Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

temizlik

ismailkocaali

Bronz 4 Üye
kaplumbağmın kabuğunu ne ile temizliyeyim ve nezamanda 1 temizlemeliyim acaba kabuk boyu 3.5 dieri ise 4 cm

Kabuk temizliğini, yoğun kireç katmanı, yosun veya alg varsa o vakit ıslak diş fırçası ile yavaşça fırçalayarak yaparız. Onun harici temizlemeye gerek yoktur. Gereksiz ele almak ve bu işleri yapmak hayvanları strese sokar. Ve bu hissiyatla uzak durmak isterler.

Isıtıcı lamba altında kabuğunu kuruttuğu müddetçe yosun mantar oluşumları olmaz. Yalnız şebeke suyu kullanılıyorsa kabuk kurudukça kireç tortuları oluşur. Bunlar özellikle çizgiler üzerinde birikir. Zamanla üstüste binen tortular taşlaşır. Bu durumda arıtma su kullanmak yok ise içme suyu ile şebeke suyu harmanlanıp inceltilir.

Cvp: temizlik

ele almama olayı cok kötü bi durum bu canımı sıktı :(  ama elime alıp cenesini okşuyorum hoşuan gidiyor icme suyu dolduruyorum ışık olarakta beyaz gün ışığı kullanıyorum ısıtıcı lamba kullanmyorum cem bey

Isıtıcı dediğimiz o ampul zaten. Armut ampul o işi görüyor. 40-60 W lamba max ne kaldırıyorsa; soft ampul tercih sebebi. Daylight ampullere o kadar para vermeye gerek yok. Tekzende wiselite energysaver veya bauhaustaki ecolite halosoft ampul uygun. Bir iki yedekte al. Hep olmadık zamanda patlar.

Küçük hayvanlarda tam idrak yeteneği yoktur. O açıdan hoşuna gittiğinden değil ne yaptığını anlamadığından öyle bir hal içine girer zamanla büyüdükçe tepki verir. Ya kabuk içine kaçar ya tıslar yada elini ısırmaya çalışır. Özellikle 13-14 cm boydan sonra çene güçleneceği için deriyi koparacak seviyede hasar verebilir. O boylarda elden besleme konusunda dikkat ediyoruz. Yem niyetine parmaklara dalıyorlar.

Geri