Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tekrar merhaba

flora11

SKF Delisi
Merhaba arkadaşlar ben İpek hatırlayanlar vardır. Uzun zamandır foruma giremiyordum. Artık yaz tatili geldi daha sık girmeye çalışacağım herkesi çok özledim :) Shrek Fiona ve Şımarık baya büyüdüler. Akvaryumu hala değiştiremedim maalesef ama su kapasitesini en yükseğe çıkarabilmek için kendi imkanlsrımla yeni bir kuru alan yaptım bir kaç resim paylaşmak istiyorum
Shrek (evet shrek kız isim konusunda maalesef biraz şanssız)
mailto:/4gnN8Y.jpg
Fiona (artık kız olduğu kesin sanırım)

mailto:/zADbV4.jpg

Ve akvaryumumuzun yaramaz erkeği Şımarık:) 
mailto:/PqVgP6.jpg

Bu da yeni yaptığım kuru alan 
mailto:/VV7bYR.jpg

Herkese tekrar merhaba diyorum iyi günler yorumlarınızı bekliyorum:)

Cvp: Tekrar merhaba

mailto:/ZDq8zA.jpg
bu da son hali kaplumbağalar da sevdi sanırım  :smile:

hoş geldin ipek bayağı zaman oldu. kuru alan orjinal olmuş. taş yapıştırarak plastiğin kayganlığından kurtulmuşsun. lakin kuru alanı arkadan destekle kaplumbağalar arka cama ayağa dikilip yaslanırlarsa kaykılıp düşebilir. taşlarla ağırlıkta vermişsin ama lambanın takıldığı yerden bir yokla devrilecek gibi mi. ikincisi rampa ucu çok uzun hayvanlar özellikle büyük olan inerken cama şiddetle çarparsa kırılma riski var. suyu bir miktar daha yükseltebilirsin. bu da cama çarpma durumunda bir miktar yavaşlatır.

diğer bir nokta rampa kenarından yan cama sıçrayıp atlayabilirler. benim kuru alanda ilk aşamada böyle bir rampaya sahipti sonra kenarları kapattım ama camdı bunda nasıl olur bilemem. ama arkadaşlar için el yapımı güzel bir örnek olmuş.

mango yok sanırım artık şart olmuş.

cem' Alıntı:
hoş geldin ipek bayağı zaman oldu. kuru alan orjinal olmuş. taş yapıştırarak plastiğin kayganlığından kurtulmuşsun. lakin kuru alanı arkadan destekle kaplumbağalar arka cama ayağa dikilip yaslanırlarsa kaykılıp düşebilir. taşlarla ağırlıkta vermişsin ama lambanın takıldığı yerden bir yokla devrilecek gibi mi. ikincisi rampa ucu çok uzun hayvanlar özellikle büyük olan inerken cama şiddetle çarparsa kırılma riski var. suyu bir miktar daha yükseltebilirsin. bu da cama çarpma durumunda bir miktar yavaşlatır.

diğer bir nokta rampa kenarından yan cama sıçrayıp atlayabilirler. benim kuru alanda ilk aşamada böyle bir rampaya sahipti sonra kenarları kapattım ama camdı bunda nasıl olur bilemem. ama arkadaşlar için el yapımı güzel bir örnek olmuş.

mango yok sanırım artık şart olmuş.

Teşekkür ederim cem abi hoşbuldum. Dediğin şeylere dikkat edeceğim. Rampadan sonra 10cm kadar boşluk var ama dediğin gibi suyu yükseltirim. Kùru alanı alttan da yapıştırdım. Bir baktım pek devrilecek gibi durmuyor. Bende aslında kenarları kapatmak istedim ama nasıl yapacağımı bilemedim. Akvaryumdaki büyük taşla kaşındıkları için almamıştım mangoyu. Eski kuru alan artık baya küçük geliyordu ve vantuzlar taşımadığı için sürekli devriliyordu. Bunda hepsi rahat rahat bir köşede geriniyor :)

Yine boyle baska bir kap alinip uygun boyularda kesilerek akvaryum silikonuyla rampa kenarlarina yapistirilabilir.
Hosgeldin Ipek.

Geri