri

SKF Delisi
Zilli de biliyorsunuz ki bir tür kabuk sorunu yaşadık bu Ocak ayında.Şimdi o sorundan geriye bir eser kaldı.Sorum bu nedir? Nasıl geçer? Veterinere gitmeli miyim?

Net fotoğraf koymadim. Kb yi aştığı için.

Alt kabukta aşıyor.

Ekli dosyalar

• CYMERA_20140305_152502.jpg
    CYMERA_20140305_152502.jpg
    423.8 KB · Görüntüleme: 107
  • CYMERA_20140305_152548.jpg
    CYMERA_20140305_152548.jpg
    351.6 KB · Görüntüleme: 88
Cvp: Tekrar kabuk sorunumuz var

Evet hep uyguluyorum.Hayvancağız bile alıştı.Ne zaman elime alsam banyoya gitsek elimde uslu uslu oturuyor.

Belki fazla uygulanması yıpratır hayvanı modları bekleyelim

Ben kabuğa uygulama yapmayı plaka atarken bıraktım.Bir hafta önce başladım.Ama değişen bir şey olmadı.

Burcu, ben atılamamış plakalar dışında sorunlu yer göremedim. Alt kabukta delik vardı bildiğim kadarıyla. Onlarda kapanmış görünüyor. Tuz ve karbonat gerekirmi bilmiyorum ama devit uygulamasına hem alt hem üst kabuk için her gün devam et bence.

AEK' Alıntı:
Burcu, ben atılamamış plakalar dışında sorunlu yer göremedim. Alt kabukta delik vardı bildiğim kadarıyla. Onlarda kapanmış görünüyor. Tuz ve karbonat gerekirmi bilmiyorum ama devit uygulamasına hem alt hem üst kabuk için her gün devam et bence.

Abi içime su serptin. :w00t:

Devit uygulamasını plakaları atması için mi süreyim?

Hayvanı akvaryumdan al, kurula.
Sonra alt kabuğa 2, üst kabuğa 3 damla damlat ve parmağınla yay. Deriye temas etmesin..
Sonra 10-15 dk kuru kapta ısıtma lambası altında beklet.
Sonra hayvanı kurulayıp akvaryuma al.

Evet, plaka atmasını çabuklaştırmak için gerekiyor Burcu.

AEK' Alıntı:
Hayvanı akvaryumdan al, kurula.
Sonra alt kabuğa 2, üst kabuğa 3 damla damlat ve parmağınla yay. Deriye temas etmesin..
Sonra 10-15 dk kuru kapta ısıtma lambası altında beklet.
Sonra hayvanı kurulayıp akvaryuma al.

Evet, plaka atmasını çabuklaştırmak için gerekiyor Burcu.

Sudan gecirmeyeyim mi?
Baska yapabileceğim sey var mı?

Abicim istersen akvaryum suyuyla yıka ama gerek yok ben silio geri koyuyorum

Kabuğa eser miktarda nüfuz eden devit kalmış olur. Bu sebeple yıkama. Yıkasanda zaten ek bir işlev olmaz ama fazla kurcalamamalı hayvanı.

Bendede öyle oluyordu tane tshirtle tut öyle uygula abicim sonra bırak lambanın altına

tuz karbonat işini bırak artık gerek yok. hafif bir delik gördüm. tuz karbonat tahriş edip oranın kapanmasını engeller. sadece devit uygula.

Geri