Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

teşekkür

jarti

Gümüş 5 Üye
hediye olarak bundan 4 ay önce 35 lik akvaryumda gelen kaplumbağam jarti adına sizlere teşekkür etmek istedim. bulunduğu kaptan hemen ertesi gün 45x20x45 lik bir geçiş akvaryumuna, yetersiz küçük bir ısıtıcı ve filtreden sonra şu anda 80x40x50 lik yeni akvaryumumuza sizin sayenizde ve bilgilendrmeniz ışığında geçtik. bulunduğu kabın yeterli oldğunu düşünürken en az 100 litrelik suya kaliteli yemlere 27 derecelik ısıya ve sağlam bir filtrasyon cihazına ihtyaç oldğunu öğrenip ekipmanları büyük bir gayretle elden geldiğince yapmaya çalıştım. sizlerde büyük bir sabırla bilgilendirip aydınlattığınız için çok çok teşekkür ederim.

tetra ex 700 dış filtre, JBL 100i ısıtıcı bir su derecesi ve penn plak small kuru alan edindim.

tek eksik lamba kaldı sanırım.

mailto:/4km0j.jpg

mailto:/28akccj.jpg

Cvp: teşekkür

Canavarların içinde olduğu fotoğrafları da bekleriz :smile: Filtre seçimin gayet iyi oldu Güney, Kuru alan ısıtıcı lambayı da kısa sürede temin etmeye çalışırsın. Zira kış başlangıcı ve bu aylar biraz riskli.

Bir kaplumbağanın daha uygun bir ortama sahip olması ve sağlıklı gelişeceği düşüncesi her şeye bedel oluyor. Kendi adıma ben sana teşekkür ederim uygun ortamı onlara sağlandığın için.

filtre bu gün mekanik temizlğini tam sağlasın yarın alacağım jartiyi içeri :rolleyes:
şimdi tekrar çkıp bakıcam bi lambaya emin. biran önce çözmek istyorum bende bu sorunu. çünkü hava iyden iyye soğudu. ankarada doğalgaza getirilen sınır yüzünden daha soğuk olacak dye doğalgazıda yakmyoruz. zira alım limiti dolduğunda tekrar satınalınamyor. en azından ısıtıcı lamba biraz rahatlatrdı.

Dekorasyonla çok çok güzel olacağına eminim. Bu kadar özveri ve hızlı müdahale ile sonuç iyi olur.

Ankara da Bauhaus vardır. Orada massive mandallı lamba var. Beyaz renk. En iyi işi o görüyor. Aynı yerden ecolite 52 w halosoft soft olan ampulüde aldınmı tamamdır.

Yaşam alanını da ev gibi düşünün. Bir eve taşındığınızda kalorifer, aydınlatma TV gibi şeyleri hemen alıp; yaşadıkça duvar boyaları, mutfak eşyaları gibi dekorasyon ve malzemeleri temin ediyoruz.

Sistemde gereke filtre, ısıtıcı, kuru alan ve ısıtma lambası gibi zaruri ihtiyaçlardan sonra her hafta veya ay kum, arka plan posteri, uvb lamba, mango kökü ve diğer dekoratif taş ve kayalar edinilir. Zaten sistemi kurduktan sonra yapılan dekorasyon boşken yapılandan daha faydalı ve uyuglanabiliyor oluyor. Eksikliklere göre, suyun yüksekliğine göre ipek bitkilerin boyutu nereye konumlandırılacağı hatta hayvanların uyurken veya dinlendirken akvaryumun neresini kullandıklarını gözlemleyip oralara dekorasyon ürünlerini almak gerekebiliyor.

Özveriniz ve harcadığınız emek ufak bir canlı için bile kıymetlidir. Esasen örnek teşkil ettiğiniz için şahsi olarak ben de size teşekkür ederim.

Bu arada bende şahsım adına teşekkür etmeyi unutmuşum, tebriklerimide iletiyorum Güney.

sizlerin bu forumdaki uğraşı sayesinde oldu bu düzenek. bauhausa gitmeden halletmeye çalştım aslına bakarsan abi. dediğim gibi elim kırık ve şu anda pek çok şeyi tekbaşıma yapamyorum. ama bu hafta sonu yapı marketlerde başka işlerimizde olacak. halledeceğim en kısa sürede.

Hafta sonu geldi sayılır, halledersin. Elini zorlama, dikkat et.

Güney, Bahuhaus a gidersen 2-3 (ihtiyacın kadar) tanede zamanlayıcı alırsın. Gün içerisinde lambaları yakıp kapamaya gerek kalmaz.

bauhaustaki zamanlayıcılar enli çoklu prizlerde yan priz kullanımını öldürüyor. koçtaşta olanlar hala var mı bilmiyorum ufak oldukları için daha kullanışlı oluyor. güney bir de tunçmatiğin beşli prizlerinden veya güç kaynağı alıp normal prizlerden kullanırsan iyi olur. eğer elektrik kesilmesi yaşıyorsanız. bu ekipmanların korunması için gerekli. geçmiş olsun. diğer konuda elini okumuştum unutmuşum. tez zamanda sağlığına kavuşursun inşallah.

saol cem abi. bende o güç kaynağını soracaktım ya bu sistemi korumak için bşey var mı ayrıca dye. nası bşy o? zamanlayıcılı ve sağlam priz almak daha iyi olacak sanırm. söyledğin markaya bakarım.

bide suyun dibinde kara kurum gibi bişey var sanırım karbondan. bunun bi zararı varmı?

o karbondur yani kömür toz şeklinde olduğuna göre hayvanların yeme durumu yok. elinde dip sifonu varsa alabilirsin. sanırım zararı olmaz. çaylara şeker niyetine konulan tatlandırıcıları da bu kömürlerden yaptıklarına göre.

alacağın zamanlayıcı bu modeller. mailto:/forum/Konu-ucuz-zamanlayici-geldi.html

tunçmatiğin prizi bu. bu prizlerde sigorta düğmesi var akım yüksek gelirse düğme atıp koruma sağlıyor. güç kaynağına göre ucuz. 25-29 tl arası bir fiyatı var. metro mağazasında en ucuz satılıyor. bunun dezavantajı evden bir iki gün uzaklaştığında bu atmış olursa akım kesilir ekipman çalışamaz. bunun altılısı da var ama ben bulamadım.
http://www.tuncmatik.com/?page=/tec/urunler/id/38/surgepro-5-039-li-surge-protector.html

diğer çeşitleri de bunlar. http://www.tuncmatik.com/?page=/tec/anasayfa.html

güç kaynakları 100-200 tl arası bir fiyattır. yakın zamanda bakmadım fiyatlarına. bunun arkasındaki prize normal çoklu priz takıp kullanabilirsin. bunun avantajı elektrik kesildiğinde bir süre daha aküsü bitene kadar çalışır ve elektrik geldiğinde otomatik devreye girer. akımı kesmez. dezavantaj fiyatı ve iki seneyi geçkin bir süre sonra aküsünün tamamen bitmesi sebebiyle yeni akü alıp takman. akü yapı marketlerde satılıyor. fiyatı 40 tl civarı söküp takması kolay. elektrik kesildiğinde akü devreye girip çalışma süresi bir iki dakikaya inip iptal olduğunda bittiğini anlıyorsun. burada 1 kva olanı vardı onu ekledim. ama seninki için 650 va yeterli olur. bende de bundan var. önceden bilgisayarda kullanıyordum.

http://www.tuncmatik.com/?page=/tec/urunler/id/70/newtech-pro-1-kva.html

mailto:/2w3amns.jpg

mailto:/16k1cus.jpg

kuru alan ısıtıcı ve dereceyide ekledim. su kaç derece olunca jartiyi koymalıyım? dikkat etmem gereken bşy var mı?

mailto:/16k1cus.jpg

küçük akvaryumdaki sudan ısıtıcıyı çkardğım için o akvaryum soğuk büyük akvaryum 20 derece oldu. oraya alayım mı?

Güzel olmuş güven ellerine sağlık. 25-26 Dereceden itibaren koyabilirsin diyecektim ama diğer akvaryumun suyu da soğudu ise şimdiden koyabilirsin. Dereceyi ısıtıcıdan uzak yerde konumlandırman iyi olmuş, gerçek su derecesini yakalayabilirsin. Dibe kum ve bitkilerde dahil olunca dekoratif bir görüntüyü de yakalarız. Sadece şu filtrenin şelalesi kaplumbağalar kuru alan rampasından çıkarken zorlandıracak mı bir gözlemlersin. Daha kullanmadığım için akan suyun sertlik derecesini bilmiyorum.

Pier i vantuzla sabitledin herhalde, güç denemesi yaptın mı ? Kaplumbağanın ağırlığını baz alarak hafif bastır üzerinden acaba düşecek mi vantuz.

mailto:/2ldj21d.jpg

mailto:/2d9z895.jpg

evet emin vantuzla sabitledim. ufak geliyor jartiye ama şimdlik idare ediyor. mamasını yeni akvaryumunda verdim tepkisini anlamak için. hiç sorunsuz elden yedi. ben sağında solunda dolaşırken bana soğru geliyor. dibe sorunsuz indi çıktı fakat temkinli davranıyor. parmağımı izleyerek iniyor izleyerek çkıyor. yüzeyde kalmaya çalşyor daha çok :rolleyes:

çok şiddetli değil jarti rahatlıkla inip çkabliyor.ayarlanablyorda zaten. acaba ne zaman ideal sıcaklığa ulaşır su? 28 dereceye ayarladım.

birde filtreyi yavaşlatsam daha çabuk mu ısnır acaba?

Filtreyi yavaşlatmana gerek yok. Isıstıcı suyu kısa süre sonra ısıtır. Bu arada bence kuru alan diğer köşede onun için daha rahat olur. Hem lambayı taktığında su buharından da etkilenmez.

Daha önemli konu kuru alandan atlayabilir. Kayvan ayağa kalktığında elini cama tutamayacak kadar mesafe olmalı. Yani suyu şu anki kuru alan boşluğu kadar daha düşürmelisin. Mazallah atlarsa yaralanır.

Derece ve ısıtıcı uygun yerde.

kuru alanı şu an için koydum aslında. başka biş şey gelecek onu deneyeceğiz olursa o üstten korunaklı hatta gidip bi bakayım gelmiş mi. lambalar gelince bu tarafta olmaz haklısın emre abi diğer köşeye alayım.

bu arada jarti resmen keyiflendi :) beni takip edyor şelalenin yanına gidip suyu yakalamaya çalşyor :) sanki suyun içinde uçuyor gibi. dibe kum mango birde lamba işini çözersek dahada keyfi artacaktır :)

Tabiki ortam büyüdükçe kayfi ve huzuru yerine gelecek. Bunun sonu yok ama elimizdeki imkana göre bu fark dahi ne kadar etkiliyor görüyorsun :)

Bu arada su seviyesini ve kuru alandan firar durumunu yeni sistem gelene kadar değerlendir bence. Mazallah atlarsa ters bir yerinin üzerine falan düşer.

Kesinlinlikle kaplumbaganin ordan kacmasi cok muhtemel kactigindada dusmesini birak evin icinde biyerlere girebilir 4-5 santim azaltman gerek bence yuksekligi

Geri