Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

terkedilmiş

eylultuna

Yeni Üye
Katılım
31 May 2010
Mesajlar
3
bahçeye plastik kabı içinde su kaplumbağası bırakılmış yeni taşındığımdan apartman sakinlerinden biri güneşlendirmeye çıkardı diye düşündüm yadırgayarak sordum kimse üstlenmedi aldım tabi orada bırakamadım kaderine
nasıl bakılacağına dair bilgi almak amacıyla arama yapınca çok şaşırdım oldukça ayrıntılı ve hassas bir bakım istiyormuş bu küçük dostlar
ona yaşaması için gereken standartları sağlamam biraz zaman alıcak şu anda nakit konusunda biraz sıkıntılıyım
sorularım var
1 bu dandik plastik kapta ne kadar dayanabilir?
2 suyu çok az araştırmadan eklemek istemedim damacana mı? beklemiş musluk suyumu? ayrıca çok pis suyu ama su değişimi ona faydadan çok zarar verir galiba
3 en iyi mama markası hangisi? ve ek olarak ne vermeliyim tahmin ediyorum 1 yaşında okuduklarıma bakarsam
4 sosyal olarak tek yaşamalarında bir mahsur var mı?
bu kanlı ticaret beni gerçekten dehşete düşürdü bir saat öncesine kadar haberim bile yoktu bu nedenle bu kaplumbağayı onu terkeden kişinin aksine hakettiği gibi yaşatmak istiyorum
 
1C)Hiç belli olmaz.Yarın da ölebilir,1 hafta sonrada.

2C)İmkanınız varsa damacanadan koyun derim.Çok pis suyu var ise çeşme suyunuda bekletip koyabilirsiniz.

3C)Yem olarak Beslenme bölümünü ziyaret edin.Yinede özetliyim.Ana yem Sera Raffy P,Ara yem Sera Raffy I kaplumbaganız 1 yaşından büyükse Kedi maması öneririm.1 Yaşından büyükse otçul ağırlıklı davranın.

4C)Hayır yok.Hatta daha iyi.2 tane olduklarında kavga vs.. gibi durumlardan ölmeler,yaralanmalar meydana gelebiliyor...
Foruma hoşgeldiniz.Umarım forumda güzel vakit geçirirsiniz.
 
En kısa zamanda akvaryum ve gerekli ekipmanları temin etmeye gayret edin onun sağlığı için.

İmkanınız varsa damacana suyu yoksa dinlenmiş çeşme suyu kullanabilirsiniz, ancak plastik kapta hangi suyu kullanırsanız kullanın su miktarı çok az olduğu için su çok kısa sürede kirlenecektir, bu yüzden mümkün olduğunca yakın zamanda akvaryum almaya bakın derim.

Yem olarak sera ve tetra marka kaplumbağa yemleri alabilirsiniz oldukça kaliteli iki markadır bu alanda. Ana yem olarak sera rafyy-p, tetra reptomin ayrıca sanyu turtle stick, ek yem olaraksa sera raffy-I, tetra gammarus, sanyu tubifex verebilirsiniz. Kaplumbağanızın yaşını tahmin edebilmek bayağ zor, çünkü büyümeleri tamamen bakım şartlarına bağlı yani kötü bakılmış 4-5 yaşında bir kaplumbağa 5-6 cm boyunda olabilirken, iyi bakılmış 1 yaşında bir kaplumbağa 10-12 cm boyunda olabilir. Bu yüzden bence fazla otçul beslemeyin derim zaten plastik kapta yaşıyor olması da bakım şartlarının iyi olmadığına ve protein ağırlıklı iyi bir beslenmeye ihtiyacı olduğuna işaret, ve de çok iyi bir bakım ortamına tabi ki.

Tek olması konusunda arkadaşa katılıyorum ben de, 2. kaplumbağa daha fazla yer, daha fazla yem, daha çabuk kirlenen bir akvaryum, daha fazla ilgi, daha fazla zaman demek ayrıca ikisi arasında kavga vb durumlar da olabilir bu yüzden tek olması daha iyi.
 
plastik kapta yaşar tabiki ama sen nasıl kodeste rahatsız olursan aynı şeyi kaplumbağa o kapta hisseder.
furkanında dediği gibi içme suyu herzaman daha iyidir,ama koyamam,olmaz derseniz 3-4 gün bekletilmiş bir musluk suyuda olur.ancak kreç vardır suda biliniz.
yem olarak ben sabahları serap raffy p akşamları ise kuru karides veriyorum.
tek yaşamalarındada bi problem olucağını sanmıyorum moderatörlerimiz en iyi şekilde durumu izah etmişler.
 
yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkürler
paludaryumu hazırlıyorum son eksikleride tamamlayınca resimlerini koyarım
 
Paladaryum için filtreyi, termometreyi, ısıtıcıyı, ısıtma lambasını ve kuru alanı özellikle unutmayın.. Isıtıcıyı tamamı suyun içine girebilenlerden alırsanız daha rahat edebilirsiniz. Dikey konulan ve bir kısmı suyun dışında kalması gereken ısıtıcılar kaplumbağa etkisiyle yerinden sökülebiliyor. Diğerini akvaryumda yatırma şansınız olabilir. Filtre atman tercihiniz olmalı. Termometre de su sıcaklığının sabit kalıp kalmadığını denetlemek için.. ani ısı değişimleri olumsuz etkileyebiliyor. Akvaryumun içerisine koymasanız da ara ara küçük bir termometreyi suya sokabilirsiniz. Kuru alan cd kabı, cam, plaka, taş vb. imkanlar mevcuttur.. Akvaryumu mümkün olduğunca büyük alın ki gelecekte sık sık değiştirmek zorunda kalmayın. İmkanınız olsa UV b lambası da alın derdim ama ömrü 6 ay ile 1 yıl arasında olan bu lambalar çok pahalı.. Bunu vitamin takviyesi, protein takviyesi, kaliteli ve çeşitli beslenme ile güneş aracılığıyla halledebilirsiniz. Ama kuru alanı ısıtmak için lambanız mutlaka olsun.
 
çok soru soruyorum ama kuru alan lambası kaç watt olucak bir yerde 30 bir yerde 50 yazıyordu bı ışık 24 saat mi açık kalıcak?
 
40'lık yeterli olabilir. İSter normal sarı ampül isterseniz de sarı ampüle şekli benzeyen dışı beyaz olup sarı yanan ampüller farketmez. Ama ben dışı beyaz olanlardan kullanıyorum, ışığı azaltıyor ki bu da özellikle karanlıkta ghem onun hem benim gözlerimi acıtmıyor. Kuru alana yakınlığını ayarlarken ampülü bir süre açık tutup elinizi kuru alanın üstüne getirin elinize hafif bir sıcaklık geliyorsa tamamdır.
 
Watt önemli degildir.Kuru alanı ısıtmakta etki eden Işıgın kuru alana mesafesi daha çok etki eder.
Kaplumbaganızın değemeyecegi kadar uzağa monte edin.Watt olarak 40 olarak deneyın.Bir termometre vb.. gibi birşeyle ölçün.Kuru alanın yeterli sıcaklıkta olmasına dikkat edin.
 
Hayır ışığı güneşi taklit ederek kullanmalısınız.12 saat açık kalmalı hava kararınca da ışığı kapatmalısınız.Ben 40 wattlık kenarı beyaz ampul kullanıyorum çok rahat ediyorum.
 
Geri
Üst